Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zamierzam ją zostawić zaraz po porodzie, bo wiem że nie moje

Polecane posty

Gość gość
Nie odzyskasz od niej alimentów, bo to wbrew interesom dziecka.

Gość gośćAnnnYOT
Jest taki przepis w prawie który mówi że można się starać o odzyskanie niesłusznie płaconych alimentów ale jest to ok 40% tego co wyłożyłeś. Kobieta będzie z Tobą mieszkać po porodzie, bo faktycznie dziecku należy się dach nad głową. Lepiej załatw to teraz. Powiedz , zobacz jaka będzie jej reakcja? Powiem Ci że i może zemsta na zimno smakuje lepiej, ale jak zobaczysz dziecko(nawet jeśli jest z tobą niespokrewniony)to odechce ci sie wszystkiego. i zawsze uda jej sie coś udoić z ciebie, więc nie bedzie taka przegrana..

Gość gość
Her matki z dzieckiem ,nawet nie twoim dzieckiem nie możesz wywalić z e swego domu,ty się wyniesiesz ,Her butsku

Gość gość
A co to za zemsta? Pomijając sam sens zemsty (dla mnie człowiek, który się mści sprowadza się do poziomu osoby, która go skrzywdziła) nie wiem, jaka to różnica. Jak urodzi to w pewnym sensie ma cię w garści. A nawet jak wtedy odejdzie to czym się to różni od tego, jakby miała odejść teraz. Porozmawiaj z nią i pozwól zniknąć z twojego życia póki sprawy uczuciowe się nie skomplikują. Teraz patrzysz na brzuch jak na coś obrzydliwego (rogi), ale jak będzie dziecko, to będziesz patrzył na nie ze świadomością, że je krzywdzisz. To może nie być takie łatwe. O ile nie jesteś psychopatą jak to zasugerował ktoś. Przeciągasz sytuację, pozwalasz nienawiści rosnąć i zapuszczać korzenie w twoim sercu, znieczulasz się i na własną prośbę krzywdzisz. Draniejesz (załóżmy, że istnieje takie słowo). Po co. Zostawisz sobie rany na całe życie, a zemsta będzie gorzka nie słodka. To będzie twoja porażka życiowa. Bądź facetem z klasą, ale... na miesiąc przed porodem, żeby nie poroniła (wtedy można już śmiało rodzić). Swoją drogą 9 mcy udawania miłości i pozwalania, żeby twoje złe emocje cię niszczyły to jakiś masochizm, tendencje autodestrukcyjne, sadystyczne albo/ i głupota.

Gość gość
Osoba powyżej napisała dokładnie to, co myślę!

Wg mnie jest to prowo :D, ale pozwolę sobie ustosunkować się do kilku wypowiedzi :). x >>>jesli nie ma czego sie obawiac to czemu mialaby sie nie zgodzic ? samo niezgodzenie sie na badanie juz swiadczy ze cos jest nie tak<<< Badania DNA dziecka w łonie matki są możliwe, ale żaden lekarz nie zagwarantuje, że w 100% bezpieczne. Dlatego stosuje się je praktycznie tylko na wniosek sądu (a i to nie zawsze). Ciężarna może zasłonić się dobrem dziecka i na takie badania zgody nie wyrazić. x >>>Współczuje, trafiłaś na doopka. A swoją drogą pewnie cchiał roochać bez prezerwatywy dlatego ci ściemnił o tej bezpłodności. A te papiery co cipokazał mogły być sfałszowane, bo to naprawdę nie problem, wszystko można zrobić.<<< Głupi jesteś :(. Znam historię faceta, który po 20 latach rozwiódł się. Przez te 20 lat, starał się o dziecko, ale lekarze nie dawali mu żadnych szans. Po rozwodzie miał doła i na tydzień "zakotwiczył" u samotnej znajomej. 9 m-cy później urodziło się im dziecko :). Żeby było ciekawiej, to wg lekarzy, ta dziewczyna również powinna mieć ogromne problemy z zajściem w ciążę :). x >>>Oczywiście biorę pod uwagę możliwość płacenia alimentów do czasu ustalenia, a raczej wykluczenia ojcostwa, ale w razie wykluczenia zamierzam bezlitośnie je odzyskać i to JEST MOŻLIWE. <<< Tak to jest możliwe... gdybyś płacił alimenty na nią, ale Ty płacisz na DZIECKO i żaden sąd w tym kraju, nie każe DZIECKU tych alimentów zwracać :D. x Jeżeli chodzi o Twoje buńczuczne: >>>Oczywiście zaprzeczę też ojcostwu. Jeszcze będzie musiała zapłacić za testy, bo wiem na pewno, że wykażą że nie ja jestem ojcem.<<< to nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Sąd będzie domniemywał, że mieszkając z nią, to ty jesteś ojcem i to na Tobie będzie ciążył obowiązek udowodnienia, że tak nie jest. Mówiąc prościej: to Twój prawnik, będzie musiał WYWALCZYĆ zgodę na badania DNA, a Ty będziesz musiał za nie SAM zapłacić. Oczywiście, jeżeli udowodnisz, że to nie Ty jesteś ojcem, będziesz mógł podać ją do sądu, o zwrot kosztów badań, adwokata itp., ale jakoś trudno mi wyobrazić sobie komornika, który ściągnie pieniądze z takiej biednej, świeżo upieczonej mamusi. Aaa... i o ile pamiętam, to za działania komornika też Ty będziesz musiał ZAPŁACIĆ :D.

