Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pan_w_średnim_wieku

Jestem od niej starszy o 21 lat. Oby nam się udało.

Polecane posty

Gość gość
Dla mnie to jest Pato i tyle. Dalej mu przybijacie piątki

Gość gość
A do Autora jeszcze, to ja od wpisów z 22.57 i z 1.04. Tak, te pary wytrwały ze sobą tyle lat właśnie dzięki partnerstwu. Na pewno łatwe to nie było, bo dzieliła ich duża róznica doświadczeń życiowych, ale po prostu jeśli się kogoś kocha, to się bierze pod uwagę zdanie, opinie i potrzeby tej drugiej osoby. Tak właśnie zachowuje się osoba nietoksyczna. Chce dobrze dla obojga, pozwala drugiej osobie też na rozwój, jeśli ta ma taką potrzebę, tak jak napisał tutaj Gość z 22.58. Związek to przede wszystkim chęć uszczęśliwienia drugiej osoby i tak ma być z obu stron, a nie że tylko Ty chcesz Jej szczęścia albo tylko Ona Twojego. Musisz pamiętać o tym, że z racji wieku może Ci się czasem wydawać, że powinieneś Ją pouczać. Jasne, że na pewnych sprawach będziesz znał się lepiej, ale Ona na pewnych też lepiej niż Ty, bo każdy ma poza wadami też zalety. Najważniejsze jest to, żebyście mogli nawzajem zyskać na takiej "wymianie" doświadczeń, wiedzy i umiejętności, a nie walczyć o dominację i o to, kto kogo i dlaczego powinien słuchać. Nie chodzi o skakanie sobie do gardeł, tylko o szacunek. Myślę, że rozumiesz, o czym mówię. I chodzi o to zawsze, niezależnie od tego, ile lat różnicy jest między ludźmi. Tylko w niektórych związkach z dużą różnicą wieku chęć mówienia młodszej osobie, co powinna robić może być większa przez tą różnicę. Pamiętaj, że Ona już ma ojca. Oluniu - Ty weszłaś w taki związek bardzo młodo, jako osoba jeszcze nieukszatałtowana. Nie wiedziałaś wtedy jeszcze, co się dla Ciebie liczy w życiu i w związku, dopiero zaczynałaś studia. Wtedy taka osoba jeszcze się bardzo zmienia, wtedy trudno być pewnym trwałości relacji nawet z osobą w bardzo zbliżonym wieku, bo tym zmianom podlegają oboje. Poza tym cechy Twojego byłego 12 lat starszego wskazują na to, o czym wyżej piszę, że był to toksyczny typ, mający jakieś zaburzenie osobowości. Takie osoby nie nadają się do związku. I to o takich osobach pisałam, że rozsądna kobieta z nimi nie zostanie. Ale tak samo możesz trafić na osobę z zaburzeniem osobowości w Twoim wieku, bo to ma się od dziecka, tylko wtedy to będzie jeszcze nie tak nasilone.

Gość gość
ojciec prac!!!!!!!

Gość gość
"gość dziś Dla mnie to jest Pato i tyle. Dalej mu przybijacie piątki". Pewnie, jak to wśród osób z zabitej dechami wsi bywa. Najbardziej wchodzą w czyjeś życie, krytykują je i obrażają, nie rozumiejąc w ogóle tego, na czym polega ich relacja i że może ich trzymać prawdziwa miłość, a jak przyjdzie co do czego to się okazuje, że w ich własnych małżeństwach jest fatalnie i tego już nie widzą albo udają, że nie ma. Ale czują się lepsi tylko dlatego, że dzieli ich mniejsza różnica wieku. To nie Twoje życie, więc jeśli chcesz to wyraź swoją opinię lub nie, ale nie obrażaj ludzi tylko dlatego, że połączyła ich miłość.

Gość gość
"gość dziś Ogarnij się chłopie. Olunia ma rację. Dziewczyna dobrze zrobiła ze go zostawiła. Teraz ma młodszego. Wspólne zainteresowania..." Ha, ha, no to mądrości wygłosiłeś! Jakoś wśród osób w moim wieku nikt kogo znam nie ma zainteresowań, a mężczyzna starszy ode mnie ma wszystkie te same zainteresowania jak ja. No i co powiesz? Dlaczego młodsze pokolenia intetresują się jedynie gapieniem w TV? Nuda jest z nimi, można siedzieć i gapić się w sufit w ciszy co najwyżej, wyjść też nigdzie nie chcą, bo tylko jest telewizja. Gapić się z kimś w sufit kolejne 30 lat? Nie, dziękuję.

