Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką lepiej kupić poduszkę do karmienia, małą czy dużą? Proszę o pomoc :(

Polecane posty

Gość gość

Strasznie się waham czy kupić taką normalną, wielkości takiej jak na tej aukcji: http://allegro.pl/idealdo-karmienia-poduszka-rogal-fasolka-producent-i5048445488.html Czy też taką większą http://allegro.pl/duza-poduszka-m-150-cm-ciazowado-karmienia-spania-i5049739141.html Ta mała wydaje mi się za mała, a duża z kolei za duża a wszędzie tylko taki wybór :( Co praktyczniejsze?

Gość gość
A nie lepiej przymierzyć do siebie po prostu, jaka Ci bardziej pasuje? Ja miałam taką wielką do spania jak byłam w ciąży, ale do karmienia nie przydawała się w ogóle, tylko pod łokieć sobie podkładałam małego jaśka żeby głowę mały miał odrobinę wyżej.

Gość gość
mala albo wcale, przeciez nasze mamy nie uzywaly takich bajerow :) dojdziesz do wprawy i poduszka bedzie zbedna :)

Gość gość
To nie rozmiar się liczy, tylko wnętrze ;) Na pewno musisz zwrócić uwagę na to, żeby dziecko było stabilnie oparte, i żebyś Ty też mogła się o taką poduszkę trochę podeprzeć, żeby odciążyć plecy. Ja przy pierwszym synku używałam ciążowego rogala, wypełnionego takimi maleńkimi kuleczkami. Był beznadziejny, bo kuleczki przesypywały się pod dzieckiem, mały się zsuwał i przesuwał. Wydawało mi się, że to po prostu tak jest i poduszka do karmienia się nie przydaje, ale w poradni laktacyjnej konsultantka podłożyła mi zupełnie inną poduszkę - twardszą i taką sprężystą - i super się karmiło. Teraz (jestem na finiszu drugiej ciąży) szukałam właśnie czegoś takiego i po "badaniu rynku" wybrałam poduszkę Boppy z Chicco. Jeszcze nie karmię ;) ale już widzę że się sprawdzi - jest dosyć twarda i sprężysta, jak ta w poraadni laktacyjnej. Nie wiem, czy jest mała czy duża. Jest mnejsza od mojego ciążowego rogala i ma bardziej "zwinięty" kształt, i dzięki temu dobrze dopasowana w pasie. Wypełniona jest jakimś bawełnianym czymś, co jest jednocześnie miękkie żeby dziecku było wygodnie, i dosyć twarde, żeby zapewnić podparcie. Generalnie zaraz widać, że poduszka super. Nie patrz na rozmiar, tylko na jakość ;)

Gość gość
Ja mialam duza, mothethood. Używałam jej przede wszystkim do spania, gdy bylam w ciazy (super!), do karmienia tylko na poczatku. Prawda jest taka, że karmienie tylko na samym poczatku wydaje się tak skomplikowane, ze musisz miec poduszki i inne ulepszacze. Potem jest to czynnosc tak naturalna, ze jestes w stanie nakarmic dziecko na stojąco i jeszcze w druga ręka mieszac zupe ;) plusem duzej poduszki jest na pewno to, ze mozesz ja zwinąć w kolo i siedziec na niej w okresie pologu, co jest wygodne np po nacieciu krocza.

Gość gość
Mam dużą i małą. O ile małej używałam tylko chwilę do karmienia o tyle dużej używałam długo. Do spania w końcówce ciąży, do pokładania pod plecy, póżniej syn się nią bawił. Jeżeli masz wybierać to kup tą większą. Jeżeli mozesz kup obie - bo mają trochę inne zastosowanie

Gość gość
Dla mnie niestety wszystkie byly za wysokie, tzn dziecko mi bylo za wysoko do piersi. Mam 1.63 wzrostu

Gość gość
Nie wiem czy to zalicza się pod mała czy pod dużą, powiedziałabym że średnią, ale kupiłam taką która nazywa się poduszka anatomiczna, na pewno maja ją w ofercie na http://materacyk.pl/ :) bardzo ułatwia karmienie moim zdaniem, a połozna mi ją poleciła

Gość gość
Poduszkę do karmienia zamawiałam tutaj http://materacyk.pl/ Poleciła mi ją położna i faktycznie o wiele wygodniej mi się karmi synka, zapewnia ona odpowiednie podparcie dla główki dziecka

Gość gość
tu macie poduszkę do karmienia Gniazdko, o ta pewnie chodziło. Miękka, można ją prać, ma pozytywne opinie Instytutu Matki i dziecka. I co ważne można ją prac, a nie wszystkie się do tego nadają

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.