Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ingaa

Czy są wśród Was kobietki, które chca już zostać mamami?

Polecane posty

Gość 14 tydzień
Jutro na badania i jak ja to wytzrymam bez jedzenia rano?? Ja bez jedzenie funkcjonowac niemoge dobrze ze badania sa raz na miesiąc :)

czesc wszystkim! 14 tydzien - a jakie badania robisz ze nie mozesz jesc??zaciekawilo mnie to....pewnie badanie krwi i takie tam.... u mnie dzis piekna pogoda, czyli nic nowego.....slonce nie daje spokoju ani przez chwile...az sie ciesze ze nie jestm teraz w 9 miesiacu ciazy,chyba bym sie rozpuscila... ide leniuchowac dalej w inny kat mieszkania:) pozdrawiam,pa

Gość 14 tydzień
Metka zgadłaś badania krwi itd :) to będzie jutro straszne. dziewczyny nie wychodźcie z domu ja bylam na godzinke i omało nie zasłabłam :)

no to nie zazdroszcze pogody i badan...u mnie zaczyna sie chmurzyc....na pewno bedzie lalo, zreszta ostatnio popoludniu codziennie pada, i dobrze, przynajmniej jest potem czym oddychac... 14 tydzien, wez sobie jutro z soba kanapke i cos do picia slodkiego...jak pobiora ci krew to latwo o zaslabniecie, mi pobrali jej tyle ( bo i na zbadanie grupy krwi, wirus hiv i ogolne badanie krwi) ze myslalam ze sie przewroce...a ja mam i tak ulatwioe zadanie bo chodze po poludniu razem z mezam..... tez nie znosze tych badan. Pozdrawiam :) :) :)

Gość 14 tydzień
Będę musiała wziąść coś do papusianka :D dobrze ze podczas pobierania krwi mogę sobie wybrać pozycje siedzaca badz leżąca i polezec troche po pobieraniu :) tez bym chciala isc z tata dziecka na badania ale niestety on rano pracuje i musze iść z mamą tez dobrze w sumie :) :) :) No ale na wizyte u lekarza mój kochany juz ze mna pójdzie całe szczęście po bym udusiła :D

Gość letka
mam pytanie jestescie juz przy nadziei (jak to mówia) Mozecie mi powiedziec czy temp. wam sie podwyzszyła zauwazyłyscie to od razu na poczatku. Bo mi test wyszedł poytyw. ale oczywiscie temp. jak najbardziej 36,6. a mysle ze to moze byc 4 tydzien. Napiszcie o swoich objawach bo ja nic poza lekkim bólem w dole pleców. nie moge dlugo siedziec zbytnio.

Gość 14 tydzień
na początku czułam tylko lekki ból w podbrzuszu i na plecach na dole temp. tez miałam normalna ale tylko na poczatku teraz mam 37 stopni cały czas

Gość letka
do 14 tydz. i metka26 No jak na razie wy sie tutaj duzo udzielacie. Ale ten lekki ból pleców w którym mniej wiecej okresie ciazy a co do piersi bolały was bo mnie wcale a wcale. Ja nie wiem po prostu co mam myslec. przed okresem nie mogłam sie do nich dotykac a teraz na odwrót. moze powtórzyc test???? A inne objawy kiedy. A moze sa dziewczyny które nic nie odczuwały???A jednak były w ciązy

Gość 14 tydzień
Oj znam taki przypadek moja kolezanka nie wiedziala ze jest w ciazy póki nie poszla do ginekologa a tam dowiedziala sie ze jest w 5 miesiacu hihi :) a tylko jej brzucho sie powiekszył :) Może i ty powinnas iść do lekarza zeby ową ciąze potwierdził :)

Gość 14 tydzień
Ja ból pleców mialam gdzies tak od 3- 4 tygodnia od poczecia :)

Gość ile tutaj
"ciężarówek"! :) a wszyscy trąbią dookoła,że mamy niż demograficzny! ;)

letka..ja nie mialam i nie mam bolu plecow...temp.mialam podwyzszona o jakies 0,5 stopnia i bardzo bolal mnie dol brzucha, odczuwalam czeste skorcze.piersi mi sie powiekszyly i zrobily twrde i takie nabrzmiale..ciezko juz spac na brzuchu z ich powodu....co do innych objawow to ja nie mam mdlosci, bylam senna i ogolnie, nic mi sie nie chcialo.....no ale testy tez mi wyszly pozytywnie:)i teraz to juuz prawie 10 tygodni:)pozdrawiam

Dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi :-) :-) :-) W tym miesiącu postaram się i mam nadzieje że się uda. Najgorsze to fakt, że ja bym chciała dziewczynkę, bo synka już mam, a słyszałam, że można pomóc jakoś naturze. Jak się współżyje jakiś czas przed jajeczkowaniem, to jest większa szansa na dziewczynkę, a jak w czasie, to chłopca. Ja chyba za wczesnie próbowałam... Chyba teraz machnę ręką na płeć i spróbuję jak mówicie trochę później... :-)

Dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi :-) :-) :-) W tym miesiącu postaram się i mam nadzieje że się uda. Najgorsze to fakt, że ja bym chciała dziewczynkę, bo synka już mam, a słyszałam, że można pomóc jakoś naturze. Jak się współżyje jakiś czas przed jajeczkowaniem, to jest większa szansa na dziewczynkę, a jak w czasie, to chłopca. Ja chyba za wczesnie próbowałam... Chyba teraz machnę ręką na płeć i spróbuję jak mówicie trochę później... :-)

Gość malgos27
czesc kochane kobitki!!! nie odzywalam sie dlugo ..... bo najpierw nie mialam czasu a potem urlop i teraz jestem :-) ze wspanialymi nowinami :-) dzis koniec 6 tygodnia mojej dzidziuni kochanej :-) (tzn ciazy) VICTORY!!!!!! mam nadzieje ze cieszycie sie razem ze mna! bylam tydzien temu u lekarza ..... pecherzyk mial 7,7 mm, dobrze zagniezdzony, poczety z prawego jajnika -skad on to wiedzial?? ze z prawego? wy tu piszecie, ze jeszcze nie mozna stwierdzic ciazy .... ide w przyszlym tygodniu na badania krwi i moczu a na poczatku wrzesnia (dopiero .....) na 2 wizyte. mialam takie bole jak przed okresem, teraz mam je rzadko, mam tez bole ciagnace (lekarz powiedzial ze to poszerzanie macicy) - ale czy to wszystko nie za wczesnie? mam mdlosci-ale nie poranne, lecz raczej wieczorne....... raz chce mi sie dlugo spac, a raz wstaje wczesnie sama z siebie-wypoczeta :-) na jedzenie raczej sie nie rzucam ..... choc jem rozsadnie ze wzgledu na malenstwo. czesto siusialam, teraz czesto kicham i mam czkawke :-) mam nadzieje ze to wszystko JEST W NORMIE :-) pozdrawiam was KOCHANE mamusie z malenstwami i bez malenstw papapa

Gość Dioda
Witajcie mamusie w ten parny wieczor.Mam nadzieje,ze zacznie padac.Obserwujcie kochane spadajace meteoryty i pomyslcie sobie zyczenia;)Wiadomo jakie;) Pozdrawiam i caluje:)

Witaj malgos27 ja tez mialam owulacje z prawego jajnika...jak sie idzie wczesnie do ginekologa to czasem moze on pokazac , tak jak pokazal mi, jeszcze \"porozrywany\" jajnik, z ktorego wyleciala komoreczka,;) dla porownania pokazal mi lewy, dlatego wiem jak poszarpany byl ten prawy,ten, ktory odwalil ta \"lepsza\" robote:) ciesze sie ze u ciebie wszystko w porzadku! wszystkiego dobrego dla ciebie i dla dzidzi:)pa

Gość malgos27
Acha! troche sie niepokoje .... bo zaszlam w ciaze w drugim miesiacu po odstawieniu tabletek (tri regol) ..... a wy pisalyscie cos ze moze byc nie tak ........ pozdrawiamy :-)

małgoś witaj!!! u mnie też koniec 6 tygodnia, ale lekarz nic nie stwierdził, bo nie miał usg, za dwa tygodnie idę dopiero i zobaczę. Cieszę się bardzo bardzo razem z toba, gratuluję. Ponad miesiąc temu tak strasznie smuciłyśmy się razem, że nic z tego, a w tym miesiącu taka radość. Ja mam większość typowych objawów, mdłości cały dzień, ból pleców itd, itp. Metka, 14-ty tydzień, Bugsy, bogna, mateczka i wszystkie kochane kobietki pozdrawiam.

Gość 14 tydzień
Malgos27 ja tez mam czkawke tylko taka pojedyńcza hihi jedno czkniecie i koniec :) a za pol godziny nastepne :) Na poczatku ciazy tez mialam mdlosci wieczorne pozniej zmienily sie na popoludniowe a teraz mam poranne i chyba zaczynaja mi sie juz powoli konczyc cale szczescie Dobranoc wszystkim mamą ,dzidzią i całej reszcie :D

