Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylkowa123

mamusie pazdziernik 2015! :)

Polecane posty

Gość listopadowa123
W Rossmannie jest taki sok z żurawiny w tej zdrowej żywnosci, to na pewno go zakupie i tym się będę opijała, póki co upiekłam sobie wczoraj chlebek z żurawiną i mam w tabletkach :)

Gość listopadowa123
Ja jeszcze nie byłam w żadnym sklepie dla maluchów, co innego moja mama, ale jeszcze ma zakaz kupowania :) Na wózkach kompletnie się nie znam i jeszcze nie orientowałam się, dla mnie to czarna magia, tylko ten kosz Mojżesza wypatrzyłam i się na niego napaliłam, ale kupie pod koniec ciąży :) Z tym pęcherzem tez się nieco wystrychałam, tak żeby np mi się szyjka nie zaczęła skracać, no ale mam nadzieje się wykurować i już żurawinę będę piła do końca.

ja chcialam kupic wozek w stylu retro, ale niestety odpada, bo do polski sie nie wybieram, a nie chca mi wyslac wozka za granice, zreszta troche bym sie bala, ze dostane jakis felerny wozek. Tutaj niestety takich jakich bym chciala nie ma, wiec musze sie pofatygowac i przejechac sie do Lizbony, moze tam cos znajde.. oczywiscie jezeli z dzidziusiem jest wszystko ok..

do dzieciecych tez jeszcze nie zagladam, choc nie powiem korci mnie strasznie :) Kupilam jeszcze przed tym zanim zaszlam w ciaze, skarpetki i buciki jak bylam na urlopie w gorach :) Moja tesciowa ma juz chyba caly arsenal :d nie wiem dokladnie, bo dawno mnie u niej nie bylo.. ale z tego co pamietam na poczatku to chyba juz z 2 wory ciuszkow ma. Ja kupilam jedynie na poczatku 3 kaftaniki i czapeczke, moj M przyszedl do domu z butelka i smoczkiem :D hehe, teraz bedziemy malowac cale mieszkanie - tzn moze tak za miesiac, wiec do tego czasu jeszcze nie bede wariowac :)

Gość Paluszki
Hmm Listopadowa to tez sie troche zadumalam ze za wczesnie .. u mnie w papierach z prenatalnego jest wyraznie napisane ze nast badanie tj. szczegolowa analiza plodu usg wykonac miedzy 18-23tyg. ?? Widze ze co lekarz to obyczaj..:// Ja mam w najblizsza srode wlasnie ta wizyte w ktorej sie lapie na ten termin zobaczymy. Wg wyliczen od ostatniej wizyty bede w 19 tyg i 5 dniu.. a jutro mocz morfologia i glukoza ta zwykla bez obciazenia.

Gość Paluszki
Co do wozkow to w tym temacie cos juz nieco poczynilismy ;-) Bylismy w sklepie z wózkami byly przymiarki do roznych marek i najlepiej przypasowal nam wozek Caramello . Jest wysoko osadzony przy moim chorym kregoslupie to zbawienie.. regulowana raczka lekki zwrotny , budka mocno zabudowana na jesien i zime + w daszku jest okienko plastikowe dla dziecko :-) taki bajer:-)Slyszalam jeszcze o takim tescie. Aby sprobowac jechac wozkiem ciagnac go za soba..i zobaczyc czy przypadkiem sam nie skreca...niom.

Byłam dziś na wizycie, córeczka się potwierdziła :D :D :D Ginekolog powiedział, że ma 100% pewność, pokazał mi wargi sromowe mniejsze i większe, więc myślę że nie będę już miała żadnej "niespodzianki" z siusiakiem. Malutka ma 14 cm, szyjka macicy długa zamknięta, więc wszystko super! :)

Gość listopadowa123
Paluszki no ja dziś mam dokładnie z OM 18tyg i 5 dzień czyli 19 tydz a ona chce mnie zobaczyć w 22 tyg, twój maluch będzie już większy to pewnie wyjdzie już teraz. No nic, dodatkowo zobaczę jeszcze raz małego :) 2 plus 3 super że wszystko dobrze, i gratuluje dziewczynki :)

Gość Paluszki
2+3 gratuluje dziewczynki i ciesze sie ze wszystko jest prawidlowo :-) Dziewczyny mam pytanie jak czesto czujeciw ruchy dziecka i najczesciej o jakich porach dnia ? Ja tak obsrwuje ze czasem jest cisza kompletna przez niemal caly dzien. Jest dzien ze bardzo duzo sie rusza biega z lewej do prawej a od dwoch dni jest cisza niemal caly dzien wieczorkiem puknie ze dwa razy delikatnie czsem z rana tez ze dwa razy musnie i na tym koniec. To moje pierwsze dxiecko wiec nie mam porownania.

