Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmicie psy i koty karmą Royal Canin?

Polecane posty

Gość gość

Dziś byłam u veta z kotełkiem bo wczoraj się zlał do swojego łóżeczka i coraz częściej i mniejsze porcje siku robi - vet (swoją droga bardzo dobry )stwierdził że jest jeszcze dobrze ale to najwyższy czas na zmianę karmy i sprzedał nam właśnie RC urinary 1,5 kg za 80zł - mam tą karmą karmić sierścia przez 2 mc a potem już normalny RC. Normalnie w domu karmię fo Perfect Fit prosteril wymieszanę z odrobią juniora.Dostaje też indyka gotowanego bo lubi i bardzo rzadko tuńczyka. Generalnie taki wór RC 6 kg kosztuje 150zł ;/

Gość gość
Tak się zastanawiam czy jest jakiś tańszy odpowiednik? Wiadomo że będzie sporo droży od marketowego ale też tańszy od RC...

Gość bububu
ja swojego psa tez kiedys karmilam tylko Royalem, ale poniewaz go nie znosil (no i wiadomo ile kosztuje :O) spytalam weta czy moge zmienic. powiedzial mi, zebym dawala psu to, co lubi, wiec przerzucilam sie na frolic. teraz jedziemy na purinie. Royala juz nigdy nie kupie.

Jak zaoszczędzisz na karmie to wydasz na weta. Przerabialam już wszystkie karmy i tylko po royalu psiak nie ma żadnych dolegliwości. Jak chcesz zaoszczędzić to szukaj tej karmy w necie, bo w lecznicach to mają ceny kosmiczne.

Gość gość
Kupuje w mecie. Emusklep i zoosklep. Zamawiał przez telefon po ok.20zł/kg w dużych opakowaniach.

Gość bububu
oczywiscie, ze niczego od weta nie mozna kupowac, bo podbijaja ceny. najlepiej zrobic zapas przez net (15kg itp.) i miec z glowy. ale nie zgadzam sie, ze Royal jest najlepszy. jest przereklamowany i kazdy wet go wciska na sile. ja mam mopsa, a to sa bardzo delikatne i wymagajace psy, do tego alergicy i po odstawieniu RC jakos problemu nie mialam.

Gość gość
g****o prawda. mój facet karmił wszystkie psy innymi karmami i do weta z żadnym nie latał.

Gość gość
20 zł za kg to cena całkiem przystępna cena a nie 50... Mi ten marketowy Perfekt Fit wychodzi koło 16zł za kg... Generalnie więcej niż 30 zł za kg nie chciałabym płacić.

Gość gość
Ja karmię swojego psa Pedigree :)

Gość gość
Ja karmię kota RC i Puriną odkłaczającą. RC ma w ofercie karmę na kule włosowe ale na moją kotkę nie działa i bez przerwy wymiotuje kłakami. Po Purinie jest spokój. A że uwielbia RC to po prostu mieszam obie karmy. Dla mnie karmienie Royalem nie jest strasznie drogie bo mam tylko jednego sierściucha. Ale kiedyś posiadałam 2 duże psy i 2 koty. Wtedy na karmieniu tą karmą bym zbankrutowała. Dostawały to okazjonalnie jako przysmak.

Gość poli31
ja karmię moja yoreczki royal canin dla yorków...bardzo im smakuje ta karma,mają piękne zdrowe włosy i ząbki...ja płacę 28 zł za kilogram

Gość gość
Tak patrze jak kupuje się 20 kg od razu to wychodzi koło 16-20zł za kg hehe więc spoko cena całkiem sympatyczna a tego urinary weterynaryjna to jakoś przeboleję te 2 mc bo ona faktycznie jest droższa. Reszta w dużych paczkach wychodzi podobnie jak marketowa tylko trzeba od razu 20 kg kupić.

Gość gość
Royal Canin to karma, której cena jest kompletnie nie adekwatna do jej jakości. To strasznie słaba karma, a płacić trzeba za nią jak za woły. Super karmę znajdziecie na http://www.hurtowniazoologiczna.net.pl/ - na pewno kociaki i psy będą zadowolone.

