Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ingaa

Czy są wśród Was kobietki, które chca już zostać mamami?

Polecane posty

Gość dzidzius
LONIA lekarz moze to dokladnie stwierdzic w 6 miesiacu ciazy wiesz to nie da sie okrelsic na 100% zdazaja sie pomylki:)

Chciałam sie przywitać serdecznie ze wszystkimi :) Pogoda już taka wrześniowa, czuje się zbliżajacą jesień. Jak samopoczucie mamusiek? Metka, Lusia, katarinka, Malgoś, dzidziuś, 16-ty tydzień trudi, grandi itd itd, odezwijcie się i piszcie co u Was, co sychać?

Gość Katarinka29
Witam serdecznie Claptola faktycznie pogoda już jesienna własnie wróciłam ze spacerku z moim domowym mobilizatorem :-) w parku mnóstwo złocistych lisci zachmurzone niebo i w zasadzie ciut zimno to tak jakby jesień stała tuż za mną...ale w zasadzie nie narzekam a wręcz przeciwnie te straszne upały , pełne słońce brak wiatru wpłwały na mnie bardzo destrukcyjnie tym bardziej że przypadły w najgorszym dla mnie okresie ciązy..., a teraz nabieram wiatru w żagle z każdym porankiem budze się w lepszym nastroju ,a jutro kończę 12 tydzień ciąży :-) a dzisiaj mam tak wyczekiwaną wizytę u mojej gin. mam nadzieję że dzisiaj usłysze same pomyślne wiesci zobaczę moja kruszynkę i wszystko będzie dobrze :-). Dziewczyny trzymajcie kciuki tak bardzo chciałabym już odstawic leki.... Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko:-)

Czesc wszystkim! Claptola...masz racje...widac ze koncowka sierpnia....jakos jesienie sie robi...sloneczko jak swieci to juz nie tak mocno....zdecydowanie krotkie spodenki moge schowac do szafy... Jutro wizyta i lekarza....znow zacznie sie od rana ta sama nerwowka...czy wszystko ok itd...ale jak sie nad tym zastanawialam-to taki los matki-zawsze bedzie sie zastanawiala czy wszystko dobrze...nawet jak dziecko bedzie dorosle... Dzis snilo mi sie ze mialam coreczke....kurcze juz nie wiem sama...moja intuicja płata mi figla, zwodzi mnie na calego.... Dziewczyny po barszczyku i zurku nadszedl czas na bogracz... Pozdrawiam Was wszystkie! milego dnia!!!!🖐️

Katarinko! nasze malenstwa sa w tym samym wieku prawie, moj dzidzius bedzie mial rowne 12 tygodni w sobote:) Pozdrawiam Was oboje...Trudi dzidzia jest jeszcze troszke mlodsza....tez pozdrawiam :) wiem ze to juz bylo ale ja mam termin na 12 marca a Wy?? moze sobie to zanotuje gdzies wreszcie...

Katarinka - trzymam kciuki bardzo bardzo mocno. Będzie dobrze, najważniejsze że ty czujesz się lepiej. O której masz wizytę? A Ty mi ise tu Metuś nie denerwuj. Jutro wizyta i będzie też dobrze. Dlaczego ma nie być dobrze? Też trzymam kciuki. A co to jest bogracz??????????? Opowiedz i daj przepis.

Gość dzidzius
CLAPTOLA u mnie jakos leci :) dzidzius mi spac nie daje zrywam sie rano i chodze nie wsyapan potem bym w poludnie spala :( pogoda sie ochlodzila wiec lepiej se cuzje juz nie jest tak ciezko 16 TYDZIEN dawnocie nei bylo co u ciebie??? TRUDNI,METECZKA26,LUSIA,LONIA,MARCELINA pozdrowienia i 👄