Gość Prawda jest wsrod nas
Ogarnij się chłopie. Olunia ma rację. Dziewczyna dobrze zrobiła ze go zostawiła. Teraz ma młodszego. Wspólne zainteresowania..." Olunia sobie sama ten komentarzyk wystawila i bije brawo. wzdycha pewnie do kolegi ouca a pn ma w dee zaloty smarkuli wiec sobie dziecko to tak wlasnie tlumaczy.

Gość gość
Staremu dziadowi sie mlodki zachcialo , zenujace :o

Gość gość
do autora czlowieku masz nie po kolei w glowie 40 lat na karku i chcesz wiazac sie na zycie z 19 nastolatka?? czy jestes normalny czy nie?? osmieszasz sie tylko dzieli was 20 lat i to ze sa pary ktore iles tam lat przetrwaly to nie mozesz w zadan sposob wzorowac sie na nich to niedorzeczne jest. chlopie gadasz ze na 30 lat chcesz bydz z nia tak piszesz wczesniej mierz sily na zamiary. czy myslisz realnie ta kobieta nawet jak stworzycie jakis tam zwiazek jest mloda tak mloda ze za jakis czas kopnie cie w d**e i bedziesz sam a ona to normalne bedzie szukac rowiesnikow lub mlodszych w miare . 20 lat roznicy to 2 pokolenia ogarnij sie i uzyj rozumu ,dla niej mozesz bydz tylko zauroczeniem ciekwostka , milym umilaczem czasu i to wszystko nawet jak mowi ci ze kocha.ale nie licz na milosc po grob z jej strony. a 2 sprawa to taka ze to dziwne masz 40 na karku jestes sam stary kawaler a teraz zachcialo ci sie mlodej d**y na stare lata ,ona oleje cie cieplym moczem sam sie przekonasz.

Gość marti16
Ja mam 22 lata a jestem z 50 latkiem. Dziwne, wiem, ale bardzo go kocham. Czasami zastanawiam się jak to będzie za pare lat...a po chwili mówie" chwilo trwaj!!":-) Jest bardzo aktywny, imponuje mi kulturą, w łóżku jest mi z nim super. Nie chcę się chwalić ani go wybielać, ale mam z nim najlepszy sex jaki kiedykolwiek miałam a wcześniej z kilkoma spałam. Autorze jedynym problemem dla mnie są jego niepełnoletnie dzieci( czasami czuje się zazdrosna)choć mnie uwielbiają. Jeśli tak jak napisaleś jesteś bezdzietnym kawalerem to krzyżyk Wam na drogę. Ja jestem przykładem na to, że młode też potrafią kochać. Jeszcze raz powtarzam..MAM 22 LATA A SPOTYKAM SIE Z 50. Jeśli zachoruje- jestem gotowa na to by się nim opiekować. Absolutnie nie oglądam się za innym. Nie interesują mnie inni. Jestem z nim od 2 lat. Wspiera mnie, szanuje. Jeśli chodzi o finanse to sama zarabiam. Nie wyobrazam sobie bez niego życia. Jedyną rzeczą, ktora mnie martwi to to, że statystycznie ma wieksze szanse umrzec predzej ode mnie. Wykorzystujemy ten czas na 100. Ja jestem pewna, ze nie zostawie go. On czasami ma wyrzuty..

Gość gość
Za 15 lat nie bedzie mu stawal a ty bedziesz w najlepszej formie seksualnej powodzenia zycze:o

Gość marti16
Za 15 lat to ja mogę juž nie żyć. Nawet jeśli..to będę się nim opiekowała. Sà ważniejsze rzeczy od sexu. Jest przereklamowany. Ale gratulacje, że ograniczasz się tylko do tego jednego argumentu. Wychodzi na to, że tylko sex się teraz liczy. Ja jestem mu wdzięczna za to, że mnie wspiera, okazuje uczucia, właśnie pomaga na uczelni, bo często pisze ze mną prezentacje. Studiował ścisly kierunek tak jak teraz ja. Ubiegam i prostuje, że mam tatę i mam z nim bardzo dobry kontakt. Mój tata jest starszy od mojego partnera o 10 lat. Sam fakt, ze troszczy się o swoje dzieci, pomaga im, nie zostawił i nie olał po rozwodzie. To złoty facet. Sama chciałabym, żeby miał ze mną dziecko. Potrafi gotowac, to mój ideał.

