Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gameover

Alternatywne teorie, nowe koncepcje, nietypowe obserwacje

Polecane posty

chyba, ze może nie widziałem jeszcze zdjęcia robionego takimi przyrządami. w końcu w komórce też są jakieś soczewki

jest tu jakiś technik okulista i optyk, który mi to wytłumaczy bo nie chce mi sie szukac w necie:P

Gość gość
Dobra, nie ma co gadać o płaskiej Ziemi, bo nie jesteście w temacie. Zresztą, to niepewna teoria. Pogadajmy zatem, może o tajnej grupie trzymającej władzę, legitymujacych sie trójkątem. (Illuminati) Choć, ta nazwa, to tylko nazwa. Nie chodzi tu o mnie, ani o Was, lecz żeby zachęcić postronnych ludzi, do zainteresowania się tematem, i obudzenia ich z tego letargu nieświadomosci, w którym aktualnie przebywają.

W tej chwili zazdroszcze ci bo ja mam gorszy problem natury filozoficznej Myć czy nie myć ... Gary oczywiście ;)

na dobrą sprawę z punktu widzenia geometrii dwie linie poprowadzone od skrajnych punktów obserwowalnej powierzchni obiektu tworzą dwie linie równoległe do dowolnego innego obiektu w dowolnej odległości o tych samych rozmiarach.

To kolego powodzenia :) zaraz ktoś ci powie ze jesteś nieudacznikiem i ze zapomniales leków :o

Gość gość
przepraszam bardzo, po ile wy tu macie lat? bo pamiętam, że sprawy, o których tu piszecie omawialiśmy tak jakoś w gimnazjum na lekcjach 'wolnych', płynnie przechodząc od iluminatów i piramid do harrego pottera i pokemonów. w liceum nikt się już nie wydurniał z takimi tematami

Gość gość
p+++u+++d+++Ł+++o??

odległość determinuje wielkość obserwowanego czegokolwiek tylko do granicy będącej wymiarami matrycy światłoczułej. Tak na moje oko;) chyba, że akurat obiekt jest od niej mniejszy:)

gościu kronikarzu. TUTAJ nie wspomnieliśmy ani razu o piramidach, iluminatach ani niczym takim. Pomyliły ci sie topiki co sugeruje mi, że należałeś do grupy, które je rospiertoliła i przybyłeś tu w podobnych zamiarach

Wiem o co ci chodzi ale faktycznie bez rysunku ciężko to wytlumaczyc

Gość gość
Powiedzmy sobie jasno, że najbardziej hardcorowa jest hipoteza wydrążonej Ziemi :classic_cool:

ale tu nie ma co tłumaczyć jak dla mnie. jedynym wyjaśnieniem widocznej wielkości gwiazd na zdjęciach robionych matrycą a nie widzianych okiem jest to, że są mniejsze od matrycy:P:D No kurfa inaczej tego nie widze:classic_cool:

Przestan juz mi się mózg zagotowal ,cos lżejszego na noc poprosze ;)

Kurteczka. A może faktycznie wydrazyli ziemie a gruz wyyebali w kosmos i z tego powstał księżyc ? To dopiero hard corowa teoria :classic_cool:

dobra inaczej. czy możliwy jest cień obiektu mniejszego od źródła padającego na ten obiekt światła o nieskończonej długości?

Gość gość
zebrały się małpy i gadają o płaskiej ziemi i tajnych stowarzyszeniach. tak tajnych, że o ich istnieniu wiedzą nawet przygłupy na kafe... fascynujące. piszcie, chętnie poczytam jeszcze :D

Gość gość
Nie jest mozliwy

nikt tu nie rozmawia o żadnych tajnych stowarzyszeniach. albo odnieś się do poruszonego problemu (wydrążona ziemia, problemy ze zrozumieniem optyki ) albo spiertlaj bo kolejnego topu nie dam ci zatrolować

Gość gość
Ta para grzecznie się bawi nie wadząc nikomu,błagam nie prowokujcie ich i pozwólcie w naturalny sposób nacieszyć się sobą i zmęczyć,każda próba zaczepki która nie trafi w ich gusta będzie wrogo napastowana ,karcona.Może im uda się zapoczątkować jakiś względny spokój i szacunek dla odrębności ,poziomu, tematu,intymności ,który do tej pory był nagminnie i bezkarnie łamany przez ludzi najdelikatniej mówiąc z zespołem A.D.CH.D .Przecież tu jest tyle miejsca i wszyscy się pomieszczą ze swymi pomysłami wystarczy chcieć.No chyba że, ignorancję na którą wielu jest skazanych a może nawet zasługuje nie jest w stanie przełknąć i odbiera jak swego rodzaju wyzwanie,ale miejmy nadzieję że tu są sami kulturalni ludzie i nie o to idzie. PORTOS.

Gość gość
do czego się odnieść? do teorii o pustej ziemi? a jak odniesiesz się do teorii imbryka russela? w niego też wierzysz? pytam serio.