Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego niemieckie obozy smierci nazywa sie nazistowskimi?

Polecane posty

Gość gość

nie bylo zadnego nazilandu! tylko niemcy! niemcy postawili te obozy i niemcy za nie maja odpowiadac a nie jacys wydumani nazisci!! a teraz stosujacjakies debilne skroty myslowe uzywaja okreslenia: polskie obozy smierci' co jest podwojnie idiotyczne skoro niemieckie jest jeszcze latwiej i prosciej, bo to byly niemieckie obozy smierci!!!

Gość gość
poprawnosc polityczna :P niedlugo dzieci beda sie uczyc, ze to polska napadla na niemcy

Gość gość
dość obrażania Niemców. teraz to nasi przyjaciele są. bratni unijny kraj

Gość gość
A dlaczego wszystkich Polakow wrzuca się do jednego wora z cwaniakami, leniami i kombinatorami?

Gość gość
bo ludzie, którzy je zakładali byli nazistami. to dość proste. nie wiem, czego możesz w tym nie rozumieć. dzisiejsi Niemcy młodsi niż 60 lat są tak samo odpowiedzialni za Auschwitz jak ty. czyli wcale :D nie pozdrawiam.

Gość gość
>>>dość obrażania Niemców. teraz to nasi przyjaciele są. bratni unijny kraj<<< No pewnie :D :D :D A II w.św. wywołali Rosjanie 17-stego września :D :D :D Niemcy tylko wkroczyli, żeby uratować ludzi przed rosyjskim komunizmem :D :D :D. W końcu w 1939 byli naszymi przyjaciółmi :D :D :D. Razem do Czechosłowacji wkraczaliśmy :( :( :(.

Jaki zabawny tok myślenia, zdaniem autora pitagorejczycy czy sofiści to pewnie pochodzili z Pitagorolandu albo Sofilandu.

Gość gość
czyli uwazasz ze wszyscy grecy byli sofistami albo pitagorejczykami?

Gość gość
Rozkład naszego państwa na to pozwala .Gdybyśmy mieli prawdziwy rząd dalo by się to prosto załatwić .Wynająć kancelarie prawną i za każdą taka wypowiedz zakładać sprawę w sądach z olbrzymim odszkodowaniem .Nie przeprosiny i wyrazy ubolewania .Sprawę w sądzie .Z samych odszkodowan utrzymalo by sie prawnikow i zostało by jeszcze na konserwacje niemieckich obozów śmierci.

Większość żołnierzy 3 Rzeszy nie miała pojęcia o istnieniu komór gazowych i innych miejsc kaźni, cywile pod wpływem Hitlera i jego popleczników chcieli wykluczenia Żydów z państwa, ale o masowych mordach nie było mowy w mięsnym albo na targu, bo zwyczajnie mało kto o tym wiedział. Skoro wówczas Niemcami rządzili naziści, to siłą rzeczy cały naród brał w tych zbrodniach udział, często nie do końca świadomie. Ale to nie znaczy, że każdy Niemiec był nazistą i przyczynił się do zagłady. Dlatego nie mówi się: niemieckie obozy - bo to by było uproszczenie a nawet błąd tak powiedzieć. Zrozumiano?

Gość gość
ale gorące kubku KNORR przyswajacie. a to koncern , który "poił" "kawką" i "zupką" więźniów obozów koncentracyjnych.

A mówiąc o pitagorejczykach i sofistach miałam na myśli to, że nazywano ich różnie, mimo że w większości byli grekami, właśnie dlatego, że różniła ich wyznawana filozofia.

Gość gość
>Zrozumiano?< Jawohl her Standartenführer :D :D :D. x Rzeczywiście, niektórzy naziści nie byli Niemcami http://ciekawostkihistoryczne.pl/2011/07/01/byly-szwedzki-ss-man-polacy-to-powinni-nazistom-na-kolanach-dziekowac/ x Za to niemieccy naziści doskonale sobie w obecnych Niemczech żyją i o żadnej ich odpowiedzialności prawnej, za dokonane zbrodnie, mowy być nie może. Jeżeli jakiś naród, chroni swoich zbrodniarzy, to bierze też za ich czyny ODPOWIEDZIALNOŚĆ.