Gość listopadowa123
Paluszki mam podobnie, czasem cały dzień czuje i to już takie kopniaki, a czasem jest mniej aktywny i tylko coś tam ruszy co jakiś czas, to chyba kwestia jak się ułoży. Myślę, że nie ma powodów do zmartwień, tak w tym okresie chyba jest. OnlyDreams u ciebie też penie jest kwestia tego, że maluch się ułożył inaczej i słabiej go odczuwasz.

Zazdroszczę, ze czujecie juz ruchy dziecka :) nie mogę sie doczekać kiedy i ja je poczuję :)

Gość PulchnaZkomory
2 + 3 - Gratuluję Córeczki do kompletu :) Mam takie wrażenie że poki nie czuje w ogóle ruchów dziecka to mniej się stresuje, bo jak już zacznę to potem będę się bała ze np. Maluszek rusza się za mało... W tej ciąży to co krok to jakieś zmartwienia :p W kwestii zakupów dla dziecka, to nie znam płci więc mnie nie ciągnie, poza tym mam maleńkiego bratanka 2,5 miesiąca i jak zobacze jakiś super ciuch na promo to mogę kupić jemu :) Ale martwi mnie wybór wózka bo ja kompletnie nie mam pojęcia na co powinnam zwrócić uwagę? Jakie firmy są dobre itd?

Gość aaaspiryna
Ja - 17/18 tc w ogóle nie mam ciśnienia na zakupy dla maleństwa. Kompletnie mnie nie rozczulaja te ciuszki, wózki itp. Praktycznie wszystko mam po synku. Wózek mam NAVINGTON rewelacja. Nie potrzeba zmieniać. Ruchów tez jeszcze nie czuje, synek rośnie, brzuszek tez juz coraz bardziej się uwypukla. Przybrałam juz 3 kg ale nie trzymam diety :/ Od czerwca idę na zwolnienie, jestem już trochę zmęczona. Trochę mam wyrzuty sumienia, bo poza zmęczeniem nic mi nie dolega.

2 plus gratuluję córeczki ;)mam nadzieje że i u mnie się potwierdzi . Byłam wczoraj w pepco - tam jest pełno ciuszków dla dzidziusiow , bardzo mnie kusi żeby zacząć juz kupować ale jeszcze poczekam :) Na razie muszę przeznaczyć kasę na echo i połówkowe a to razem 400 zł plus dojazdy .bardzo dużo kasują za te dodatkowe badania choć rutynowe wizyty tez wcale nie są tanie ale jakoś czuje komfort z chodzenia do gina prywatnie no i jak coś to mam tą świadomość że mogę dzwonić i o wszystko pytać i maile tez piszę jak robie jakies badania,wysyłam wynik i mam potwierdzenie czy jest wszystko ok, nie muszę czekać do kolejnej wizyty :)

Aaaspiryna ja się cieszę bo przytyłam 1,5 kg a myślę że Twoje 3 to wcale nie jest dużo :) ja jem to na co mam ochotę,ale właściwie to dopiero mniej więcej od tygodnia wrócił mi apetyt:) mam fazę na lody galkowe ,nie potrafię przejść kolo nich obojętnie,do tego mam wrażenie że ciągle mogłabym jeść gofry :)

