Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzisiaj się dowiedziałam, że nie wszyscy prasują pościel!

Polecane posty

Gość gość
Ja nie prasuję - nie mamy nawet żelazka. Wystarczy dobrze rozwiesić i nic nie jest wymiętolone. Do tego nie umiem/nie lubię gotować. Ale spokojnie, nie jemy zupek chińskich, bo w domu gotuje mój mąż. Ot taka ze mnie paniusia ;) Pewnie zaraz ktoś napisze, że mam uważać, bo mąż mnie zostawi, bo mu od 12 lat nie gotuję/prasuję. Ot, kafeteria ;-)

Gość gość
Ja nie prasuje. Piorę co tydzień w 60 stopniach i od razu porządnie wieszam.

Gość gość
Pamiętam u mnie w domu rodzinnym jak mama zbierała pranie , następnie kropidłem kropiła go wodą i zwijała taki gruby rulon .Następnego dnia cały dzień go prasowała . Jakież to było straszne z takim pietyzmem prasować każdą sztukę .Ja jak wyszłam za mąż to pierwsze to kupiłam żelazko z nawilżaczem ,żeby nie trzeba było kropić i nawilżać prania aby się gładziutko wyprasowało.Obecnie ,już taka głupia nie jestem ,wszystko kupuje z takich materiałów żeby gdy porządnie rozwieszę to nie wymaga to prasowania .Tak wyeliminowałam tą żmudną czynność ,a rodzinka nawet tego nie zauważa .Należy sobie ułatwiać życie a nie utrudniać ,jeśli jest taka możliwość.Teraz uważam że prasowanie to taka praca dla pracy .Ci co prasują ,przemyślcie to ,i przeznaczcie ten czas na coś innego.Pozdrawiam

Gość gość
Kiedyś się pracowało nie żeby było czystsze :o tylko dla tego ze były takie a nie inne materiały

Gość gość
Jak się nie ma zainteresowań, ciekawych zajęć, to można marnować czas na prasowanie majtek. Albo pościeli.

Gość gość
gość dziś Jestem w szoku, ja mam 19 lat i teraz mieszkam juz sama i prasuję wszystko. Pościel przede wszystkim. Prasuje też bawełniane majtki. Uważam, że to zapewnia mi czystość. A moja koleżanka do mnie, że ona nie prasuje pościeli. xx Owsicę masz, że majtki prasujesz? vvvvvvvvvv gość dziś Ja prasuję pościel po wypraniu, ale zmieniam ją ok.3 razy w roku. Nie wiem co wy robicie, że musicie zmieniać pościel co tydzień smiech.gif xx Wow jaka czyściocha, a jednak brudas. :)

Gość gość
Ludzie, kto to z was wymyślił tą teorię, że prasowanie sprawia że pranie staje się czystsze, zasługuje na Order Głupka.Prasowanie z czystością nie ma nic wspólnego. Wypierzcie porządnie w odpowiedniej temperaturze i dobrym proszku czy płynie .Rozumiem prasowanie zabija bakterie ,tylko na jak długo?

Gość gość
Zmieniać pościel co tydzień,,,ale ktoś sie nudzi,,,,pracy poszukaj to ci glupoty nie będą po glowie chodziły,,,

Gość gość
Kochane panie ułatwiajmy sobie życie a nie utrudniajmy . Rozumiem że wasze mamy prasowały bo wymagały tego materiały . Obecnie są inne materiały które nie wymagają już tej czynności .Należy tylko porządnie rozwiesić pranie i naprawdę świat się nie zawali jak tego nie wyprasujecie .Odpuście sobie tą czynność ,ja to zrobiłam kilka lat temu .Powiem wam że nawet dżinsy moim trzem panom prasowałam.Teraz nie prasuje nic i żyjemy , wszyscy chodzą czysto i schludnie ubrani , słowo , to tylko kwestia przyzwyczajenia.

Gość gość
prasowanie przede wszystkim zabija zarazki - pranie w nawet w 60ciu stopniach nie zabije wirusów, pasożytów czy roztoczy!

