Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napraviosamgresku

Dlaczego moje pokolenie jest takie przegrane

Polecane posty

Gość gość
Na temat nastolatków się nie wypowiadam,bo nie mam z tą grupą wiekową żadnej styczności, odnoszę się wyłącznie do moich rówieśników urodzonych na początku lat 90tych (roczniki 90-93). Naprawdę nie znam ludzi o których piszesz.

Gość gość
ja się z wami nie zgodzę, zawsze było bydło i ludzie wartościowi, tych ostatnich sporo mniej. Poczytajcie sobie co na forach pisza panie 30-50 letnie, nie są nic mądrzejsze od 15 latek, serio.

Gość gość
Racja a Kasia Tusk jest przykładem tego pokolenia

Gość napraviosamgresku
Pomiędzy ludźmi z lat 90-93 a 94-99 jest olbrzymia różnica niestety.O ile jeszcze wśród osób,które mają obecnie 25,24 lata ,zdarza się dosyć sporo ludzi,którzy jeszcze są w miarę w porządku,to o tyle moi rówieśnicy oraz osobniki z młodszych roczników już niestety są pod tym względem dużo gorsi.Głupsi,bardziej zdegenerowani,nie szanujący rodziców.

Gość gość
A co ma Kasia Tusk z tym wspólnego? co ona robi oprócz tego,że prowadzi bloga na którym wstawia zdjęcia swoich ubrań? to aż taki szczyt materializmu? dzięki temu,że prowadzi tego bloga zarabiała swego czasu wiecej niż swój ojciec i mogła się sama bez problemu utrzymać a do tego odłożyć sobie kasę i kupić mieszkanie, wiec?

Gość gość
Ja urodziłam się w 85` i cholernie się cieszę, że wy urodzeni w połowie lat 90 macie takie samo myślenie. Ja jestem też przerązona gustami muzycznymi dzisiejszego pokolenia. I nie umiem zrozumieć "ich" muzyki

Gość napraviosamgresku
Dokładnie.Niestety takich jak ja nawet w moim roczniku jest mniej niż 50%. Ich muzyka,zachowanie,intelekt-to wszystko jest poniżej krytyki,totalne dno.

Gość gość
No ja jestem z rocznika 91 i gust mam wyj****y- pozytywnie oczywiście. Gust filmowy, muzyczny, literacki stoi u mnie myślę na wysokim poziomie, to niestety trudno znaleźć osobnika, który zna się trochę na rzeczy. 4 lata temu spotkałem się z nastolatką z 95 rocznika, i to był taki tuman, ze w palę się nie mieści ;)

Gość gość
Kobieta może w polsce słuchało się spokojnej muzy ale przecież od 90 lat w Berlinie trwała era techno i pigół

Gość napraviosamgresku
Czemu mnie to nie dziwi?Wystarczy poznać trochę ludzi urodzonych w latach 1994- 1999 ,żeby dojść do takich samych smutnych wniosków,do jakich ja dochodzę.

Gość gość
nic dodać,nic ująć.

Gość gość
Mam do czynienia z kobietą wirtualnie powyżej 30 stki, i ma gust bardzo zbliżony do mojego, w dodatku jest artystką. A jakie ma fantazje seksualne i wyobraźnię-hohohoho Porównywać takiego osobnika, z hołotą z roczników 94-99, to jak porównywać malucha do najnowszego lamborgini ;)

Gość gość
Oj przestań narzekać jak jakiś dziadek, masz podejście typu "stary maleńki"... ;) znana jest chyba powszechnie historia o tym, że staruszkowie narzekali na młode pokolenie, które w latach. XX wieku walczyło o Polskę- a dziś ta młodzież, która tak szokowała starsze pokolenie, jest stawiana nam za wzór wartości i patriotyzmu. Więc widzisz, nie jest tak źle! Skoro tamci starzy narzekali na młodzież swoich czasów, a jednak ta młodzież potrafiła wykrzesać z siebie wartości wyższe.

Gość napraviosamgresku
Tak też i podejrzewałem :). Osoby,zwłaszcza płci żeńskiej,nie spaczone medialnym syfem piorącym doszczętnie mózgi i niszczącym szare komórki,są dużo wartościowsze niż te,które niestety zostały pozbawione rozumu przez mass-media(głównie). Osoby,które znają wyższe wartości,niż te materialne,jest niezwykle ciężko znaleźć wśród młodszych osobników ,99% myśli tylko o tym żeby się najebać,dać tyłka i obejrzeć jakieś gówno w TV.A tzw ,,mężczyźni '' z lat 94-99 nie lepsi,nie dość ,że pizdowaci,to jeszcze chamscy i bez poszanowania jakichkolwiek wartości.

Gość gość
To pokolenie gimbazy -chorego eksperymentu dla zidiocenia Polaków . Ostatnio zreformowano SP tak by już tylko idiotów wypuszczała . Obniżenie wymagań tak aby przeszły szkołę osoby z IQ ameby . Media -macie rację od 10 lat wywalono z TV 90% wartościowych programów . Rodzina -zaszczuta pozbawiana praw wychowawczych i biedna od paru lat poziom życia dla 70% obywateli RP to wegetacja lub niżej ,sfrustrowani dorośli przenoszą to na dzieci . Wszystko razem daje taki efekt jak piszecie .