Gość gość
Od kiedy to 20 lat różnicy to dwa pokolenia? :D.Wg.Ciebie niedługo różnica jednego roku to jedno pokolenie :D

Gość marti16
We wszystkim mi imponuje. W nauce- wykształcenie wyższe, liczne studia podyplomowe, zagraniczna uczelnia. Na koncie ogromne sukcesy. Życiowa mądrość jeszcze większa niżeli ta naukowa, wyuczona. Podejście do życia, opanowanie w trudnych sytuacjach, spokój. Wspaniały ojciec, wspaniały były mąż. Dziękuję Bogu za tego człowieka. Absolutnie nie mamy problemu z różnicà wieku. Mamy tyle wspólnych tematów, że czasu brak na te dotyczące tej różnicy. Dla mnie to chodzący anioł. Ja w domu, na uczelni myślę tylko o nim i czekam z niecierpliwością na dzień, w którym się spotkamy. Jak wspominałam- mam doświadczenie w sexie...a z nim to rewelacja, może dlatego, że łączy nas więź. Widzę w nim ojca swojego dziecka. Jak najbardziej. Uważam się za bardzo atrakcyjną dziewczynę. Dla mnie ten mój 50latek jest najpiękniejszy. Nie raz i nie dwa musiałam dać innym do zrozumienia, że liczy się dla mnie ten..jest mi jak tlen. Jak go widzę to serce mi bije 2 razy szybciej. Jak spędzam z nim czas to mogłabym zacałować go na śmierć. Od momentu poznania tego człowieka uwierzyłam w ideały.

Gość Autor39
Widzę, że sporo się tu przez noc wydarzyło. Niektóre wpisy są dość emocjonalne, no ale widocznie temat tego Waszym zdaniem wymaga ;) W niektórych przypadkach mam szczerze mówiąc wątpliwości, czy wypowiedzi są oparte o własne doświadczenia, ale wątek jest dla wszystkich i nie zamierzam dolewać oliwy do ognia. Merytorycznie odpowiem później, w miarę wolnego czasu.

Gość gość
to korzystaj z tego szczescia bo dlugo to nie bedzie trwalo :(

Gość gość
Napisz lepiej jakąś książkę ☺

Gość gość
Jakoś ciężko wyobrazić mi sobie atrakcyjną 50 latkę z 80 letnim dziadkiem, ale Twój wybór.

Gość gość
Stawiam na szali wszystko co mam, ze temat jest bardzo umiejetna prowokacja:-D i to pisana przez kobiete, a nie przez 39 letniego kawalera... dajcie na luz- gdzie znajdziecie takiego typa, ktory chce sie zenic z nastolatka , nie uprawia z nia seksu, zna ja od 2 lat, nikt o tym nie wie, nie chce napisac jak ja poznal itp itd.. :-D Wszelkie zaprzeczenia autora/rki i tlumaczenia , ze to nie jest prowokacja, jest dla mnie zupelnie bez znaczenia.

Gość Autor39
@9.32 No cóż, słowo w internecie drogo nie kosztuje. W przeciwnym razie byłabyś bankrutem :) Poza tym, pozwolę sobie delikatnie przypomnieć, szukam tutaj raczej inspiracji, co zrobić, by było lepiej, a nie oceny, jak to wygląda w oczach innych :)

Gość gość
"Autor39 dziś @9.32 No cóż, słowo w internecie drogo nie kosztuje. W przeciwnym razie byłabyś bankrutem usmiech.gif Poza tym, pozwolę sobie delikatnie przypomnieć, szukam tutaj raczej inspiracji, co zrobić, by było lepiej, a nie oceny, jak to wygląda w oczach innych usmiech.gif" xxxxxxxxxxxxxx :-D szukasz inspiracji? Bardzo dawno nie czytalam nic bardziej glupiego : 40-letni kawaler na forum dla kobiet , szuka inspiracji jak ulozyc sobie zycie z malolata. :-d Gratuluje inteligencji i madrosci zyciowej.:-D A "autorce" gratuluje tylu wpisow i sposobu prowadzenia prowokacji- zreszta bardzo udanej:-d brawo!