A ja dzis zrobilam pierwsze badania. Hi hi teraz zaczynam sie czuc jak prawdziwa ciezarowka ;) Zrobilam tez jedno badanie, o ktorym pisac nie bede aby nikomu nie dzialac na nerwy. Czulam, ze musze je zrobic, zreszta siostra mnie namowila, bo sama przez to przechodzila. Heh jeszcze 5 godzin i do domu spac. Czy Wy tez macie caly czas ochote na spanie?? Usciski dla Was i maluszkow :)

Gość dzidzius
GRANDI ja ostanio spie na siedzoco :) zmeczona jaks jestem a senek dobrze robi:)

Gość 17 tydzień
nie byłomnie kilka dni a tyle zaległości sobie narobiłam hihi :) Jednak o mnie nie zapomniałyście to miło ja tez o was myslałam ale mialam zbyt duzego lenia zeby wchodzic na neta, pozatym musialam zalatwic sobie szkołke wieczorowa, zeby ją skończyc, to mój cel zyciowy :) Wczoraj sobie lezalam spokojnie a z tu nagle cos tak jakby mnie kopnelo 5 razy i kazdy nastepny slabszy czy to moga byc ruchy dzidzi?? Mój miś mówi ze sobie wmawiam ale to nie przypominalo niczego innego :) Z tego co przeczytałam tutaj to szczupłe kobitki czuja wczesniej ruchy a ja sie do tych zaliczam POMOŻCIE mi stwierdzic co to bylo :D Pozdrowionka dla Dzidziusia, claptoli, mateczki 26 lusi trudi,loni, mercelizy, katarinki, metki 26 i tych ktorych nie wymienilam :D

Gość dzidzius
MATECZKA ja mam termin na 16.01.2005

Gość dzidzius
17 TYDZIEIEN jak dla mnie to to byly ruchy twojego dzieciaczka ja mialam pierwsze jego ruchy bardzo podobne :)

Gość 17 tydzień
dzidzius a potem jak ci sie zaczeły to miałaś je codziennie??

Czesc dziewczyny! Moze mnie pamietacie - jakis czas temu pytalam sie was o rade czy starac sie juz o dziecko. No i zdecydowalismy sie. Przestalam brac pigulki pod koniec lipca i zaczelismy probowac (pani doktor powiedziala mi ze nie musze czekac 3 miesiace). I teraz nie wiem czy jestem w ciazy czy nie. Powinnam dostac okres w niedziele rano a dzis jest juz sroda i mialam tylko takie bardzo delikatne plamienie (prawie nic). W poniedzialek zrobilam test ciazowy ale wyszedl negatywny. Co o tym myslicie? Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy!

Czesc dziewczyny! Moze mnie pamietacie - jakis czas temu pytalam sie was o rade czy starac sie juz o dziecko. No i zdecydowalismy sie. Przestalam brac pigulki pod koniec lipca i zaczelismy probowac (pani doktor powiedziala mi ze nie musze czekac 3 miesiace). I teraz nie wiem czy jestem w ciazy czy nie. Powinnam dostac okres w niedziele rano a dzis jest juz sroda i mialam tylko takie bardzo delikatne plamienie (prawie nic). W poniedzialek zrobilam test ciazowy ale wyszedl negatywny. Co o tym myslicie? Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy!

dzidzius no to podobnie jak Lusia...tez w styczniu! ja mam tak samo jak Ty-moge sopac na stojaco nawet....i tak przesypiam caly dzien Claptola dzieki za wsparcie... Juz daje przepis na bogracz- najlepszy robi moja tesciowa...ja od niej zwalalm .....miesko wolowe sie kroi na kawaleczki,, kartofelki w kostke jak na zupe...papryke czerwona zielona, zolta, jaka sie chce...tez na kawaleczki... mieso najpierw sie troszke podsmarza na wysokiej patelni nastepnie dodaje sie ziemniaczki pokrojone w kostke i bulionikjuz rozpuszczony w wodzie(choc bulionik nie jest konieczny, wystarczy zalac woda), potem papryke i do miekkosci sie to razem gotuje.Bogracz jest konsystencji zupy...troszke gestszy...nie wiem czy to jest przepis wlasciwy, moja tesciowa tak robi i wychodzi jej to swietnie...bardzo smaczna potrawa...jak ktos lubi na ostro to mozna dodac papryke chili...mala...albo przyprawic na ostro...to chyba wszystko... smaczego!

