Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LeosiaNosia90

zapomniałam dwóch tabletek czy możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość LeosiaNosia90

Witam! Wiem, że to lekkomyślne itd., wiem czym to grozi - spokojnie, jestem świadoma konsekwencji własnej głupoty, z drugiej jednak strony jestem też gotowa ponieść te konsekwencje. Jednak przejdę do rzeczy. Zapomniałam wziąć dwóch tabletek antykoncepcyjnych, 9 i 10 z kolei. Niby drugi tydzień, powinno być bezpiecznie, jeśli zażyłabym zapomnianą JEDNĄ tabletkę - a nie zażyłam żadnej, ani 9, ani 10. Współżyłam z dostaniem się małej ilości spermy do środka w dzień nieprzyjęcia 9 tabletki. Współżyłam rano, tabletki nie wzięłam wieczorem i również wieczorem dnia następnego. Czy ten stosunek mógł się okazać "konsekwentny"? Następny odbyłam 4-5 dni po zapomnianych tabletkach, również z dostaniem się małej ilości spermy do środka. Moje pytanie brzmi czy mogły być to stosunki niezabezpieczone, skutkujące ciążą? Obecnie jestem przy teoretycznej 16 tabletce. Powinnam wykonać test ciążowy po dwóch - trzech tygodniach od współżycia, czy raczej nie było takiej teoretycznej możliwości zajścia w ciążę?

Gość gość
Jest możliwość zajścia w ciąże ja obecnie jestem w upragnionej ciąży z 10 dnia cyklu właśnie, monitorowanego, dlatego to wiem. Poza tym, nawet jak się zapomni jeden dzień tabletki, to już kolejny tydzień trzeba się dodatkowo zabezpieczać, bo jest możliwość zajścia w ciąże, a szczególnie jeśli kochałaś się w dzień niezabezpieczony i to z pominięciem dwóch tabletek

Gość gość
Myśl główką a nie ci/pką.Piza nie słuzy tylko do fedrowania,ale i do rodzenia potomków.