Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napraviosamgresku

Dlaczego moje pokolenie jest takie przegrane

Polecane posty

Gość napraviosamgresku

? Urodziłem się w połowie lat 90 i widzę,co się dzieje.Niestety jest coraz gorzej,nie tylko pod względem poziomu intelektualnego(który de facto jest na tragicznie niski) ,ale również jeśli chodzi o zachowanie. Czy tylko mi się wydaje,że dzisiejsi 20,19,18 ,17,16 ,15 latkowie to dzicz ?Bezwolna prostacka masa podążająca bezmyślnie za modą,nie znająca żadnych wartości poza tymi materialnymi?Czy tylko mi wydaje się,że rośnie pokolenie totalnie gejowatych chłopczyków z roszczeniową postawą wobec rodziców i dziwek,które dla pieniędzy zrobiłyby dosłownie wszystko? Z tego co widzę,niestety tak jest i nie zanosi się na poprawę,wręcz odwrotnie ,będzie coraz gorzej.Dlatego też mam powoli dosyć egzystencji na tym zj*****m świecie.Nie mogę patrzeć ,jak moi rówieśnicy i osoby 2,3 lata ode mnie młodsze schodzą totalnie na psy.Takie to tępe,chamskie,podłe i bezwartościowe.Niestety,taka jest prawda.

Gość gość
masz rację ,niestety.

Gość gość
bo mają za dobrze

Gość gość
piszesz o mlodych polakach? zapytaj wasali rosyjskich i pseudorekinki made in usrael

Gość gość
pozdro wszystkim w ten konczcy sie szabat :classic_cool:

Gość napraviosamgresku
Tak,piszę o młodym pokoleniu.

Gość napraviosamgresku
I to jest najgorsze ,oni naprawdę są irytujący dla kogoś,kto ma chociażby trochę oleju w głowie.

Gość gość
Czy jednak takiego podejścia do życia nie wykreowano w dyskursie publicznym?. Wyrażając w procesie socjalizacji indywidualizm(czasem niezdrowy egoizm.)

Gość gość
Masz racje, ale mysle ze to w glownej mierze wina mediow. Strach pomyslec co bedzie z kolejnym pokoleniem. Wystarczy spojrzec na bajki dla dzieci, ja (1988) za mlodu olgadalam jeszcze Muminki na dobranoc, 1 dziennie. A teraz bajki dostepne 24h/dobe na Cartoon Network. Same Pokemony, latajace krowy lub inne ufoludki. Mlodzi siedza i calymi popoludniami graja w gry komputerowe. I takie sa smutne konsekwencje.

Gość napraviosamgresku
Dokładnie,myślę,że w tym leży przyczyna,ponieważ to media głównego nurtu wmówiły im,jak mają postępować,co robić,że najważniejsze to pierdolić się po kątach w klubach,być ograniczonym intelektualnie i nie przejmować się historią oraz w ogóle się jej nie uczyć,wtłoczyli do głów,że najważniejsze są pieniądze i moda,która produkuje rożnego rodzaju hermafrodyty(gender).

Gość napraviosamgresku
A znaleźć normalną dziewczynę w moim wieku graniczy z cudem,ze świecą takiej szukać :).

Gość gość
Nie poddawaj się,jakaś się znajdzie.

Gość gość
znajdziesz, zawsze mozesz poszukac wsrod starszych, ale mlodszy model tez sie na pewno dla Ciebie uchowal :)

Gość gość
To nie wina gender, ale niewłaściwego podejścia do procesu socjalizacji i pozostawienia ludzi samym sobie. Bajki, tak kiedyś były lepsze, Czy gender i seks. Równie dobrze można przerzucać się argumentami i mówić ,że wmówiono, iż Jan Paweł 2 czy ktokolwiek inny wybitnym Polakiem był. Nie rozwiązuje to problemu. Z drugiej strony czy 40 lat temu nie uprawiano seksu po kątach, tylko,że wtedy zachodziły dziewczyny w ciąże w wieku lat 19 i tyle

Gość napraviosamgresku
Starsze nawet kilka lat dziewczyny nie są chętne,ponieważ przyjmują zapewne z góry,że skoro jestem od nich młodszy,to nie mam nic w głowie,ponieważ widzą,jak się zachowują moi rówieśnicy.Natomiast co do tych młodszych,to miejmy nadzieję,że jakaś się tam uchowała przed tornadem intelektualnej pustki i nawałą próżności :).