Piza tym ze przedmówca wrzucił reklamowe, to do pierwszej części wypowiedzi muszę sie zgodzić. Przeanalizujcie sobie kiedyś na spokojnie skład , i gramature ile czego znajduje w tej karmie. Karma ta ma dobry marketing , ale nie idzie to w parze z jakością jedzenia

Gość grześ44
karmy dla psów to bardzo szeroki wybór asortymentu w sklepach zoologicznych, według mnie najlepsze są Purina oraz Royal Canin, dodatkowo dietę psa można wzbogacić jakimiś dobrymi przysmakami i od czasu do czasu warto ugotować np. kurczaka - cenne źródło białka. Tu macie więcej informacji. http://www.zwierzakowo.pl/opis-produktu/royal-canin-labrador-retriever-junior-33.278.html

Gość gość
Royal Canin wcale nie jest taki super,jest dużo lepszych karm,ale ta przynajmniej jest wszędzie łatwo dostępna.W sklepach zoologicznych na zadupiu i u męczyzwierza.Karmię tym kota,leczniczą Renal Special,bo ma niewydolność nerek.Przedtem jadł normalne.Lubi tylko RC albo Hills.Psa teź karmiłam,adekwatną do rasy,ale teraz je Bosch,dla psów ras dużych,tak sam wybrał.Mięso też.Karmy RC są drogie.Lepiej się opłaci jak masz małego psa.

Karmię,do tego też Dolina Noteci ma fajne karmy i Bazita czy jakoś tak.Kupuję też specjalistyczną karmę bo mam psa po operacji i worek 5kg kosztuje 225 zł :O

Gość gość
Nie martw się Thineczko,mój biedny kot nerkowiec zjada 2 saszetki Royal Canin Renal mokrej codziennie,cena ok.5zł saszetka 85g i suchą 500g co starcza mu na tydzień.Też miał operację,usunęli mu nerkę,ma teraz jedną i nie wolno mu nic innego jeść:-(Na pocieszenie dodam,że znam wielu fajnych ludzi,których chore psy czy koty potrzebują drogich karm leczniczych,witaj w klubie:-P

Gość gość
Zapomniałam napisać,że ten suchy RC Renal kosztuje 25 - 27zl za torbę 500g.Zależy,gdzie kupię.Zapasów nie robię,dużych toreb nie kupuję.bo może być różnie:-(

Gość Annkaka
Nie, u ja kupuje tylko karmy Naturea. Znacie je?

Gość Anonimmowa_ga
Mam psa i kupuję ostatnio karmy Naturea. Są super, bardzo zdrowe, pełnowartościowe, dzięki nim dieta zwierzaka jest dobrze zbilansowana. W składzie jest praktycznie samo mięsko, nie ma zbóż, sztucznych szkodliwych dodatków , pachnię zdrowo i tak wygląda, a no i pies się zajada.

Gość gość
dobra karma jest od Doctor Dog, ja zamawiam z ich strony internetowej własnie, naturalne składniki, zero chemii

Gość gość
Karmię, bo muszę leczniczą. RC Renal Special suchy i mokry, na szczęście kot to je, nie muszę kombinować z sypaniem wyłapywaczy fosforu do karmy. Jak miał kamienie to dostawał RC Urinary zakwaszajacą mocz i też jadł ze smakiem. Nigdy nie robię wielkich zapasów, bo z chorym może być różnie

Gość Gonia

Nie uważa żeby ta karma miała najlepszy skład wiec swoje zwierzaki karmę bozita bo jest bez GMO i konserwantow a do tego ma w składzie dużo mięsa .

Gość gość

jak dla mnie ich karma jest zbyt droga. podaje bozite, to karma rowniez premium ma dobry sklad a cena nizsza.

Gość Annkanna

Też niedawno odkryliśmy karmy Bozity, taka nowość dla nas, coś innego, ale pasuje i sprawdza się więc jest dobrze

Gość Daria

Nie jest to karma jakiś najwyższej jakosci , kiedyś jej używałam ale zmieniłam teraz na bozite i widze ze sierść ma bardziej lśniąca niż wcześniej .

Gość Annkanna

My w sumie od początku maja mamy otwartą paczuchę Bozity i jestem z jakości i składu naprawdę zadowolona,  faktycznie sierść jest inna, taka miękka i przyjemna. Raczej nie wrócimy do starych przyzwyczajeń.

Gość OlaOlkka

My także te karmy polecamy, jakość naprawdę dobra, skład naturalny, ja pierwszy spróbowałam z tymi karmami, kiedy przypadkiem w sklepie trafiłam na ich stoisko, sporo się wtedy dowiedziałam nt żywienia zwierzaków