Gość gość
prasowanie jest nudne i zabiera cenny czas który można wykorzystać na internet

Gość gość
00;16 Masz rację,ale żeby się tego pozbyć należałoby wszystko wysterylizować co nas otacza ,ale czy to byłoby takie zdrowe ?Pamiętam jak moja babcia w czasie mrozów pranie wieszała w ogrodzie ,i różne rzeczy wietrzyła na mrozie przez kilka dni np.materace , fotele . Twierdziła że mróz też zabija .

Gość gość
sterylne warunki w mieszkaniach są przyczyną występowania alergii szczególnie u dzieci

Gość gość
gość dziś prasowanie przede wszystkim zabija zarazki - pranie w nawet w 60ciu stopniach nie zabije wirusów, pasożytów czy roztoczy! xx Bzdura. Totalna.

Gość gość
ja pracuję tylko to co muszę...pościel się do tych rzeczy nie zalicza. Może autorka pierze w zimnej wodzie i dlatego potem prasuje? :P

Gość gość
po c***ja prasować majtki? :D idiotyzm

Gość gość
Moja żona nie prasuje , i czy przez to jest gorsza? Nie ,ma więcej wolnego czasu dla rodziny a prasowaniem ,kto by się tam przejmował ,to takie małostkowe.

Gość gość
Jako dziecko pamiętam sterty chusteczek do wycierania nosa gdy mama je prasowała .Tata miał swoje męskie mama swoje a my z siostrą swoje dziecinne .Jakie to były piramidy.Jak dobrze że wymyślili higieniczne , tyle pracy odpadło.

Gość gość
posciel i reczniki piore w 90 stopniach pozniej susze w suszarce na programie w wolnym tlumaczeniu - wolny od prasowania czyli wygladzanie para niczego nie prasuje a maz prasuje sobie sam ale tylko koszule do pracy

Gość gość
też u mnie w domu były takie husteczki materiałowe, specjalnie higieniczne nie były, potem pierz te smarki :D

Gość gość
*chusteczki

Gość gość
Moja znajoma też tyle prasuje, ale dlatego że ona to lubi, tzn. nie koniecznie czynność prasowania ale wyprasowane ciuchy, więc prasuje pościel i swetry, ale bielizny chyba nie ;) Dziewczyna mojego brata też woli mu wyprasować ciuch, niż pozwolić mu iść w niewyprasowanym, więc jak ktoś tak sobie lubi dokładać obowiązków, to czemu nie :P

Gość gość
Ej, ale obserwacja rzeczywiście wymagająca ogłoszenia jej całemu światu :D Autorka niech popyta jeszcze kilka osób o różne rzeczy, to się zdziwi np. niektórzy to nawet potrafią się nie czesać cały dzień.

Gość gość
ja chyba bym sie poskładała jakbym miała wszystko prasować ;D - prasuje 2-4 razy w roku koszulę jak trzeba to wszystko ;p generalnie nigdzie nie chodzę jeśli chodzi o oficjalne spotkania.

Gość gość
0:38 I babcia miała racje-mróz zabija roztocza podobnie jak słońce

Gość MartynaG_pl
Każdy robi według swojego sumienia. www.MartynaG.pl - blogująca mama

Gość gość
11;58 zgadłaś ,ja się przez cały dzień nie czesze ,i jak do tej pory jeszcze nikt mi nie zwrócił uwagi.HA HA HA

Gość gość
1940 czyli na Boże Narodzenie ,Wielkanoc****ewnie 15 sierpnia też takie święto Jak można pod taką śmierdzącą pościelą spać ,

Gość gość
Panie prasujące ,należy iść z postępem , i zaprzestać przestarzałej czynności jakim jest prasowanie .Popatrzcie ile dawniej było Magli w waszych miastach a ile jest dzisiaj? Wniosek jeden ,ten zawód upada ,podobnie jak szewc,zegarmistrz itd.Tak że zastanówcie się , może warto odpuścić , a ten czas zamiast nad deską spędzić w kawiarni a za pieniądze zaoszczędzone z prądu który zużywa żelazko ,coś szczególnego zamówić .