Gość Metka
Dzieńdoberek:) nie wiem jak u was, ale u mnie gigantyczna burza przeszla w nocy, swietnie sie spalo.....szkoda tylko ze caly weekend ma byc takie "padajacy".pogobno te ostatnie upaly to ostatnie oznaki lata tutaj w tym roku a jak tak narzekalam..... Jutro zaczynamy z dzidzia 10 tydzien:), jeszcze mieszcze sie w stare dzinsy, dosc obcisle ale bielizna jakos zaczyna uwierac...chyba czas pomyslec o zakupach w rozmierze odpowiednim.....a propos...kupilam sobie ciazowe spodnie, na szelkach z mnostwem kieszonek,sznurowane na brzuchu...czekam kiedy wreszcie bede mogla je zalozyc:) Zakupow dla malenstwa jeszcze zadnych nie zrobilismy....korci mnie i korci. Dziewczyny, zycze wam milego dnia:) duzo usmiechow, pozdrawiamy oboje;):):)

Gość 14 tydzień
Dzieńdobry :) Właśnie wróciłam z pobierania krwi i jeszcze slad po ukluciu mnie szczypie :) ale ogolnie bylo znosnie :) Metka26 mozesz nosic spodenki takie kiedy tylko bedziesz miala na to ochote :) Ja tez jeszcze zadnych zakupow dla dzidzi nie robilam kupilam tylko gazetke "dziecko" i byla w niej buteleczka :) :D Jeszcze troche a i u mnie bedzie padac nareszcie :)

Gość 14 tydzień
Dzieńdobry :) Właśnie wróciłam z pobierania krwi i jeszcze slad po ukluciu mnie szczypie :) ale ogolnie bylo znosnie :) Metka26 mozesz nosic spodenki takie kiedy tylko bedziesz miala na to ochote :) Ja tez jeszcze zadnych zakupow dla dzidzi nie robilam kupilam tylko gazetke "dziecko" i byla w niej buteleczka :) :D Jeszcze troche a i u mnie bedzie padac nareszcie :)

WItam. No i ja sie doczekalam maluszka w brzuchu. Jestem w 6 tc. W poniedzialek mam wizyte u lekarza. Jak myslicie to juz dobry czas na USG? Strasznie sie boje czy wszystko jest ok. Pozdrawiam

Gość 14 tydzień
ja we wtorek ide do lekarza i dopiero dostane skierowanie na usg tez sie boje czy wszystko jest w porzadku :)

Gość Mateczka
Witam Was. Czytuje sobie dzis co nowego u Was, fajnie ze wszystko ok u mnie tez wszystko dobrze.Nareszcie pada deszczyk nareszcie jest chlodniej, juz nie moglam sie doczekac choc jednego takiego dnia.Wczoraj moj malzonek kupil takie piekne malenkie ubranka jak je przywiozl poprostu sie rozkleilam ze taki kochany , tak wiedzial jaki rozmiar iwogole gust to ma taki jak ja.Zaczynam sobie powoli pozwalac na jakies zakupki nie wychodze z zalozenia ze poczekam czy cos jak mam ochote to kupuje. Tym sposobem trace pieniazki sukcesywnie nie popadam w panike i zawsze mam wiecej czasu do namyslu.Zakupilam juz sterylizator, podgrzewacz, maz butelki, duzo pieknych ciuszkow mam po moim 1 maluchu, no i wozek juz mam wszystko spakowane i czeka.Pozdrawiam Was wszystkie trzymajcie sie i wypoczywajcie. Ps.Zastanawiam sie co u Katarinki ona miala takie problemy trzymam kciuki i mam nadzieje ze jest juz ok.

Gość Bogna12
czesc laleczki, jak sie macie?jutro jade na weselicho!wlosy juz zrobione, kiecka tez!jak pomysle sobie o moim weselu(rok temu)to az milo mi sie robi! sluchajcie czytalam Wasze news'y i sie troche przerazilam faktem tych badan, pobierania krwi, tycia, nowych-wiekszych ciuchow(a ja tak lubie swoje, szczuplutkie)sterylizatorow i takich tam innych rzeczy...czy to tak strasznie tylko brzmi czy tez tak wyglada?pocieszcie jak mozecie!moze mi sie te obawy odsuna jak juz bede tak jak Wy czekac na malego i beda mnie takie rzeczy cieszyc jak rozstepy, wlaka z nadwaga, mdlosci poranne...:( buzka dla Was kochane i dla maluszkow tych w brzuszkach i tych juz n atym swiecie!:))

Gość 14 tydzień
Bogna12 nie tyjesz przecierz z obrzarstwa ,tylko dlatego ze miejsce dzidzi robisz to nie takie straszne, pobieranie krwi do 8 miesiaca jest tylko raz na miesiac wiec da sie wytrzymac :) A jezeli chodzi o mdłosci to mozna sie przyzwyczaic, nie ukrywam ze juz bym chciala ich nie miec :) Zobaczysz inaczej na to spojrzysz gdy bedziesz wiedziec ze w tobie rozwija sie życie, twoje małe maleństwo :D

Gość Bogna12
Mam nadzieje, ze nie bedzie tak "ostro":)buzka:)