Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matula_31

Nifuroksazyd dla 5 latka

Polecane posty

Gość Matula_31

Hej Moje dziecko na lluznieszy stolec dostalo Nifuroksazyd. Poprawa po leku byla juz nastepnego dnia ( wczesniej dziecko robilo jedna kupke I popuszczalo przy kazdej wizycie w toalecie, po podaniu Nifuroksazydu jeden normalny stolec byl juz nastepnego dnia). Dziecko bralo Nifuroksazyd przez 5 dni. W miedzy czasie dostalo silnego kataru I zwiazanego z nim kaszlu , ktory leczony byl lekiem Neosine I syropem wykrztusnym Flavamed. Obecnie Nifuroksazyd nie bierze od 2 dni, Flavamed rowniez, nadal bierze Neosine. Dzisiaj jak na razie byla jedna kupa, ktora poczatkowo byla normalna a nastepnie przeszla w luzniejsza ( pobrudzony sedes oraz osluzowana pupa). Czy to znaczy, ze Nifuroksazyd nie pomogl?

Gość gość
Oszczędź nam takich opisów.Nie wiesz gdzie masz przychodnię i lekarza?

Gość gość
Mysle ze pomogl(dziala bakteriobukczo o ile dobrze pamietam) ale dziecko dostaje tez inne leki. Ma wyjalowiony uklad pokarmowy. A dajesz probiotyki?

Gość Matula_31
do gosc1 U lekarza bylam juz 3 razy I to wlasnie on zalecil Nifuroksazyd w zeszly czwartek. Learz tez powiedzial, zeby przyjsc jezeli nie bedzie poprawy do poniedzialku. Z tym ze wg mnie poprawa byla, nie wiem tylko czy to co teraz sie dzieje to efekt brania lekow, przeziebienia czy moze nawrot jakies infekcji I faktycznie trzeba isc do pediatry. Dziecko w tym momencie jest zdrowe, nie kaszle nie ma kataru. Neosine bierze, gdyz zalecane jest brac min 5 dni I kontynuowanie przez 2-3 dni po ustaniu objawow. I wierz mi ale staralam sie opisac jak najbardziej ogolnie Do gosc2: Dziecko bralo probiotyk przez 5 dni (Enterol I Floractin), ale nie bylo poprawy I wtedy lekarz kazal odsatwic probiotyki I podac zamiast tego Nifuroksazyd. To bylo w czwartek a w sobote rozwinal sie niezyt nosa, byla bardzo zaflegmiona co w efekcie doporwadzilo do przekrwionego ucha I mokrego kaszlu. po podaniu Neosine, Flavamed I lekow do nosa po okolo 2 dniach infekcja zaczela ustepowac a dzis juz nawet nie kaszle. Czy radzisz wrocic do probiotyku?

Gość Matula_31
czy ktos jeszcze moze sie wypowiedziec?

Gość gość
Tak ja bym podawala probiotyk.