Gość gość
Nie chodzi tylko o bajki, ale ogolnie o media. Rodzina nie ma czasu na wychowywanie, nauczyciele przy 30 osob w klasie rowniez maja marne szanse, wiec zostaje telewizja, radio. Kiedy Jersey Shore, gdzie seks uprawiany jak mowisz,, w kazdym kacie´´ jest ulubionym programem wiekszosci mlodych, wtedy nie ma sie co dziwic, kiedy zaczynaja to powielac. Z pokolenia na pokolenie coraz trudniej maja ludzie ,,normalni´´ ktorzy maja jeszcze jakies wyzsze wartosci, ktore sa dla nich wazne.

Gość napraviosamgresku
Tak jest :).Niestety media celowo kształtują taką bezwolną pustą masę tylko po to,żeby łatwiej było nimi sterować(,,ciemny lud wszystko kupi'') a niewątpliwie moje pokolenie jest ciemne niczym noc listopadowa,nie interesuje się niczym innym niż to o czym wcześniej dyskutowaliśmy.Jersey Shore czy też jego polski odpowiednik Warsaw Shore to nic innego,jak pokaz żenady ,poziom w tych programach spadł dawno poniżej dna.90% dziwek i 99% zniewieściałych chłopców,to jest to co czeka nas za 10,góra 15 lat.

Gość napraviosamgresku
Dlatego nie robię sobie nawet zbytniej nadziei,że kogoś normalnego znajdę.Jak jakimś cudem się uda...

Gość gość
,, nie porzucaj nadzieję,jakoć się kolwiek dzieje''-Kochanowski.

Gość napraviosamgresku
Łatwo się mówi :).

Gość gość
ehh....

Gość gość
Jestem rocznik 91. Nie miałem dziewczyny. Dzisiaj trudno znaleźć kobietę inteligentną, oczytana, z pasjami. Większość to bydło bez żadnej wiedzy.

Gość napraviosamgresku
Określenie bydło dotyczy się w tym wypadku akurat zarówno płci męskiej jak i żeńskiej,obydwie płcie staczają się po równi pochyłej,schodzą ,,na psy''.Tak więc niestety mamy przerąbane.

Gość gość
Nie przesadzacie ? ja jestem z rocznika 92 i nie znam żadnych "gejowatych chłopczyków z roszczeniową postawą" ani "dziwek ,które dla pieniędzy zrobią wszystko". Jeśli spotykacie takich ludzi na tyle często,że zdecydowaliście się założyć wątek na kafe to polecam zmienić towarzystwo. Ja się obracam w kręgu normalnych ludzi, którzy mają inne zainteresowania niż latanie po sklepach i stylizowanie się na hipstera.

Gość gość
Wpiszcie sobie "Kids of Tehran" a dopiero później mówcie jak to Polska młodzież nie ma żadnych wartości poza materialnymi :]

Gość gość
ale ludzie narzekacie :/ ja tez nie znam az takich strasznych ludzi, a jesli tacy sa jak piszecie to nie moge znalezc zadnej pracy/zdobyc wyksztalcenia i w efekcie nie maja znajomych

Gość napraviosamgresku
I na podstawie tego całego ,,Kids of Tehran'' które pokazuje totalną degeneracje i zepsucie ,mam twierdzić,że u nas nie jest tak źle,ponieważ jeszcze polska młodzież nie jest w AŻ TAKIM stopniu zdegenerowana? Porównując złe do jeszcze gorszego i mówiąc ,że to pierwsze jest dobre,ponieważ to drugie jest jeszcze gorsze,nie mamy rację. Poczekaj kilka lat,aż Ci co mają po 14,15 lat wejdą w dorosłe życie,to dopiero będzie porażka na całego i ,,westernizacja'' z całym dobrodziejstwem inwentarza.

Gość gość
A pisanie ,że pokolenie jest przegrane nie jest według Ciebie generalizowaniem ? Ile takich ludzi spotkałeś ?

Gość napraviosamgresku
Wystarczająco,żeby to stwierdzić niestety,inaczej nie byłoby tego tematu,który jest wynikiem mojego wielkiego zawodu i rozczarowania moim pokoleniem.