Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jutro będę nocowała w hotelu. Jak mam się zachować? Co to jest doba hotelowa?

Polecane posty

Gość gość

ze od 14 do 12? Do 12 nastepnego dnia mam sie wynieść tak? Bede w hotelu 2 tygodnie, czy bedzie jakies sprzatanie czy gdy sobie zazycze? Czy pokojówka wparuje do pokoju gdy wyjde? Czy wieczorem moge przyjsc z miasta o ktorej chce np w srodku nocy ? Czy beda robic problemy jak wroce o 3 w nocy z imprezy? Pytam bo nie wiem, nigdy nie mieszkalam w hotelu nie chce sie ośmieszyc

Gość gość
od 14 do 12 w twoim przypadku znaczy tylko tyle, że najwcześniej możesz się zameldować o 14, a wymeldować najpóźniej o 12 na sam koniec pobytu. Ze sprzataniem zalezy od hotelu, w niektórych jest full wypas, pokojówka przychodzi jak Ty wychodzisz i składa Ci wszystko co znajdzie, wyciera odkurza zmienia ręczniki i w ogóle, a czasem w ogóle nie ma sprzątania. W innym z kolei tylko wymiana ręczników, wyniesienie smieci i doniesienie papieru.

Gość gość
nie , w dzień przyjazdu meldujesz się i wprowadzasz do hotelu o godzinie 14 :00 a w dzień wyjazdu musisz opuścić hotel do godziny 12 :00 , możesz wychodzić i wchodzić o której tylko chcesz i nikt nie będzie miał z tego tytułu do ciebie zastrzeżeń w hotelu obowiązuje nocna cisza w godzinach 22-6 należy zachowywać sie kulturalnie ( nie hałasować nie puszczać głośno muzyki itp) sprzątaczka nie może wejść pod twoją nieobecność w hotelu ,sprzątanie apartamentu(pokoju) odbywa sie po wymeldowaniu sie z hotelu chyba że poprosisz w recepcji o sprzątanie za dodatkową opłatą w dzień przyjazdu pobierana jest cała opłata za wynajem pokoju(apartamentu) + kaucja 200 zł bodajże , jeśli w hotelu nic nie zniszczysz nie zepsujesz itp to w dniu wyjazdu te 200 zł są zwracane jeśłi będziesz nocować w góach nad morzem w miejscowościach turystycznych itp może zostać pobrana opłata klimatyczna (miejscowa) jej wysokośc to 0,8 zł - 2,3 zł ( w zależności od miasta)

Gość gość
jak wyzej :P nocowalam w kilku hotelach i sprzatanie jest roznie, w tanich nie ma wcale chyba ze za oplatą, w innym podczas meldowania pytali o ktorej godzinie chce sprzatanie, w innym wyszlam na godzine do sklepu, wrocilam a tu posptrzatane, umyty kibelek, moje rzeczy nie byly tkniete tylko reczniki itp

Gość Mchy i Porosty
W dobrych hotelach sprzatają pod nieobecnoćś gościa. Jest też taka karteczka na drzwi "NIe przeszkadzać "/ "Proszę posprzątać". Często ręcznik rzucony na podłogę = "proszę wymienić", ręcznik na wieszaku "będę dalej używać" . Warto zabrać brudne majty z łózka, bo często ścielą pościel.

Gość gość
jak nie prawa sprzątać pod nieobecność?,mi zawsze sprzątają jak wychodzę i układają ciuchy jak gdzieś walnę

Gość gość
Zalezy jaki hotel. Najczesciej sprzataja przed poludniem chyba, ze wywiesisz zawieszke na drzwi "nie przeszkadzac". Warto tez ja wywiesic jak jestes w pokoju.

Gość gość
zameldować możesz się o której chcesz, byle nie wcześniej niż 14. a wymeldować byle nie później niż 12. wywieszaj sobie znak "nie przeszkadzać", bo pokojówka może się rankiem zacząć dobierać do pokoju, nie wiedząc, czy ktoś jest, czy już opuścił. a jak w ciągu pobytu nie chcesz mieć w każdy dzień sprzątane, czy nie potrzebujesz nowych ręczników, to też możesz zostawić na cały dzień nie przeszkadzaj.

Gość gość
pbc

Gość gość
A jak wynajmę pokój to może mnie ktoś odwiedzić? Czy jak będę wracała ze znajomym to będzie problem?