Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeszcze nie urodziłam a już zła matka.

Polecane posty

Gość gość
Planować to sobie możesz, buhahahahaha! Najpierw urodź zdrowe i żywe dziecko (czego ci życzę) a potem zobaczysz co będziesz w stanie robić. Dorośnij. P.S. Ta praca doktorska to chyba z p*****logii stosowanej sądząc po poziomie twoich wypowiedzi.

Gość gość
Autorko, a jaki ty masz problem pokarmić miesiąc? Siarę i tak musisz dać, czyli podać pierś pierwsze dwa-trzy razy. Nawet gospodarz tego cielęciu nie odmówi. A co będzie jak będziesz miała dużo mleka, tak sama z siebie? To trzeba odciągnąć i co wylejesz? Poza tym karmienie wspomaga dobre obkurczanie macicy. Jak widzisz nie ma tak dobrze, planować to ty sobie możesz kolor pokoju dla dziecka. A z karmieniem wyjdzie jak wyjdzie.

Gość gość
"Pudło usmiech.gif Mój mąz nie pracuje zawodowo " x Ok. Przepraszam. Rozumiem - zasiłek i pomoc społeczna. xx Nie, nie rozumiesz :D Nie musisz juz udawać , ze mnie znasz, a tym bardziej mojego męża.. Jak pisalam-kariera wrózki nie dla ciebie :D

Gość gość
Dziecko planowane, praca doktorka również, sposób karmienia i niańka wybrane. To czego Ty od nas autorko chcesz? Pochwał za doktorat (jeszcze nieukończony), czy jak? Bo nie rozumiem? Komentarzy, że jesteś super matką i znajomi nie mieli racji? Prawda jest taka, że na razie to jeszcze z Ciebie matka nie jest, a przynajmniej nie na pełen etat. Zobaczysz jak się dziecko urodzi. I przytakniesz pewnie tej, która napisała,że planować to sobie można kolor w pokoju.

Gość gość
Trudny wybór i trudna decyzja, poweidziałabym: ryzykowna. Powołam się na następujące wcześniejsze posty: "Natomiast w kwestii powrotu do pracy to nic nie zakładaj w 100%. Jak dziecko sie urodzi to twoje spojrzenie na tą sprawę może się zmienić. Nie wiesz jak bedziesz się czuła po narodzinach malucha." x "Wiadomo, nie można rezygnować z siebie tak do końca, ale praca nie zając i zawsze jej napisanie można odroczyć do czasu aż dziecko nie skończy pół roku. 4 miesiące Cię nie zbawią. Chyba możesz tyle dla niego poświęcić? Decydując się na dziecko trzeba iść na jakiś kompromis i zrobić tak żeby było dobrze dziecku i Tobie." Rozważ raz jeszcze i zrób, jak uważasz.

Gość gość
matkooo dziecka jeszcze nie ma na świecie a tu takie plany:) martw se zeby dzieciak byl zdrowy ,zeby z Toba po porodzie bylo wszystko ok a nie takie pierdoły piszesz .

Gość gość
Czasami życie toczy się niezgodnie z naszymi planami: nie ma co teraz na siłę się zastanawiać, czy mogę karmić pirsią czy nie mogę. WHO zaleca karmienie piersią przez pierwszych 6 miesięcy życia dziecka, ale czasami kobiety nie mają pokarmu lub sa jakieś inne powody dla których nie karmią... http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/niemowle-0-12-msc/zywienie/karmienie-piersia/

Gość LadyHardcore
A mi się wydaje, że kp to nie tylko witaminy itp, ale po prostu oszczędność ;) Po co mam jakiemuś producentowi kieszeń kasą napychać za coś, co mam naturalne i w dodatku za darmo. Tyle się mówi, żeby nie kupować chemii, tylko same naturalne rzeczy. W tym czasie mm wychwalacie pod niebiosa, a kp tępicie jak największe zło ;) I nie chcę nikogo obrażać - każda robi jak uważa. A moje cycki są dla mnie i dla dziecka. Nie widzę potrzeby, żeby jakiemuś facetowi się przypodobać i nie karmić małego. Jak dla mnie to akurat szczeniacki argument, że facet odejdzie, bo hrabina będzie miała zwisy zamiast jędrnych piersi. Jak ma odejść to odejdzie- każdy powód jest dobry ;) Nawet to, że ma niebieskie oczy zamiast zielonych. No niestety ja jestem typowym dzieckiem wychowanym na mm (moja mam nie mogła mnie karmić kp) i co ? Od kilku lat nie pamiętam, żebym chociaż rok miała spokoju od jakieś większej infekcji (m.in. zapalenie oskrzeli, ostra odmiana grypy czy inne tego typu świństwa). W dodatku mam alergię na siano ;) ja zamierzam karmić piersią o ile to będzie możliwe, ale nie dłużej jak rok. W dodatku nie czuję się wybrakowana, bo nie chcę iść zaraz po porodzie do pracy. Jestem w tym momencie sama i w dodatku nie planuję ani żadnego związku ani więcej ilości dzieci. Naturalne jest to, że z moim pierworodnym chciałabym być jak najdłużej, być przy jego pierwszych krokach, słowach. Chcę się nim zajmować jak najdłużej się da.

Gość gość
WHO zaleca karmić 2 lata lub dłużej a 6miesięcy wyłącznie piersią. Brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, a to robi różnicę 6 miesięcy czy 2 lata. Prawda?