Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysły na zdrowe obiady dla dzieci pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Kochane mamy jak urozmaicić jadłospis naszych dzieci? Podzielcie się waszymi przepisami ,pomysłami na zdrowe posiłki. Przede wszystkim zależy mi na urozmaiceniu obiadów. jakie zdrowe,pożywne dania robicie swoim dzieciom ?

Gość gość
przede wszystkim nalezy od małego uczyc dziecko nawyków zywieniowych,mojemu dziecku nigdy nie podwałam zapychaczy typu pierogi,nalesniki, kopytka teraz ma 5 lat i gdy je próbuje w innych domach nie smakuja mu,za to uwielbia ryby,czerwone mieso,warzywa,owoce,kasze

Gość gość
a ile maja lat dzieci?

Gość gość
ja dziecku robie potrawki z kurczaka,pulpeciki z poledwiczek,spagetti z wolowiny i z pomidorow,Rybe z brokołami i kluskami.Krupnik,rosól,pomidorowa,ogorkowa,barszcz czerwony,gulasz z groszkiem zielonym i inymi warzywami.Roznie.Wszystko gotuje sama,nic z gotowych produktow. Staram sie podawac co dzien inne danie z innych warzyw,choc nie sa tak wykwintne jak niektore mamy podaja. Czytalam ostatnio,ze jedna mama robi kotleciki z lososia i sera feta. no i do moich obiadow raz sa ziemniaki raz ryz,a raz kasza.

Gość gość
1.Zupy (z dużą ilością warzyw ,bez przypraw typu vegeta i bez kostek rosołowych) 2. Kasze + lekki gulasz (np. drobiowy) 3. Ryby (pieczone,gotowane)

Gość gość
Podajcie proszę przepis na taki gulasz lekki dla dziecka 2-letniego

Gość gość
A jak zrobić taką potrawke z kurczaka?

Gość gość
potrawke z kurczaka robie "po" rosole. wyjmuje piers z rosolu z warzywami i kroje w kostke(marchew,pietruszka,seler) w garku rozgrzewam 2 lyzki masla i dodaje 2 lyzki maki.Mieszam na jednolita mase.Dodaje 2szklanki rosolu i mieszam.wrzucam warzywa i kurczaka i gotowe. Podaje z ziemniakami badz ryzem. Polecam,moje dziecko uwielbia

Gość gość
a gulasz robie z wolowiny. Tez kroje w kostke wrzucam do gara z zielonym groszkiem,marchewka,pietruszka,kukurydza,fasola itd.Co kto lubi. Moga byc pieczarki,brokol,pomidor. Gotuje tak jak leczo. Przyprawiam troche sola i pieprzem.

Gość gość
Up

Gość gość
Up up

Gość gość
A na co dzień robisz chore obiady, czy jak? Przecież jest tyle inspiracji z kuchni całego świata, że możesz przez rok robić co dzień coś innego... :/

Gość gość
Up

Gość gość
Ja mam w domu niejadka i nie kombinuje. Gotuje tylko to co lubi i wiem, że zje. U nas jest takie menu: rosół, pomidorówka, krupnik, ogórkowa. Z drugich dań to kotlety z ziemniakami, ryba, surówek nie je żadnych poza mizerią, ale lubi surową marchewkę w całości więc mu daję czasem do pochrupania. Przejdą jeszcze naleśniki z serem i pierogi. Gotuje bez kostek. vegety, mało soli. Tyle mogę zrobić. Syn ma 3,5 roku. Wszystkie nowości i wymyślne dania nie zdają u nas egzaminu.

Gość gość
Lubi jeszcze kasze i ryż:)