Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko nic nie umie!Nic!

Polecane posty

Gość Rubaszkaxx
A próbowałyście sprawdzić, czy np. w zajęciach ruchowych jest lepszy. Często tak jest, gdy np. dziecko ma problemy z myśleniem, kolorowaniem... to lepsze jest w zabawach ruchowych. Może rower, albo inna zabawa jest dla niego idealna. Od mojej znajomej syn taki właśnie był. Kupiła mu rowerek na http://www.rowerymerida.pl i to był strzał w dziesiątkę :-)

Gość Unikatowaxx
A próbowałyście sprawdzić, czy np. w zajęciach ruchowych jest lepszy. Często tak jest, gdy np. dziecko ma problemy z myśleniem, kolorowaniem... to lepsze jest w zabawach ruchowych. Może rower, albo inna zabawa jest dla niego idealna. Od mojej znajomej syn taki właśnie był. Kupiła mu rowerek na http://www.rowerymerida.pl i to był strzał w dziesiątkę :-)

Gość gość
.

Gość gość
tu autorka opowiem wam co dziś mały zrobił. otusz rozmawiałam z nim o przedszkolu że będzie fajnie, pozna kolegów itd. ale on na to ze nie musi chodzić do przedszkola bo on wszystko umie no to ja na to trzymając poduszkę małą w ręku -taaak? to jaki to kolor ? a on na to - nieebieeski (faktycznie poduszka była niebieską) na to ja a nie wiesz pewnie jaki kolor ma lodowka? a on z założonymi rękami na biodrach i takim dziwnym wyrazem twarzy taki uśmiech i -a nieeee wieeem, Kurde już sama niewiem, wczoraj pisaliśmy ja ołówkiem a on po mnie długopisem, ładnie mu to wychodziło.

Gość gość
rubaszka rowerek ma i uwielbia nim jeździć.

Ktoś doradzał poradnię i uważam, że to świetny pomysł aby zdiagnozować malucha, nawet jak pójdzie do przedszkola, to pismo z poradni będzie zawierało wskazówki do pracy z chłopcem. A to bardzo ważne, bo można z marszu skupić się na tym co koniecznie trzeba nadgonić. Dodatkowym bodźcem rozwojowym jest grupa rówieśnicza, dzieci uczą się od siebie, chcą dorównać, poprawiają zdolności językowe i komunikacyjne. W domu zacznij z nim od prac na dużych arkuszach papieru, malujcie stópkami, dłońmi, paluszkami. Bawcie sie w liczenie, przesypywanie, komponowanie obrazków z fasoli, grochu, kaszy, piasku...bawcie się ciastoliną, masą solną. Spróbuj połączyć ruch z piosenką edukacyjną, niech dziecko wytupuje rytm, klaszcze tyle razy ile trzeba. Każdą formę nauki trzeba zmienić w zabawę. Jestem po pedagogice ogólnej, oligofrenopedagogice i terapii pedagogicznej, wiem co mówie. Głowa do góry zatroskana mamo :)

Jeżeli martwisz się o rozwój Synka, to poza diagnozą u specjalisty (psychologa, logopedy) powinnaś zacząć stymulować jego rozwój w zakresach, w których widzisz, że ma trudności. Wybierając zabawki, kieruj się wiekiem lub zakresem umiejętności, jakie chcesz z nim wypracować. Zabawki terapeutyczne mogą okazać się odpowiednie. Tu znajdziesz zabawki i pomoce edukacyjne, które wesprą Cię w Twoich działaniach: https://lidibrii.pl/pl/c/4-5-lat/135/3

http://jx8.pl/r/7f8testiq Tu masz test IQ. Jest z podziałem na kategorie wiekowe także bez problemu możesz mu wierzyć. Moja córka też go wykonywała, tak z ciekawości, bo przypadkiem znalazłam dla siebie :))

Gość gość
gość 2015.02.23 -sama jesteś tępa. Nawet postu nie potrafiłaś przeczytać ze zrozumieniem, bo pytasz o coś, na co jest odpowiedź w tekście :)))

Gość FAJNIE JEST
Nie przejmuj sie.Dziecko nauczy się gdy zacznie chodzić do przedszkola.Moja wnuczka w wieku 5 lat, nie potrafiła niczego.Nie znała kolorów,nie potrafiła liczyć.Ale za to znała wszystkie seriale, a w szczególności Modę na sukces:D każdego dnia siedziała z drugą babcią i tylko telewizje oglądały.Latem szły na ławeczkę przed blokiem i wszystkie ploty znała.Gdy poszła do przedszkole, to jakby dziecko zamienili.Teraz chdzi do pierwszej klasy i świetnie się uczy.Syn żałował że wcześniej nie zapisał małej do przedszkola.