Gość gość
alimentów nie odzyskasz, a jej z domu nie wywalisz z malym dzieckiem. sad na to ci nie pozwoli. Znam taka sytuacje. facet meczyl sie przez 5 lat a sad interesowalo dobro dziecko, nie to ze ono jest nie jego. suka wydoila wszystko co sie dalo.

Gość gość
dlaczego ma z nim mieszkac skoro to jego mieszkanie niech idzie do domu samotnej matki

Gość gość
powiniene jej powiedziec ze jestes bezplodny i masz watpliwosci czy to twoje ze po porodzie chcesz badan a do ego czasu zeby cie nie podawala za ojca

Gość gość
Ale wy jestescie durni. nie moze pozwac kolesia o alimenty bez wyroku sadu. Jesli koles w sadzie bedzie wypieral sie ojcostwa robi sie testy. Jesli testy wykaza ze jest ojcem wtedy koles placi zalegle alimenty nie wczesniej! Do urzedu moze sobie panna isc i nawet wpisac ze ojcem jezt durczok ale bez potwierdzenia ojca ten wpis w rubryce jest tylko i wylacznie durnym wpisem Nie potwierdzajacym nic! Jesli dziecko nie jest jego to jakim cudem ona mialaby go wywalac z mieszkania jesli nie jest to jej wlasnosc ani tez nie jest tam zameldowana?! Milion rad a kazda chyba wyciagnieta z mody na sukces bo nijak sie ma z realnym zyciem.

Gość gość
Przeczytałam wszystkie wpisy Uważam że nie jest to prowo choć ręki nie dam Idąc jednak pierwszą myślą pozwolę sobie skomentować owa sytuację Wiem jacy potrafią być ludzie zawistni, okrutni, podli, jeśli jesteś wzwiązku o ile można nazwać tak twoją sytuację i ktoś zrobił Tb krzywdę miej honor godność i bądź odrobinę lepszy..zemsta smakuje najlepiej na zimno i ble ble znamy to ale czy przez to będziesz czuł się lepszym człowiekiem facetem mężczyzna? ??? Ty nigdy nie oklamales nie oszukales itd chwała Tb za to ale dlaczego chcesz być podły jak inni, nie LEPIEJ WYBIĆ SIE ZE STADA BARANÓW ?

Gość gość
Igrasz z ogniem Przecież panna w urzędzie stanu przy odbiorze aktu poda ze on jest ojcem choć jak się dowiedział o ciąży to ją porzucił nie wspomni że nie jego ciąży wtedy zakłada spr O alimenty nie ważne że on równorzędne założy o zaprzeczeniu ojcostwa jej spr będzie priorytetem i szybciej bo dobro dziecka Sory facet ale jeszcze komornik szybko się u Cb pojawi a jak będziesz się upierał to trafisz na listę dłużników i wiele lat upłynie zanim to odkrecisz Ale zemsta to mógł wymyślić tylko jakiś desperat z koleżanką nie bardziej bystra niż on sam

Gość gość
jakie niektóre osoby tu są durne. BABA NIE MOZE SOBIE DAC WPISAC W AKT URODZENIA DZIECKA kogokolwiek!!!!! zrozumcie to wreszcie. Facet musi potwierdzić swoje ojcostwo w urzędzie.

