Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widoczne żyły na nogach

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Mam 15 lat (rocznikowo) i bardzo widoczne zyly na nogach. To nie jest jakaś mała żyłka tylko duża żyła o flugosci 15 cm przy kolanie. Z każdym rokiem pojawiają sie nowe.. Przeraża mnie to. Jeszcze dodatkowo z tylu kolana jest ich pełno na jednej i na drugiej nodze. Codziennie płacze z tego powodu. Moje mama ma żylaki i babcia tez. A ja zyly takie mam od 10 roku życia ale na początku to były małe żyłki. Co ja mam zrobic (nie chce słyszeć o żadnych maściach ani o trzymaniu nóg w gorze bo to i tak nic nie pomaga) co mam zrobić pomocy!

Gość gość
Bierz preparaty z diosmina Lepiej zapobiegać niz leczyc

Gość gość
Myslę, że powinnaś zgłosić się do dobrego chirurga naczyniowego (http://chirurgnaczyniowygdansk.pl/), skoro jesteś jeszcze niepełnoletnia to pewnie musiałabyś iść z mamą. Ale jak bedziesz pod stała opieką lekarza, to wtedy on bedzie mógł podjąć decyzję o ewentualnym leczeniu w przyszłości. Nie powinnaś pozwolić na to, zeby ten stan zrobił sie poważny.

Jeśli żylaki występują w Twojej rodzinie, to jesteś na nie szczególnie narażona. Uwarunkowania hormonalne powodują, że choruje na nie już co druga kobieta. Pierwszymi objawami niewydolności żylnej są opuchnięcie, ból i pieczenie nóg, powstawanie tzw. pajączków, oraz nocne kurcze łydek. W przypadku wystąpienia żylaków konieczna jest wizyta u specjalisty, który zaleci odpowiednią terapię. Należy pamiętać jednak, że żylaki to jedynie objaw choroby, a usunięcie ich nie likwiduje przyczyn. Należy dbać o nogi i stosować odpowiednie metody zachowawcze. Ważna jest zmiana trybu życia - wprowadzenie ćwiczeń fizycznych i zmiana nawyków żywieniowych, uzupełnianie płynów. Pomogą również terapia uciskowa i masaż pneumatyczny w połączeniu z lekami zawierającymi diosminę, np. Diosminex. Diosmina wpływa ochronnie na naczynia i zwiększa ich napięcie. Ważne jest też unikanie opalania, gorących kąpieli, niewygodnego obuwia oraz przebywania w pozycji stojącej bądź siedzącej przez dłuższy czas.

Spróbuj preparatu Cerbero lub jakiegokolwiek który zawiera Gotu Kola (Wąkrotka azjatycka) zwana "trawą pamięci" jest główną rośliną w CEREBRO. Rośliny występujące w preparacie działają uspokajająco na ośrodkowy układ nerwowy, ułatwia krążenie krwi w mózgu. Bardzo pomocna na żylai, ale również na krążenie, wszelkie sprawy zwiążane z pamięcią i koncentracją

Gość gość
Zgłoś się do chirurga naczyniowego (np. http://chirurgnaczyniowygdansk.com.pl/). Wtedy powie ci czy to się nadaje już do leczenia czy na razie tylko do profilaktyki. Trzeba reagować na takie zmiany.

Na pewno warto wybrać się do lekarza, który zdiagnozuje przyczynę żylaków. Bardzo często winny jest krzywy kręgosłup i problemy z okolicą lędźwiową.

Hej, nie martw się na zapas. Najlepiej jak z mamą udacie się do lekarza naczyniowego. U mnie też występuje problem z żylakami w rodzinie i wszyscy leczymy się u dr. Kowalczewskiego http://www.arsestetica.pl/o-nas/zespol/lekarze/dr-michal-kowalczewski/ Pamiętaj że im wcześniej będziesz pod kontrolą lekarza od żył tym większe prawdopodobieństwo że problem nie będzie duży w przyszłości. Głowa do góry.

Gość gość
Tak, lekarz jej akurat pomoże jak umarłemu kadzidło (jesli nie zaszkodzi).

Gość gość
Żylaki na nogach sa po pierwsze bardzo nie estetyczne a po drugie bardzo niezdrowę. Ja od zawsze miałam pod kolanem taką zmiane i ona z wiekiem się bardziej pojawiała, Po ciąz to już w ogóle wyszła żyła i bolała mnie np. kiedy szłam na masarz i Pani mi przejechala po ten nodze ręką. To dalo mi do myslenia i poszłam do chirurga naczyniowego który skierował na zabieg usunięcia żylaczka w http://krefft-laser.pl/