Gość gość
w latach 40.XX wieku * zjadło cyferki ;)

Gość gość
Nie chrzań głupot. Prawda jest taka, że starsze roczniki stały na wyższym poziomie intelektualnym niż dzisiejsze. Jeszcze roczniki 80-te, z którymi mam styczność ,wiedzą, i mają gusta o wiele lepsze niż te z młodszych. Nie mam znajomych z roczników 94-99, ale znam niektórych i niestety nie mógłbym zaliczyć ich do osobników, którzy mają o czymkolwiek pojęcie. Osoby, które urodziły się na przełomie lat- 85-92-93 miały jeszcze szczęście, że trafiły na dobre programy muzyczne, kiedy stacje nie były jeszcze tak skomercjalizowane jak obecnie, nie było takiej papki jak teraz.

Gość gość
Osoby z rocznika 93 trafiły na ambitniejsze stacje muzyczne, a z rocznika 94 już nie? to zaledwie rok różnicy, a nawet mniej, zależnie od miesiąca urodzenia... To faktycznie ogroomną przepaść jakościową między stacjami muzycznymi te dwa roczniki odnotowały...

Gość gość
Myślę, ze mój rocznik 91 trafił jeszcze na dobre stację. Pamiętam Mtv Vivę z lat 2000 do 2006 roku może jeszcze coś dobrego puszczali, od 2007 roku było już coraz gorzej. Mtv gdzieś do 2003-2004 było dobre.

Gość napraviosamgresku
Porównywanie pokolenia ,która w latach 40 XX wieku walczyło z okupantem do dzisiejszej młodzieży jest co najmniej śmieszne.Porównywać młodzież urodzoną w latach 20 ,której jedynym grzechem mogło być,że od czasu do czasu zbyt dużo wypiła ,czy też za długo hasała po polach,do dzisiejszej,gdzie k******o ,ćpanie ,słuchanie beznadziejnej muzyki jest na porządku dziennym,to ostre przegięcie.Znając życie,dzisiejsi nastolatkowie zamiast walczyć uciekliby za granicę ewentualnie popełniliby samobójstwo ze strachu przed wrogiem.Co do gustu muzycznego i muzyki,kto ma trochę w głowie,to sam odszuka muzyki odpowiedniej,z przekazem ,albo po prostu takiej,która jest lepsza od dzisiejszego chłamu.Ja np.lubię słuchać rapu Beogradskiego Sindikatu,ponieważ niesie za sobą przekaz i jest (przynajmniej dla mnie) przyjemny dla ucha.

Gość gość
ciekawe.

Gość gość
Ciekawy jestem, czy z roczników 94-99 kojarzą, w jakich filmach grał De Niro- Pacino ? Brando ? Olivier ? Olbrychski ? Day- Lewis ? Kto to jest George Harrison ? Długo by wymieniać ;) ze starszych roczników jeszcze się orientują, nie wiem jak z tymi młodszymi.

Gość napraviosamgresku
Oni nawet nie znają podstawowych faktów historycznych,a Ty wymagasz,żeby znali aktorów :D.Śmieję się,a sam jestem z 95.

Gość gość
Nie spodziewałabym się tu kogokolwiek, kto słucha Beogradskiego Sindikatu, więc duży plus dla Ciebie :P ale z resztą się nie zgadzam, bo nie żyłeś w tym pokoleniu, więc nie możesz oceniać, czy rzeczywiście było takie idealne... Prawda jest taka, że rozpusta, zbydlęcenie, było jest i będzie wszędzie, a do historii przechodzą głównie te chwalebne momenty i wydarzenia, więc mamy taki obraz minionych wieków. Po prostu historycy nie skupiają się na codziennych patologiach. A dziś media masowe rozdmuchują każdy przypadek patologii, więc proporcje są inne. Ja nie tracę wiary w młode pokolenie, skoro słuchasz BS to pewnie interesujesz się europejskimi nacjonalizmami- czyli są jeszcze młodzi ludzie, którzy interesują się wartościowymi ideami.

Gość gość
Nie wiedzą kto odkrył Amerykę, kiedy wybuchła 1 i 2 wojna światowa ? Nie wierzę, że aż teraz takich magistrów będziemy mieć ;)

Gość Hrvacki Kurac
Beogradski Sindikat to szajs. Nie ma to jak Thompson jezdzacy po serbach!

Gość napraviosamgresku
Zdarzyło mi się poznać i takie egzemplarze :D. 00:15-Ty też słuchasz BS? Ciekawe :).

Gość napraviosamgresku
00:16 Jesteś prowokatorem,czy tylko prymitywem?Ja w przeciwieństwie do moich rówieśników mam sporą wiedzę historyczną i wiem,co wyprawialiście w obozach zagłady (Jasenovac).

Gość gość
Wśród młodszych roczników będzie coraz mniej wartościowych osób, taka prawda. Mam nadzieję, że jakoś cudem uda ci się znaleźć kogoś porządnego.