Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam karmiących piersią

Polecane posty

Gość gość

Czy spicie razem w lozku z noworodkiem?ja karmie na zadanie,maly je Np. Czasami co godzinę albo przebudzi sie i szuka cycka i spi ze mna.kolezanka zwrocila mi uwagę iż nie powinnam z nim spac, bo mogę go przydusic. Maly spi na jednej polowie lozka na klinie i przykryty kocykiem.ja śpię obok na poduszce śpię ja.

Gość gość
Halo?

Gość gość
ja czasem brałam synka jak był malutki, też często jadł i czasem poddawałam się nie mając siły tyle wstawać. Co do przyduszenia to nie miałam obaw, łóżko jest na tyle szerokie że dzieliła nas pewna przestrzeń, ale bałam się przyzwyczaić dziecko do spania z nami bo oduczyć trudno. No i po pewnym czasie doszłam do wniosku że w łóżeczku on lepiej przesypia dłuższe przerwy a w łóżku częściej szuka tej piersi, to pewnie przez to że wyczuwał mój zapach i zapach mleka.

Gość gość
ja tak spałam tylko przez miesiąc,później dziecko wierci się i może się wturlać pod ciebie

Gość gość
znam duzo dziewczyn ktore spia z maluchami, ja jednak od poczatku sie balam. naczytalam sie o śmierci łóżeczkowej, że czynnikiem ryzyka jest właśnie spanie w jednym łóżku z maluszkiem i wolałam nie ryzykować. Mała po karmieniu zawsze lądowała w łóżeczku, prawda wygodniej jest w łóżku mieć dziecko obok, ale przecież nie zawsze o tą wygodę nasza chodzi.

Gość taka sobie żoneczka
Ja normalnie spalam z synem tzn spie do tej pory ma 15 m

Gość gość
Moj ma dopiero 3 tyg,szuka mnie w lozku,pelza w moja stronę i karmie go na leżąco.jak go odloze do lozeczka to zaraz sie budzi, wiec jak to zrobić?

Gość gość
Ja karmiłam i odkładając do łóżeczka, które stało obok łóżka. Córka budziła się co 2,3 godz. Czasami po 4h musiałam ja budzić bo smacznie spala. Efekt taki, że córka ma teraz rok i ładnie przesypia cala noc w lozeczku od 19:30- 6:00

Gość gość
Nigdy córka nie spala w naszym łózku . Od początku zaraz po karmieniu odkładałam do łóżeczka .

Gość gośćmaja
Moj ma dopiero 3 tyg,szuka mnie w lozku,pelza w moja stronę i karmie go na leżąco.jak go odloze do lozeczka to zaraz sie budzi, wiec jak to zrobić? xxx Spróbuj się troszkę pomęczyć i karm na siedząco w fotelu

Gość gość
Instynkt macierzyński działa nawet w nocy w taki sposób że nigdy nie położysz się tak aby przygnieść dziecko, ja budzę się wciśnięta w ścianę chociaż całe życie rozpychałam się w łożku. Jednak nigdy przenigdy nie wolno po alkoholu spać z dzieckiem - alkohol usypia ten instynkt wtedy rzeczywiście możesz zrobisz krzywdę dziecku. Maż jak wypije to śpi w salonie a tak śpimy w 3 i pasuje mi to bo jak sie przebudzi głodny to nawet nie zapłacze od razu do piersi i zasypia jedząc przez sen

Gość gość
dla mnei spanie w łożku obok jest bezpieczniejsze, mały ulewa i zadławiał się czasem, jak spałam obok to 2 razy mi się zadławił i nie dał rade oddychać a że leżałam prawie twarzą obok to obudziłam się i zareagowałam odpowiednio. Jakby był w łożeczku to bym nie usłyszała i niewiadomo co by się stało

Gość gość
Śpi to się z mężem lub partnerem, a nie z dzieckiem. Potem się dziwią że w związku nie ma tego czegoś, partner szuka innej..... Łóżko jest do spania i seksu a nie do jedzenia i karmienia

Gość gość
leniwe picze! wstawać do dzieciaka i karmić na siedząco nie łaska? Potem jest raban że albo dzieciak przyduszony, albo nie chce sam spać, albo inne cyrki :O

Gość gość
Nic nie przydusisz. Zauważ jak się budzisz, to w jakiej pozycji? I w którym miejscu łóżka. Dziecko rozwalone na środku w pozycji orła, a ty na boku na brzegu łóżka. xx 11:36 karmi się na siedząco, ale durna pało, zdarza się, że dziecko trzeba do siebie do łóżka zabrać. Bardzo fajnie wygląda kobieta po 4godzinym snie na dobę przez okres 2 tygodni np. A potem mąż mnie ignoruje, bo wyglądam jak zombi.:)

Gość gość
to współczuję męża, mój zawsze jest mną zainteresowany, nie tylko jak pięknie wyglądam

Gość gość
Karmiłam dziecko piersią przez pół roku, w łóżku na leżąco i po karmieniu odkładałam do łóżeczka. Ale czasami jak mi się przysnęło to mała spała z nami jakiś czas. Generalnie to dla mnie żadna wygoda, bo ani się porządnie kołdrą nie przykryjesz ani się nie ułożysz tak jak chcesz....no chyba, że nie śpisz z mężem i dzielisz łóżko tylko z dzieckiem. Ale jeśli chodzi o jakieś przyduszenia itp to nie ma się czego bać, Twoj instynkt macierzyński Ci na to nie pozwoli.