Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wykonczonaa

PROSZE Doradzcie mi ,nie mam juz sil ..Z gory dziekuje .

Polecane posty

Gość Wykonczonaa

Na poczatku jak przychoda mieszkac do mnie sa mili,a, po czasie: miesiacu ,dwoch trzech, zaczynajac byc bezczelni ,arogannccy wrecz ,egoisci ,tylko o sobi mysla,zeby tylko imm bylo dobrze,czetso olewaja juz: sprzatanie(niby nie mogli,zapominaja ,..oczywiscie) -zasady ustalone od poczatku itp JAK mam z niimi postepowac ,zeby to sie zmienilo ? bo za kazdym razem to samo, :(

Gość gość
Zapomnialam dopisac ,ze chodzi o wspolokatorow,ktorym wynajmuje pokoj

Gość gość
Wywies regulamin i wymierzaj kary pienieżne brudasom i leniom.

Gość gość
i za kazdy razem to samo,nie wiem gdzie popelniam blad , jestem ok ,uzyczam im swoje rzeczy ,to jjeszcze sie rzadza ,chca zeby bylo jak im pasuje... Nigdy nie robi tak ze niby ja mam tu tylko wladzze,a moglabym..Ale nie chce byc chamska..

Nie przechodź na ty, nie użyczaj rzeczy, ogólnie dystans. Nie szanują cię i z automatu twojego mieszkania, mienia.

Nie przechodź na ty, nie użyczaj rzeczy, ogólnie dystans. Nie szanują cię i z automatu twojego mieszkania, mienia.

Gość gość
Witaj Urszak Ja mam zawsze dystans do nich ,nie spouchwalam sie,dystans zawsze

Gość wykonczonaa
Dodam jeszcze ze Nie czepiam sie za kazdym razem byle czego,ale jak ktos caly czas lamie zasady nie jest ok to w koncu zwroce uwage to wielce sa oburzeni ,bo jakze moge NIEW WIEM JAK MAM Z NIIMI POSTEPOWAC? Mam stac sie niemila,chamska?

Gość gość
cwaniacy cholerni egoisci

Wydaje mi się, że pomimo ustalonych wcześniej zasad odpuszczasz i nie egzekwujesz niczego raz drugi trzeci... wiec przechodzi to w normalność. Po prostu za każdym razem jak czegoś nie zrobią to ich upominaj stanowczo i egzekwuj. A jesli się robią aroganccy to pogróź im, że wcale nie musisz im wynajmować pokoju wiec albo się dostosują do tego co bylo ustalone na poczatku i będą mieli szacunek, albo moga sobie juz od jutra szukać innego lokum.

Gość gość
to moze byc ten problem,,, czyli mam sie stac troche chamska ?

Gość gość
i za kazdym razem mam powtarzac ? ,czasami odpuszczam bo nie chce mi sie powtrzac i powatarzac.. "egzekwuj" co masz na mysli ?

Gość wykonczonaa
Ostatnio zwrocilam uwage swojemu obecnemu wspolokatorowi ,ze mieszka juz , 1,5 miesiaca i ani razu nie wyniosl smieci,ani nie sprzatal swojej kolejki(bo akurat jak wypadala jego kolej wyejzdzal na wekend..) to on do mnie "ze ty masz za duzo kosmetykow w lazience to mu przeszzkadza" :) niby ,a swoj koszyk na swoje kosmetyki mu dala,wiec ma ,ale ja wcale nie mam az tak duzoo kosmetykow ,.w koncu umyl tylko podlogi bez wc,umywalki z wielka laska jak znow przypominalam Zdjal sobie w kuchni moje firanki bo niby mu przeszkadzaja... z wczesniejszego zapytania.. Mieszka prawie 2 miesiace i dzis mu powiedzialam,ze masz czas 1,5mmisiaca (jak sie umawialismy wczesniej,ze jak on bedzie chcial sie wyprowadzic,albo ja nie bede chciala z nim mieszkac to 1,5 wczesniej mamy dac znac ) na znalezienie innego mieszkania,a on "dlaczego" odpowiedzialam ze nie chce mi sie wiece dyskutowac o tymm Ciekawe czy przez ten ostatni miesiac bedzie sprzatal swoja kolejjke ,pewnie nie..

Gość gość
cwaniak

Gość gość
sprzątaj sama, a współlokatorom doliczaj tę usługę do czynszu!

Gość gość
a dlaczego ona ma sprzatac nie tylko ona tam mieszka,cwaniaczk myslal ze jak zamieszka z kobieta to ona o wszystko bedzie dbala,cwaniak- niech wynajmie sprzataczke

Gość gość
Tak sie teraz wychowuje dzieciaki. Stary musi na nich zarobic za posprzatanie wlasnego pokoju zaplacic za wyzucenie smieci tez. Mamusia musi takiemu papu zrobic zeby glodne do szkoly nieposzlo. Goń paniczykow z chalupy. Najmoj takim co maja pozadek zakodowany w genach.

Gość gość
nigdy sie nie wie na kogo sie trafi,na poczatku jak przychodza ogladac pokoj to mili,a pozniej..

Gość gość
Pytaj zkad. Jak miastowe to goń, wiadomo ze to paniczyki nauczone nic nierobic tylko brać. Jak z miekich gruntow to najmoj, wiadomo ze nawsi starzy maja metody wychowawcze i taki dzieciak ma dryg do roboty:-)

Gość gość
niestety