Gość gość
oczywiście że niemcy , szkopskie pomiotła i gdyby teraz wybuchła wojna zrobiliby ponownie to samo ! najgorsze bydło w Europie to szkopy

Gość gość
dlaczego mówicie o Niemieckich obozach? mówienie o Niemieckich obozach to jak mówienie o niemieckim Wrocławi i Szczecinie, obozy śmierci są na terenie Polski więc są to polskie obozy

Gość gość
to polskie obozy . polaczki są współwinni bo nie zrobili nic by takie obozy tu nie powstały

Gość gość
to nie ma znaczenia jaka sobie filozofie przybrali na ten szczegolny okres, w co wierzyli czy tez czym sie kierowali! narodem byli jednym i znanym pod jedna nazwa od wiekow!! ludziom oklamywanie siebie tak latwo wchodzi w krew :O to nei niemcy, przeciez, jacy niemcy?!! to nazisci to zrobili!! nie, niemcy, zylo sobie plemie germanskie, zrobili sie germania, potem zyli, zyli i zyli, rozwijali sie, budowali, tworzyli a nagle przyszedl 1935czy 36 jedna piata kraju zrobila partie i nagle cala germania zrobila sie nazistami i ani ci wczesniej ani pozniej nie beda do tego sie przyznawac, bo to przeciez nie oni, to nie cih kraj, nie ich lud! dlatego teraz latwiej powiedziec ze to POLSKIE obozy smierci przeciez stoja na POLSKIEJ ziemi, wiec to oczywista pomylka, niz to ze to NIEMIECKIE obozy smierci, skoro zadnych niemcow w tej wyrywce czasy 1939-45 nie bylo tylko byli to nazisci.

Owszem, do dziś wielu nie zostało ukaranych, ale powiedzcie mi, czy w Polsce jest inaczej? Wcale nie jesteśmy lepsi, u nas też ludzie mający na sumieniu śmierć i krzywdę niewinnych ludzi żyją sobie w dostatku będąc na wysoko postawionych stanowiskach, wystarczy pomyśleć, ile afer zatuszowano, których bohaterowie pracują "dla Państwa" jak gdyby nigdy nic. Każde państwo pierze swoje brudy, a obywatele patrzą w telewizor i ubolewają nad Grażyną ze Szczecina, której zginął po ośmiu latach pies i tym się przejmują, bo w wiadomościach zobaczyli.

Gość gość
niemcy i tylko niemieckie obozy , które niemcy wybudowali na terenie Polski gdy Polska była pod okupacją niemiecką i tylko niemiecką ! szkopy to ścierwa do dzisiaj nic się nie zmienili !

A Ty czytasz ze zrozumieniem czy nie nauczyli w podstawówce? Ja nie mówię, że naziści nie byli Niemcami, ja mówię, że nie każdy Niemiec był nazistą. I pewnie, że wtedy całe Niemcy były nazistowskie, bo tak zadecydował rząd, ale większość ludzi wierzyła tylko w tę część ideologii, która nie przykrywała mordów, gazowania i całej reszty okropności.

Gość gość
ilu znasz niemców ? mieszkałeś kiedykolwiek w tym kraju? czy tylko książki czytasz :) i wierzysz w to co propaganda sieje

Ja się wyrażam na temat nazewnictwa, a Wy najwyraźniej nie rozumiecie, że tu nie chodzi o to, kto tworzył obozy, tylko o kategorie, według których nazwano zjawisko w taki, a nie inny sposób. Równie dobrze można by powiedzieć, że skoro Polska jest państwem katolickim, to wszyscy chodzą do kościoła i są praktykującymi katolikami, a jak doskonale wiemy, wcale tak nie jest.