Gość 17 tydzień
zoya jak nie dostaniesz dalej okresu to zrob kolejny test za 2 dni albo idz do lekarza :D

Gość 17 tydzień
metka26 ja mam termin na 1 lutego ale watpie zebym urodzila w terminie wiec tez bede rodzic w styczniu :)

Gość trudi
Witam wszystkie dziewczyny i od razu wszystkim dziękuję za pozdrowienia...to miło że ktoś o Was mysli. Metka...moja dzidzia jest rzeczywiście troszkę młodsza...jutro zaczynamy 11 tydzień:). Jak juz pisałam robiłam wszystkie badania...co za ulga...wszystko w najlepszym porządku. Okazało się, że przechodziłam zarówno toksoplazmozę jak i cytomegalię...jestem już dużo spokojniejsza:). Jak to dobrze, że kiedys miałam kotki:). 17 tydzień...jak ja Ci zadroszczę, też już chciałabym poczuć ruchy mojego maleństwa:). Już nie mogę się doczekać kiedy będzie mi widac brzuszek...a tu jak na złość nic:(. Metka...ja mam termin na 24 marca:). Pozdrawiam wszystkie bardzo gorąco, Katarinka, grandi, Metka, claptola, dzidzius, 17 tydzień. Trzymajcie się ciepło:):):).

Na tescie pisalo zeby powtorzyc za tydzien. Tak ze na razie czekam. A jak szybko lekarz moze wykryc ciaze?

Metka dzięki za przepis, brzmi świenie, a ja własnie mam ochotę na takie rzeczy. Mi termin wyliczono na 09.04 więc będzie baran, troszkę mnie to przeraża dlatego wolałabym by przyszło na świat dwa tygodnie wczesniej :). Pozdrawiam

Claptola - nie martw sie barany sa fajne! Mam duzo przyjaciol spod tego znaku - no i ja tez jestem baran ;)

Gość 17 tydzień
Zoya ciaze mozna wykryc w 3-4 tygodniu poprzez usg dopochwowe Claptola baran to nie taki zły znak moja mama jest barankiem i jest SPOKO :D Moja dzidzia bedzie albo koziorożcem albo wodnikiem :)

zapomnialam dodac ze bogracz to potrawa wegierska..stad te ostre dodatki...ja tez mam wlasnie na takie dania smak....zreszta nie wiem jak u Was ale moj maz nie naje sie porzadnie jak zupka jest cienka....z pewnoscia zalezy to od rodzaju wykonywanej pracy.a ten bogracz jest gestszy i tresciwszy...wiec i jego brzuch bedzie zadowolony.... Swoja droga...jak Wasi partnerzy?? tyja z Wami??haha moj maz bedzie mi wiernie towarzyszyl w poszerzaniu paska w spodniach;) juz to widze

Gość trudi
No no Claptola...chyba się obrażę:). Ja jestem Baranem i wychodzi na to, że moje dziecki też będzie:). Pozdrowionka:).