2 plus 3 gratuluje coreczki! ciekawe co siedzi u mnie w brzuszku hehe :) u mnie dzis 19tydzien i 4 dzien czyli juz 20 - ale to zlecialo! W sumie rozmawialam z lekarzem o tych *****ch i powiedziano mi, ze mam sie nie przejmowac, ze na kopniaki jeszcze za wczesnie. Dzisiaj w nocy w zasadzie poczulam cos przypominajacego kopniaka, bylo dosyc mocne, az sie obudzilam - wiec moze wlasnie teraz sie zaczyna :) o o teraz tak z innej beczki napisze, bo mam problem z kociakiem ( jezu ten kociak jest wiecznie na cos chory ) Mam 2 kociaki - niewychodzace i od jakiegos miesiaca walczymy z pchlami :/ nie mam pojecia skad sie wziely, kupilismy obroze ktora nie pomogla, pozniej pipety ktore rowniez nie pomogly.. wiec poszlismy wczoraj po taki srodek do kapieli kotow, ktory jest dosyc mocny i zabil te choloerne badziewia, ale niestety moj kot sie po nim rozchorowal.. w zasadzie to obydwa - zaczelo sie jakos po poltorej godzinie od kapieli.. slinili sie, wymiotywali, zadzwonilismy do lekarza, kazali nam umyc jeszcze raz koty ale w normalnym szamponie, podac wode i srodek przeciwwymiotny - tak tez zrobilismy.. Mlodszy kot (ma ponad rok i 2,8kg) czuje sie dobrze, ale moj Kirot(3 letni).. szkoda gadac.. od 4 rano z nim siedze - biednemu chyba poszlo cos w uklad nerwowy bo niekontroluje tylnich lapek jak lezy, probuje zasnac a te lapki mu lataja i lataja.. dziubnol cos jeszcze ( tzn zjadl troszeczke ) i teraz otwarlam mu szafe i tam sobie lezy - ehh znowu bede musiala odwiedzic weta, a tej kobiecie ktora nam to sprzedala chyba wlosy z d**y poryrywam, jak mi sie cos z kotem przez to stanie.

Gość listopadowa123
OnlyDreams pewnie kot się zatruł trochę tą trutka na pchły, bez sensu, mam nadzieje ze wyjdzie z tego, bidulek teraz się musi tak męczyć, zawsze mi leży bardzo na sercu jak coś jest zwierzakowi i o swojego owczarka też się martwię jak coś jest nie tak. Dziwne że ampułki nie zadziałały, one działają na ogól po kilku dniach, może za wcześnie, i też może za duża dawka tych preparatów.

Ale cisza tu nastała ;) dziewczyny chciałam Was zapytać jak często czujecie ruchy swoich maluszków? Ja czuję takie wyraźne kopniaczki rano i wieczorem ale jak w dzień się położę to tez .Wczoraj cały dzień była cisza,bardzo się martwiłam i w nocy nie mogłam przez to spać ale niepotrzebnie bo teraz moja córcia daje o sobie znać i puka co chwilkę :)

Gość PanizFrancji
ja tez juz znam plec- bedzie chlopak! :) ja wam powiem, ze tez nie bardzo czuje ruchy, raz czy dwa zdarzylo mi sie cos poczuc rano innego tak jakby banki powietrza w brzuchu pekaly ale czy to bylo dziecko to ciezko mi okreslic... lekarz powiedzial, ze jeszcze ze 2/3 tygodnie i na pewno juz cos bede czula! narazie mam tragedie z garderoba, w nic juz sie nie mieszcze, co prawda kupilam kilka ubran ale co to jest! poza tym mam taka prace, ze tez nie moge przyjsc ubrana "na luzaka" nie bardzo chcialam wydawac kasy na ubrania ciazowe ale dzis rano wpadlam w panike bo zwyczajnie nie mialam co wlozyc!

Gość Paluszki
Hej moja dzidzia ost kopie tez w nocy i wczesnie nad ranem. Potem w dzien jest spokojniej a wieczorkiem znow daje o sobie znac ;-) Jesli chodzi o ubrania to w piatek bylam cala happy bo zupelnie przypadkiem kupilam sobie spodnie 3/4 100 % bawelna na sznureczku i lekkiej gumce z wysokim stanem, z kieszonkami zapinanymi na zamek za jedyne 24 zl w Lidlu :");-) Czuje jakbym w ogole nie miala spodni na sobie :-) Na lato idealne :-) Tez juz mialam problem w czym chodzic chociazby na co dzien. Bluzek mam pelno wiec jakos to bedzie ;-) Jak teraz pisze to malenkie robi delikatne fikolki :-);-)

