Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się stać niezależną kobietą

Polecane posty

Gość gość

Imponują mi takie babki i też chciałabym taka być, ale nie zawsze mi to wychodzi. Niby mam zadatki na indywidualistkę, problem w tym, że trochę za bardzo się przejmuję ludźmi, a tak być nie powinno.

Gość gość
A co ma empatia do niezależności?

Gość gość
szanować swoje potrzeby, mieć własne zdanie i umieć go bronić nawet za cenę wejścia w konflikt, do tego wykształcenie, prace, mieszkanie lub chociasz coś wynajmować, nie oglądać się na faceta ale inwestować w swój rozwój zawodowy i duchowy, w domu dzielić się obowiązkami z partnerem by nie skończyć jako uległa służąca

Gość gość
empatia i pomaganie innym nie kłóci się z niezależnością ale przy tym trzeba trenować asertywność i dyplomację by inni nas nie wykorzystywali, żyć zgodnie z sobą a nie tak by przypodobać się innym, ale bardzo często lepiej być egoistką i dbać w pierwszej kolejności o swoje sprawy i potrzeby

Gość gość
Pracuję nad sobą i inwestuję w życie zawodowe, więc jestem już nieco bardziej niezależna niż kiedyś, ale zauważyłam, że nadal strasznie się przejmuję tym, co myślą o mnie faceci. Chciałabym to zmienić, żeby właśnie potem nie stać się uległą, słabą istotką, która nie poradzi sobie bez mężczyzny.

Gość gość
Co ma niezależność do indywidualizmu, możesz być niezależna i zupełnie przeciętna , zwyczajna i odwrotnie, nie nauczysz się jak być indywidualistką, z tym się człowiek rodzi, a niezależność możesz ,, nabyć z czasem,,

Gość gość
to teraz "zakasaj" rękawy i walcz Ode mnie - najważniejsze mniej własne pieniądze, nie uzależniaj się ekonomicznie, finansowo od mężczyzny, nawet ukochanego mężczyzny.

Gość gość
jak Ci życie da po du/pie to nie będziesz planowała,że marzysz by być kobieta niezależną,tylko będziesz musiała wziąć życie w swoje ręce i rozumiesz co to znaczy być niezależną to wcale nie jest takie różowe już lepiej grać słabą istotkę,i pasożytować na jakimś palancie.

Gość gość
Większość facetów boi się niezależnych kobiet, bo nie maja nad nimi kontroli, i w każdym czasie mogą ich kopnąc w 4 litery i odejść. Tylko mężczyzna silny psychicznie szuka takiej kobiety.

Gość gość
ale ta omdlewająca istota tym bardziej odejdzie jak palant nie będzie miał odpowiedniej kasy te co znam niezależne,nie są idiotkami tak przy okazji:P,a facet musi być partnerem,takim na którym można polegać,bo "mocna" kobieta też potrzebuje oparcia,a jak trzeba to i ona je potrafi dać nie trzeba się bać takich kobiet,są zupełnie "ludzkie" :),tylko głupoty nie tolerują.