Gość Katarinka29
hej dziewczynki!!! Claptola wizyte mam o 14 mam nadzieję że mojej połówce uda sie wyrwac z pracy i pojedziemy razem tak planowalismy by mógł po raz pierwszy sam zobaczyc na usg naszą dzidziulkę :-) jak nie to czeka mnie jazda taxówką i wizyta w samotności :-( brr Metko no własnie jak to jest sama się zastanwiam piszesz że w sobote kończysz 12 tydzien ciązy ja koncze 12 tydzien ciąży jutro tj we czwartek tak więc moja dzidziulka jest nieco starsza od twojej jednak ty masz termin obliczony na 12 marca a ja na 17 hmm to 5 dni róznicy jak to liczyłaś? , a moze tak bedzie łatwiej i wszystko sie wyjasni kiedy miałas pierwszy dzień ostaniej @? bo ja 10 czerwca .A pewnie dzidziulek przyjdzie na swiat troszke wczesniej tak przepowiada moja połówka :-) jak nic twierdzi że na dzień kobiet maluszek zrobi mi prezent ;-) i wcale bym sie nie zdziwiła o ciaży tez podświadomie wiedział wczesniej niz ja.... więc kto wie... jakby nie było bedzie zodiakalna rybką :-) Mniam lubię wegierska kuchnię...a sama dzisiaj na obiadek piekę szyneczkę w brzoskwinkach na slodko :-) tak mnie jakoś naszło też.... A jak tam dziewczynki z waszymi brzuszkami rozumiem że u tych bardziej zaawansowanych już widać a jak u tych 10-12 tygodnowych ? u mnie zaczyna juz być tak malutki widoczny :-) strasznie się z tego faktu ciesze a na poczatku wrzesnia chcę sobie sprawic pierwsze spodenki ciązowe ogrodniczki :-) buziaczki dla Was i dzidziulków:-)

Gość 17 tydzień
Coprawda moj mis nie tyje razem ze mna ale za to ma wieksze zachcianki niz ja, chyba moje przeszly na niego bo jak narazie jedyna moja zachcianka sa sloneczniki :)

Kochane kobietki! Alez ja wierzę, że baranki mogą byc fajne, sama jednak miałam do czynienia z jednym...mój eks jest baranem i niestety....skumulował chyba wszystkie negatywne cechy. Mniam szyneczka na słodko - nono, jeśli przepis niedługi to ja poprosze bardzo, Co do brzuszka....hm ja jestem w 8 tygodniu a już go mam. I nie są to przywidzenia. Naprawdę. niby w spodnie się mieszczę, ale brzuszek jest inny. Moze to dlatego, ze to jednak 3 ciąża? bardzo boję się za duzo przytyć, bardzo uważam na to co jem, Za to móij Misu nadrabia moje wszelkie kulinarne oszczędnosci i je za nas troje...:)

Kochane kobietki! Alez ja wierzę, że baranki mogą byc fajne, sama jednak miałam do czynienia z jednym...mój eks jest baranem i niestety....skumulował chyba wszystkie negatywne cechy. Mniam szyneczka na słodko - nono, jeśli przepis niedługi to ja poprosze bardzo, Co do brzuszka....hm ja jestem w 8 tygodniu a już go mam. I nie są to przywidzenia. Naprawdę. niby w spodnie się mieszczę, ale brzuszek jest inny. Moze to dlatego, ze to jednak 3 ciąża? bardzo boję się za duzo przytyć, bardzo uważam na to co jem, Za to móij Misu nadrabia moje wszelkie kulinarne oszczędnosci i je za nas troje...:)

Katarinka to dziwne......ja mam na 12 marca obliczony teramin przez lekarza...a miesiaczke mialam od 5 czerwca...czyli teoretycznie moja cala ciaza jest starsza od twojej o 5 dni.....liczylam z kalendarzem przed chwila bo zwariowalam- od 5 czerwca (mojego pierwszego dnia @) do dzis minelo 11 tygodni i 4 dni! czyli 12 tygodni skoczymy w sobote.....nie wiem jak ty to liczysz ale wg mnie od 10 czerwca do dzis to masz 10 tygodno i 6 dni! nie wiem, moze ty to plicz jak bedziesz miala czas....( ale od 10 czerwca a to byl czwartek do jutra do czwartku wg mnie minie 11 tygodni!) stad pewnie fakt ze masz termin 5 ni poźniej ode mnie! i to by wyjasnialo zamet:) Pozdrawiam!