Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PODWÓJNA MORALNOŚĆ??

Polecane posty

Gość gość

często kobiety mówią ze istnieje podwójna moralność ,oburzając się o to ze fletowi wolno zaliczać i będzie nazywany maczo i jest podziwiany ,a dziewczyna będzie nazywana k****a ale wobec facetów istnieje również podwójna moralność wy możecie być dnem ,nikim-my musimy zdobywać pozycje kasę,prestiż i jeeeeeeszcze więcej kasy dla dowodu przytaczam jedna wypowiedz o podwójnej moralności na korzyść kobiet : ''Jasne, że tak! Dla kobiety ważne by była cierpliwa, opiekuńcza, oddana i zadbana. Z urodą to zwyczajny mit, z pieniędzmi tym bardziej. Odwrotnie byłby problem: facet musi być zaradny i taki frajer z Biedronki na pewno nie byłby dla nikogo interesujący, ale Ty nie masz takiego problemu, więc działaj! dlatego facet powinien móc zdradzać i zaliczać co popadnie ,gdzie kobieta ma być cnotliwa - laska pracujący za 1200 jest ok ,a facet nieudacznik? -laska bez prawka jest ok a facet nieudacznik? -laska mieszkający z rodzicami jest ok a facet nieudacznik? -laska bez znajomych,przebojowości jest ok a facet c***a i nieudacznik -laska niezaradny,nieumiejący sie bić ,zdobywać jest ok a facet c***a i nieudacznik -laska brzydka z kiepskim ciałem jest ok i uważana za przeciętna , facet za chudy to już c***a

Gość gość

Gość gość

Gość gość
nieprawda,ja jestem niezaradna ale nie oczekuje od faceta,że mnie bedzie utrzymywał i szczerze mówiąc wole być sama i biedna niż z facetem,który by mnie zdradzał a by był bogaty. Nie usprawiedliwiam sie płcią,wiem,że nie powinnam sie zachowywać tak jak sie zachowuje,ale nie umiem i nie wiem jak to zmienić. Jeśli kiedyś byłabym jednak z kimś dla kasy to upadłabym na dno i byłaby to desperacja. Na pewno nie byłabym szczęśliwa. Nie uznaje podwójnej moralności u żadnej z płci,a wierność obustronna bardzo sie dla mnie liczy,o wiele bardziej niż luksusy a taki facet,ktory mysli,ze jak ma kase to i ma nad człowiekiem władze i może nim pomiatać,bić,zdradzać,poniżać "bo ma takie prawo" to typ toksyczny i jeden z najbardziej odrażających juz mi wystarczy czegoś takiego,ojciec uważał,że "dziecko to własność rodzica"