Gość gość
>>>Owszem, do dziś wielu nie zostało ukaranych, ale powiedzcie mi, czy w Polsce jest inaczej?<<< Ja tam sobie nie przypominam, by jakiś Polak mający na rękach krew kilkudziesięciu...kilkuset niewinnych ludzi, pełnił prestiżowe stanowiska w rządzie lub władzach miejskich. Pewnie tym od Niemców różnimy się. Może też tym, że w czasie wojny moja rodzina przechowywała żydowskie dziecko, ryzykując życiem całej rodziny i ciężko pracując na pożywienie dla niego. Dla najbliższych znajomych było to działanie zupełnie naturalne. W Niemczech tamtego okresu, NATURALNE było wydanie takiego dziecka na gestapo i jego zabicie. Nie wmawiaj mi, że typowy Niemiec nie wiedział nic o pogromach Żydów, przecież widział ich krew na co dzień. x >>>Wcale nie jesteśmy lepsi, u nas też ludzie mający na sumieniu śmierć i krzywdę niewinnych ludzi żyją sobie w dostatku będąc na wysoko postawionych stanowiskach<<< Może podaj konkretne przykłady takich osób? Kto z naszych władz wydał rozkaz lub sam zamordował kilkadziesiąt...kilkaset...kilka tysięcy...kilkadziesiąt tysięcy ludzi za ich pochodzenie lub narodowość ?

Naprawdę wierzysz, że w Polsce mówi się szczerze o wszystkim, co się dzieje i wszyscy są sprawiedliwie traktowani przez prawo? Pozazdrościć naiwności. Przykłady można mnożyć, obejrzyj sobie Układ zamknięty, takie machloje w naszym prawie to fakt, a to, że są jeszcze tacy jak Ty, którzy wierzą w sprawiedliwość panującą w Polsce świadczy tylko o tym, że rząd świetnie prowadzi swoją propagandę medialną.

Gość gość
Ja nie wierzę w "sprawiedliwość" o której piszesz, ale proszę byś odpowiedział na moje KONKRETNE pytanie.

Zadajesz pytanie tendencyjne, a ja wcale nie pisałam o przypadkach zabijania ludzi za narodowość, tylko o tym, że każde państwo ma swoje brudy i nasze też. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie zabijanie ludzi niewinnych bądź doprowadzanie ich do śmierci bez względu na powód jest wystarczającym okropieństwem, nieważne, czy to jest pięć osób, 50 czy 100. Piszę tylko, że Polacy nie są lepsi jeśli chodzi o tuszowanie niewygodnych spraw, więc nie prowokuj mnie udowadniania czegoś, o czym nie wspomniałam. A przykład na działania, o jakich mówiłam, już podałam.

Gość gość
chodzi o nazwe parti np w zsrr mogliby je nazywac komunistycznymi nie zmienia to faktu ze tworzyli ta partie w wiekszoci sami niemcy inna sprawa i bardzo lubie ten cytat "nie kazdy niemiec byl nazista ,ale kazdy nazista byl niemcem" wierzyc sie nie chce ze kraj ktory wyrzadzil tyle zniszczenia i smerci podczas 1 wojny swiatowej zostal rozbrojony musial wyplacac potrzne odszkodowania a po 20latach znowu byli potega militarna 1 wojna 22 mln ofiar 2 -72 mln czlowiek chyba z natury jest zly bo jak to inaczej nazwac

Gość gość
Niemcy mają Mercedesa, BMV mistrza świata w piłce a polaczki co mają? hahahaha długi......hahahahaha biedota

Gość gość
co im po BMW i Meśku jak te dziady żyć nie potrafią :) wegetują w tych swoich mieszkankach oklejonych raufazą :D zera

Gość gość
psychodelirium i ty naprawde wierzysz w to co piszesz? ok zgadzam sie moze wiekszosc walczacychniemcow nie miala pojecia o obozach ale myslisz ze to by cos zmienilow ich postepowaniu? ze ludzi ktory w domu potrafili wymordowac cala rodzine zabic dziecko ruszyloby sumienie z powodu jakis tam zydow lub polaczkow? moze nie kazdy niemiec wiedzial o obozach chociaz wydaje mi sie ze takie plotki moglybyc popularne wsrod zolniezy a wiedzieli o nich wszyscy nawet alianci byli zbiedzy ktorzy relacjonowali wszystko ze szczeglami ...wiuec nie wierzee ze nimcy mogli o tym nie wiedziec :/ inna sprawa zeich poglady typu ze sa rasa wybrana a my zasobami ludzkimi byly chyba jasne dla wszystkich? czyli czlowiek bylpostrzegany jako surowiec naturalny