Gość gość
uważam że prowo bo : przeciez kobieta szykuje wyprawkę dla dziecka , chyba to podstawa i każda to robi nikt o tym przez całą dyskusje nawet slowem nie wspomniał szykuje u ciebie - autora pokój dla dziecka,łożeczko , może wózek i na pewno podstawowe ciuchy typu spiochy kaftaniki bo dziecko przyodziewa się od razu , nawet w swoje w szpitalu i ona tego nie robi ? nawet jednej czapeczki nie kupiła ? przeciez szykuje pokój w twoim domu czy ona kupuje wszystko za swoje pieniądze ? przecież to nielogiczne , ojciec też wydaje swoje a jeśli tego nie robisz to będzie coś podejrzewać więc w tym tkwi sedno wyprawka, pokój, łóżeczko i akcesoria rozumiem szykuje a ty chcesz ją wyrzucić i nie wpuścić po porodzie ? nonsens NONSENS :O

Gość gość
Do autora Nie pisz że jesteś lepszy od tej kobiety bo nie oszukujesz itd bo czytając cb mam wrażenie że jesteś gorszy i złym człowiekiem, czekać na zemstę dla lepszego samopoczucia Pamiętaj ZŁO WRACA choćby po latach ale wraca i uderza z zdwojoną siłą bo równowaga musi być Uważaj więc

Gość gość
po zakupieniu ciuszków typu śpioszki, kaftaniki,pieluchy trzeba je wygotować, nie zakłada sie noworodkowi rzeczy prosto z półki sklepowej bo to zarazki więc kobieta to wszystko naszykuje w paczkach a ty jej po porodzie z dzieckiem w foteliku nie wpuścisz do mieszkania ? hahahahaa dobre prowo dużo pelikanów łyknęło

Gość gość
wlasnie idioci ojciec musi uznac dziecko. a ona se moze wpisac kogo chce bez potwierdzenia gowno to znaczy

Gość gość
oczywiście że tak, wszystkich mądrych inaczej proszę o telefon do Urzędu miasta-tam wam wyprostują tę wiedzę.

Gość gość
moim zdaniem powinienes ja juz teraz wywalic niech idzie do rodzicow albo gdzies i powiedz ze jestes bezplodn i dopoki nie bedzie badan i sie to nie wyjasni nie chcesz z nia mieszkac

Gość gość
Kolejna madra Ktora racjonalna kobieta kupuje ciuszki dla dziecka bedac w np 2-3 mies ciazy? Nie znajac nawet płci dziecka? Wyprawke zazwyczaj zbiera sie w drugiej polowie ciazy i zajmuje to max 3 misiace przy srednich dochodach. Do komornika baba nie moze isc o alimenty bez wyroku sadu a sad takiego wyroku nie wyda jesli ojciec bedzie zaprzeczal ze jest ojcem! Wiec co wy pitolucie za p*****ly? Bez ojca w urzedzie tez baba moze wpisac co tylko ze chce Ale to bedzie niewazne! Tylko bedzie ladniej wygladalo niz ojciec nieznany. Dopiero jak sad wyda wyrok najpierw uznajacy ojcostwo koles idzie osobiscie do urzedu z wyrokiem i wprowadzaja zmiany! Dopiero wtedy ojciec na papierku przestaje byc anonimowy! w przypadku kiedy to laska wpada z jakims typem i wynajmuje wspolnie mieszkanie ze znajomym tez z automatu mu dopisza ojcostwo? Bo mieszkaja pod jednym dachem? Ogarnijcie sie i zamiast spedzac 24h na kafe i tracic resztki logicznego myslenia zacznijcie czytac chociazby zyciowe artykułyartykuły bo kiepsko widze przyszlosc niektorych

Gość gość
no i co z tego że jest w 3 miesiącu ciązy bezmózgu ? przeciez autor zamierza z nią byc do porodu , czytasz ze zrozumieniem ? a z tego domyśl sie że będzie kiedyś w 7 miesiącu i będzie w 8 miesiącu i przyjdzie czas na szykowanie wyprawki przecież mieszka u niego i będzie szykować pokój dziecka czy to trudne do zrozumienia ?

Gość gość
dlatego piszę co sie robi szykując się do porodu, ciuchy, wyprawka, akcesoria, lóżeczko a ty piszesz że ona jest w 3 miesiącu jakie to ma znaczenie ? co ma wspolnego z tym miesiąc ? tzn że urodzi w 3 miesiącu czy jak ? w końcu to szykowanie pokoju i wyprawki kiedyś nastąpi a on zamierza nie wydawać na to pieniędzy ? nie kupi łóżeczka, nie kupi pieluch, nie kupi nic więc ona się domyśli

Gość gość
To juz chyba zalezy od podzialu finansowego W zwiazku ale jesli np on oplaca cale kosztu mieszkania to wapie ze bedzie naciskala na niego zeby jeszcze.jej dokladal do pieluch. nie wiem co w tym dziwnego ze koles nie da na sobie zerowac. Nigdzie tez nie jest wymagane od razu robic temont w mieszkaniu bo dziecko sie rodzi. Rownie dobrze lozeczko mozna postawic w sypialni "rodzicow" bez wypieprzania chmurek na suficie