Gość AsiaPil
Witajcie Dziewczyny! Zazdroszcze Wam juz tych wyraznych fikan dzidziusia, ja pewnie jeszcze troche musze poczekac nim przez moje warstewki tluszczyku sie przebije, kilka razy cos czulam innego niz zawsze ale ani regularnie ani bardzo wyraznie. Poczekamy, moze zrobi mamie prezent imieninowy albo na dzien mamy. Z garderoba tez mam masakre, mialam ostnio kupic jakies portki ale nic mi nie pasowalo, zamowilam jedne, jak przyjda to sie okaze, a tak to tuniki, ktorych troche mam i legginsy i lece.

Ja w czwartek jadę na echo serduszka do Trójmiasta i po drodze wpadnę do hμ kupić jeansy ciążowe. Przed ciążą nie nosiłam innych spodni jak właśnie jeansy a teraz przez te legginsy jakoś źle się czuje. Kupię jedną parę bo one są dość drogie ale na pewno będę się lepiej czuć :) jak będzie ciepło to mam kilka dresowych sukienek wiec będę miała w czym śmigać.

Cześć dziewczyny, jestem teraz w 16 tc, za tydzień w środę mam wizytę.. już się nie mogę doczekać, w 17tc jest szansa ze poznam płeć? :D chyba czuje już ruchy mojej dzidzi, bo jak się poloze np czuje takie pukanie lub przelewanie, ciężko to określić.. chyba że mam jakieś urojenia. Mamy chodzace do lekarza na NFZ, dostalyscie jakieś zdjęcie z usg?

Gość listopadowa123
Ja tak jak mówiłam mam dni ze czuje słabiej ruchy, a są dni że czuje cały dzień praktycznie, tak np wczoraj czułam dosłownie kilka razy leciutko, a dziś od rana cały czas się wierci, nie stresuje się:) Pauliska jest bardzo duża szansa że dowiesz się co tam w brzuszku buszuje :) Mi w 13 powiedziała wstępnie genetyk, potem na badaniu gin. w 14 powiedziała już bardzo pewnie, a w 19 to już ja widziałam spory sprzęt nie dało się ukryć :)

Gość PanizFrancji
no w 17 tyg powinnas juz sie dowiedziec czy chlopak czy dziewczynka, ale to teoretycznie; bo wystarczy ze dziecko nie bedzie chcialo pokazac i po sprawie moj maluszek przez 5 minut udawal wstydziocha, ale w koncu jak lekarz poruszal troche brzuchem to rozlozyl nogi hehe

Gość Ivee85
Dziś poczułam w końcu pierwsze ruchy, co prawda nie były konkretne, coś bardziej w stylu mocniejszego pulsowania, ale zawsze coś :) Co do ubrań, to cieszę się, że zbliża się lato i za ciasne spodni będzie można zamienić na sukienki :) Pozdrawiam :)

Gość 2 plus 3
Pani z Francji - gratuluję synka! :) Ja płci wstępnie dowiedziałam się w 16 tygodniu, a potwierdziłam w 18. Na tym etapie na pewno już się da jasno określić, o ile tylko maluszek będzie chciał się pokazać w tamtym miejscu :). Co do ruchów, to czuję już codziennie przynajmniej po 2 razy. Ale u mnie już 19 tydzień się kończy, więc już jest na to pora. Ja też z niecierpliwością czekam na sezon bez spodni, bo wszystkie mi z tyłka zjeżdżają, te ciążowe też...

Gość Paula1991
Mój lekarz w 14 tygodniu stwierdził że dziewczynka ale na ostatniej wizycie w 18 tygodniu dzidziuś tak mocno miał zaciśnięte nóżki że nie dało się podejrzeć ;) ciekawe czy moja " dziewczynka" nie ukrywa tam siusiaka he he czekam na kolejną wizytę :)

Gość kropeczkamalutka_
Witam stałe jak i nowe koleżanki :) wczoraj miałam kolejna wizytę, będę miała synka :) w tym roku wydaje mi się ze chłopaków jakoś wiecej