Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karakataka

Zamiast kwiatow

Polecane posty

Gość Karakataka

Hej dziewczyny. Ja z moim narzeczonym planujemy slub na koniec 2016 roku. Tj. 31-12. Wybralsm ta date poniewaz moi rodzice brali slub w tym dniu. Zamiast kwiatow mam pomysl by w zaproszeniach poprosic o misie pluszowe dla dzieci z Odzialu onkologii w Chorzowie. Tylko pytanie czy tak mozna. Moja mama w ubieglym roku zmarla na raka pluc dlatego chcialabym uszczesliwic dzieci chore na raka. Jsk myslicie mozna tak?

Gość gość
Pewnie.supeer pomysl.kwiaty zwiędną a dzieci się ucieszą.teraz w ogole kwiaty rzadko się daje,raczej kupony totka,wino.ksiązki.są fajne wierszyki w necie ktore mozna umiescic na zaproszeniu by goscie wiedzieli co chcecie zamiast kwiatów.

Gość gość
Ja zbieralam zabawki zamiast kwiatów. Umiescilismy wierszyk na zaproszeniu. Tylko mam jedna uwagę. Upewnij sie ze miejscie w ktore chesz oddac przyjmuje zabawki. Czasami jest z tym problem. Mimo ze mialam kilka workow pluszakow nie mialam gdzie ich oddać. Odczekalam kilka miesięcy i oddalam na zbiorkę przed gwiazdką.

pomysł jest bardzo fajny, tylko dowiedz się najpierw, czy można dać tam pluszaki- siedlisko kurzu.. my na slub prosiliśmy o butelkę wina i drobiazg dla naszego syna ;)

Ja jeszcze się z taką prośbą nie spotkałam,ale na forum widzę że to popularnie :) To że chcesz coś dać maluchom - super sprawa ! Ale nie maskotki ! - siedlisko kurzu i innych żyjątek :) Lepiej książeczki,gry planszowe itd.

Gość gość
u mojej siostry zamiast kwiatów dawało sie pieniadze na fundacje ewy błaszczyk

Gość gość
chcecie coś zasponsorować, zróbcie to za pieniadze z kopert, a nie kosztem gości :( Takie narzucanie co zamiast kwiatów na ślub gość ma przynieść uważam za totalne wieśniactwo :(

Gość Karakataka
No faktycznie. Ksiazeczki bezpieczniejsze dzieki za pomysl:)

Gość gość
Ja nie widzę w tym nic zlego. Moze proszenie o dodatkowe pieniądze na jakis cel są nie fajne. Ale prośba o zabawki , książki , wino czy czekoladki są jak najbardziej na miejscu. Goscie i tak kupią kwiaty. A one niestety po kilku dniach wyladują w koszu. Lepiej kupic cos z czego bedzie jakiś pożytek dla młodych lub kogoś potrzebujacego.

Gość gość
Pomysł może nie taki zły ale nie możliwy do zrealizowania...Może dom dziecka?

Gość gość
to może kościół też udekorujcie maskotkami albo winem, zamiast kwiatów bo zwiędną przecież. Na pogrzeb też karmę psią można przynieść, bo po co umarlakowi kwiaty??? Jak świat światem na śluby i pogrzeby przynoszono kwiaty a nie jakieś wymyślone nie wiadomo co, żeby udawać, że samemu się pomogło domowi dziecka, hospicjum czy jakiemuś schronisku :(

Gość gość
Dlaczego niemożliwy? Ostatnio w szkole syna zorganizowałam akcje zbierania zabawek dla dzieci z oddziału onkologicznego ( to nie to samo co oddział chemioterapii). Szpital wyraził zgodę na przyjęcie maskotek pod warunkiem, że będą nowe nie używane. Zebraliśmy 70 sztuk i zawiezlismy. Także autorko pomysł fajny i możliwy do zrealizowania. Z taką małą rada żeby nie były to wielkie pluszaki, bo ciężko je później przechować i czyścić.

Gość gość
Do gościa z 12.59 zwolennika kwiatów : dawanie kwiatów z okazji np ślubu, jest czystym chamstwem : żeby czasami nie dać komuś czekoladki czy wina, które potem zje lub wypije, albo jakiejś rzeczy która mu potem będzie służyć, napewno w kopertę tez wkładasz 20 zł!

Gość gość
Do autorki : ślub za 2 lata a dziecko teraz planujesz?

Gość gość
faktycznie, stara się