Gość gość
nie piszę o remoncie, przeczytałas gdzies u mnie takie słowo ? nadinterpretujesz bo chcesz żeby ten temat był prawdą prawda jest taka że ubrania i pieluchy dziecku trzeba naszykować i wyprane w co najmniej 90 stopni do tego niektóre akcesoria oczywiście rozumiem on będzie namawiał żeby nie kupować za dużo bo będzie miał w planie nie wpuszczenie jej do mieszkania po urodzeniu gdzie noworodek będzie wypisany do domu no litości ludzie a gdzie ona niby ma pójść z tym noworodkiem po urodzeniu ? nielogiczne to dla mnie ale rozumiem że jestes zdesperowana i bardzo chcesz że to jest prawda

Gość gość
Gołym okiem widać, że to prowo ale przyjmijmy , że nie 1. k***s nie facet frustruje się , że laska go oszukała bo jest w ciąży i mówi, że jego a on przecież bezpłodny. A on jej przez rok nie oszukiwał nie mówiąc, że nie może mieć dzieci? No sorry, ale wiążąc się powinno się takie rzeczy mówić drugiej osobie, bo co jeśli ktoś nie wyobraża sobie nie mieć dzieci i nie chce sie wiązać z osoba, która ich mieć nie może? laska zamiast szukać sobie normalnego zdrowego faceta marnuje czas dla jakiegoś inwalidy 2. facet chcąc ukarać dziewczyną tak na prawdę karze siebie skazując na pośmiewisko, bo raczej nikt z otoczenia nie uwierzy że wiedział od początku o tym, że to nie jego , do tego jego rodzina też źle to przezyje e miał być wnuk/bratanek a nie ma, już nie mówiąc o tym że te kilka miesiący z własnego życia poświęcił dziwnej zemście zamiast przeznaczyć je na układanie własnego życia

Gość gość
pisal autor wcześniej że dzielą sie kosztami wszystko na pół więc wynika z tego logicznie że wyprawka dla dziecka też na poł ale ty oczywiście rozumujesz ten temat jak ty chcesz i wkładasz sobie do głowy to co tobie wygodne i pytanie - czy autorze będziesz się składał na podstawową wyprawkę czy tym razem nie, bo jeśli nie to ona zacznie sie domyslać

Gość gość
Nie siedze tak czesto na kafe i moj 100 zmysl wychwytuwania prowo nie jest tak rozwiniety jak u ciebie :] Masz dzieci? Ja mam i doskonale pamietam jak wyglada wyprawka dla dziecka :] argument "bo kaftanik trzeba wyprac w 90 stopniach..." a co to kaftanik wyprany w 90 stpniach schnie pol roku ze trzeba to robic teraz? :v kazda racjonalna matka nie kupuje rzeczy w ilosci x 1000 bo noworodki szybko rosna to co jest dobre teraz po 2 mies jest juz za male wiec na chu lasce 100 kaftanow 100 spioszkow jam uzyje przez ten czas max 10 Jak mozna ocenic prowo na podstawie "bo nic nie wspomnial autorautor o wyprawce" no co ma wspominac jak (jezeli jest to prawda) ma ta wyprawke gleboko w d***e?

Gość gość
tak czy inaczej wg dyskusji wynika że jego obowiązkiem będzie wpuszczenie do mieszkania partnerki z dzieckiem po porodzie bo ona tez płaci za to mieszkanie i czekają rzeczy dla dziecka jak to ma wyglądać realistycznie ? w szpitalu jej powie nie przychodź do mnie z dzieckiem w beciku czy ma zamiar do niej zadzwonić ? temat to prowo i nie ma co dogłebnie zaglądać w sprawy prawne i sądowe jeśli sama podstawa zyciowa jest nielogiczna

Gość gość
09:57- czy ty kobieto myslisz logicznie ? bo można sie załamać czytając twoje wymądrzanie , własnie piszę o tym że jeśli on ma jak to ty nazwałaś "wyprawke w du/pie" to partnerka sie domyśli o co chodzi jeśli jest winna

Gość gość
A mam nadzieję że jeszcze ona opowie wszystkim że ją zostawiles bo nie byłeś gotowy na związek z dzieckiem Oczywiście Ty zaprzeczysz ale czy do wszelkich to dotrze, czy staną za dziewczyną i dzieckiem niż impotentem ze slepakami Sory życie to brutal A Ty pomysl czy dziecka nie adoptować albo siedzieć cicho nawet jak będzie rude czy czarne bo perspektywa swojego miotu jest Ci obca jak ufo