Gość gość
"Autor39 dziś @9.32 No cóż, słowo w internecie drogo nie kosztuje. W przeciwnym razie byłabyś bankrutem usmiech.gif Poza tym, pozwolę sobie delikatnie przypomnieć, szukam tutaj raczej inspiracji, co zrobić, by było lepiej, a nie oceny, jak to wygląda w oczach innych usmiech.gif" xxxxxxxxxxxxxx :-D szukasz inspiracji? Bardzo dawno nie czytalam nic bardziej glupiego : 40-letni kawaler na forum dla kobiet , szuka inspiracji jak ulozyc sobie zycie z malolata. :-d Gratuluje inteligencji i madrosci zyciowej.:-D A "autorce" gratuluje tylu wpisow i sposobu prowadzenia prowokacji- zreszta bardzo udanej:-d brawo!

Gość gość
Generalnie takie mądrości puszczam mimo uszu, ale chętnie dowiem się, czego Ty szukasz na tym forum i w założonym przeze mnie wątku. Okazji do szyderstwa? Mi to jest obojętne, ale nie chciałbym, by zniechęcalo innych do wypowiadania się.

Gość gość
Odpowiem ci slowami Lema " Gdyby nie internet nie wiedzialbym , ze na swiecie jest tylu glupcow".. Wchodze na forum, aby zobaczyc , ze inteligencja ludzkosci jest coraz nizsza .

Gość gość
Czyli wchodzisz, by poprawić sobie samopoczucie, że jesteś mądrzejsza od innych. Odpowiem Ci też cytatem: "wśród ślepcow jednooki królem".

Gość gość
ŻENUA!!!! tyle tylko mogę powiedzieć

Gość gość
I kto tu jest zlosliwy? Napisalam swoje zdanie, ale ty nie odnosisz sie do meritum, czyli tego kim jestes i po co prowokujesz temat, ktory w gruncie rzeczy nikogo nie obchodzi, tylko wdajesz sie w dyskusje z kims ( czyli ze mna, ktorej zdanie cie nie obchodzi, podobno) obcym. Szukanie na forum recepty na zycie , swiadczy o twojej niedojrzalosci iniskiej inteligencji emiocjonalnej. poniewaz ten watek jest z tych " On 30 ja 17" , wiec widac wyraznie, ze to kolejna prowokacja. Pogratulowalam ci stylu, wiec sie ciesz. I to by bylo na tyle. Jezeli lubisz opowiesci z mchu i paproci- miozesz kontynuowac te zenade. By by

Gość gość
no prosze ona ma 22 lata a on 50 i swiata nie widzi poza nim. moze teraz nie ale ciekawe czy jak on stetryczeje juz tak calkiem i np bedzie mial problemy ze wzwodem to tez bedziesz mu fujare pobudzac czy wiagre dziadkowi kupisz??a moze po prostu poszukasz faceta ktory bedzie umial ci dogodzic bo teraz zdaje ci sie ze seks jest przereklamowany ale jak skonczysz 30 lat to zmienisz zdanie. to dziwne ze taka mlodka z takim staruchem siedzi a pampersy tez bedziesz mu zmieniac? chyba ze dziadek kasiaty i czekasz jak oczy przymknie to inna sprawa..... wychodzi teraz na to ze zwiazki ze star****** sa na topie dzieli ich 20 lub 30 lat ale co tam dziadki sa w cenie.

Gość gość
Nastepna łania napisze ; " mam 19 a on ma 66 i sie swietnie dogadujemy, bo roznica wieku nie ma zadnego znaczenia" :-D

Gość gość
to skandal zeby taki stary kawaler 40 lat ktory do tej pory zycia sobie nie ulozyl chcial marnowac zycie mlodej dziewczynie niech szuka w swoim wieku a nie 20 lat mlodszej powinnem miec wiecej rozumu tylko osmiesza sie tutaj .ta mloda i tak mu da kopa w d**e jak przejdzie jej fascynacja zwiazkiem ze starszym panem w srednim wieku. jak to musi wyg;ladac ona mloda dziewczeca a on taki star*****ie pasuje do niej. pobawi sie nim naobiecuje mu a potem zostawi go i oleje bo bedzie miala wybor wsrod mlodych facetow.

Gość gość
teraz czekamy jak napisza .. mam 20 lat moj ukochany 70 lat, mamy z******ty seks a jak go widze to mam juz mokro miedzy nogami dziadek swoim bezzebnymi dziasłami jest mistrzem w robieniu minetki polecam... lotnosc jego umyslu i spostrzegawczosc jest celna niczym oko sokola i niejeden rowiesnik nie dorasta mu w zadnej dziedzinie. jest zwinny i szybki i taki meski ze cala jestem rozpalona.