Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lepsza spółdzielnia czy wspólnota

Polecane posty

Gość gość

Hej. Chce kupić mieszkanie w bloku - zastanawiam się nad tym czy lepiej kupić mieszkanie będące pod zarządem wspólnoty mieszkaniowej czy spółdzielni. Proszę WAS o opinie.

Gość gość
mieszkanie z spółdzielni nie będzie twoje będziesz im płacić za teren i budynek ale będziesz miała tylko wieczyste użytkowanie i tyle

Gość gość
Nieprawda z tym ze mieszkanie w spoldzielni nie bedzie twoje to nie ma nic do rzeczy. Mieszkanie mozna miec wlasnosciowe(wykupione) i nalezec do spoldzielni lub spoldzielcze (niewykupione na wlasnosc). Ja byłam i we wspolnocie teraz przeslismy pod spoldzielnie. I uwazam ze lepsza wspolnota. Spoldzielnia ma kilka blokow remontuje jak ma kase i to jak im sie zachce. Wspolnota jest jednego bloku i decyduje tylko o swoim bloku (o ewentualnych remontach itp itd). Dodam tez ze nie podobalo mi sie rozliczenie za media ze spoldzielni. Jakbym miala ponownie wybierac to WSPOLNOTA absolutnie.

Gość Lewinka43
Kompromisem może być powierzenie wspólnoty odpowiedniemu zarządcy, która zajmie się wieloma sprawami, z którymi mieszkańcy mogą mieć na początku problem. U mnie na osiedlu W Łodzi zajęła się tym mająca dobre opinie firma http://www.progresline.pl i okazało się dobrym rozwiązaniem – nikt nie narzeka, a przecież wiadomo, że trudno wszystkim dogodzić.