Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki alkohol preferujecie wino czy piwo

Polecane posty

Gość gość

Jak już pijecie to co to zwykle jest? Wino czy piwo? Często pijecie? Wynajmuję obecnie mieszkanie z koleżanką i ona codzienne robi sobie wieczorem grzańce z wina. Czy to nie dziwne?

Ja osobiście preferuję wino,gdyż piwo jest po prostu gorzkie i mi nie smakuje.Ja piję raczej okazyjnie.Grzańce codziennie?Koleżanka to chyba niezły zmarzlak hihih :-)

Gość smorka8
Mocna jest Twoja koleżanka. Sama lubię wino ale chyba nie mogłabym pić go codziennie. Nie przepadam za grzańcem. Preferuję albo wytrawne albo pół wytrawne. Wiecie,że smaczne wina można znaleźć również i u nas? W Polsce? Aronica. O bardzo ładnej czerwonej barwie oraz aromacie aronii. Baaardzo rzadko pojawia się w supermarketach czy w lepszych alkoholowych, da się za to zamówić z sieci: http://www.vinorama.pl/Oferta_win . Możecie sobie przetestować dla ciekawości ktoregoś dnia. Mi smakuje.

Gość gość
czerwone wino, ale obecnie rzadko pijam mało imprez, mało okazji, starość nie radość znajomi wszyscy dzieciaci i już nie ma takich imprez

Gość gość
Z tych dwóch to raczej wino, od czasu do czasu ale bardziej wolę jakieś likiery, sznapsa czy nalewkę. Co do częstotliwości to raz na jakiś czas, czasami raz na tydzień czasem raz na kilka m-cy ;)

Gość gość
Czerwone wino , tylko , ogolnie zadnego innego alko nie lubie, kieliszeczek na wieczor musze sie napic

Gość gość
piwo, a dokładnie perła chmielowa, to mój ulubiony trunek alkoholowy

Gość gość
Piwo uwielbiam latem, o tej porze nie koniecznie musi być, pije smakowe alkohole w typie sznaps, likiery, whisky.

Gość gość
ja też raczej smakowe alkohole, z wina to w zimie grzańce robię ;)

Gość gość
Wino

Gość gość
Piwo , wino jak najbardziej, wszystko zależy od okoliczności ;) I smakowe alkohole są jak najbardziej są w moim guście.

Gość gość
i to i to lubię ale najczęściej to raczej smakowe alkohole popijam

Gość gość
Piwo najbardziej latem, winko wieczorkiem a sznapsa przy imprezie albo i bez okazji dla humorku z przyjaciółkami.

Gość jabłkowa1991
jeszcze pół roku temu nie tknęłabym wina... zepsuty sok – tak to nazywałam... ale jak mnie mój luby zabrał do Wejmana... taki bar z winem na ul zgoda w centrum to normalnie oświecenie! :o piwka zawsze mocno chmielowe i ciemne piłam... a jak spróbowałam wytrawnego winka to oszalałam niemalże haha chodzimy tam 2-3 razy w miesiący na spokojne 2 lampki wina a czasem proszę chłopaka żeby wracając z pracy coś fajnego do domu przywiózł. Jestem mega zadowolona z tego odkrycia jakim jest wino i to miejsce :)