Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol 2 lata po leczeniu kanalowym zęba

Polecane posty

Gość gość

co moze oznaczac?

Gość gość
że zęba wymacał c***artacz to znaczy nie otruł dobrze

to normalne, ja też tak miałam, poszłam do dentystki która mi robiła, to moja znajoma dobra i pogadałyśmy, okazało się że to całkowicie normalne. z czasem ustąpi, lecz może się zdarzyć, że minimalne odczucie będzie mimo wszystko

Gość gość
a od czego to? mysle ze przeswietlic tego zęba bo pol szczęki mnie boli rano po wstaniu

Gość gość
Nie piszcie bzdur, jeśli kanały są prawidłowo "wyczyszczone" i wypełnione to ból nie występuje. Radzę zrobić zdjęcie rentgenowskie danego zęba, na dobrym sprzęcie u obiektywnej osoby i zobaczyć czy kanały zostały poddane rzetelnemu leczeniu.

Gość gość
Ja mam ten sam problem. Mało tego. Ząb ma siną barwę. Wyczytałam że czasami może pojawić się niewielkie pęknięcie z jednych kanałów i trzeba powtórzyć zabieg. Byłam u swojego dentysy 2 razy i mu to powiedziałam. Prześwietlał ząb i nic nie znalazł. Po czym upewnił mnie że czasami taki bój jest normalny. Można porównać do tego samego zjawiska kiedy amputowana kończyna boli chociaż jej nie ma. Byłam u innego dentysty który potwierdził zdanie mojego. Wiąc sama nie wiem. Dentystką nie jestem.

Gość gość
Nie może boleć.mnie bolał, bo mi nie usunął do końca pr*****cy. Po otworzeniu i wyczyszczeniu do dziś nie zabolał, ani razu. To że ciemnieje to n8rmalne u martwego zęba. W dobrym gabinecie mogą ci go wybielić na życzenie