Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PanGag

środowiskowi, czyli fachowcy od środowiska, jak powinno być wg przepisów ?

Polecane posty

Gość PanGag

być może oglądaliście w przekazie telewizyjnym pogrzeb , pochówek , zastrzelonego opozycjonisty Borysa Niemcow , kwiaty, wieńce , mowy pożegnalne , wiele znanych osób i polityków przybyło z naszej planety ale czy zwróciliście uwagę na moment wsunięcia trumny z Borysem Niemcow ? Moim zdaniem to wyglądało na średniowieczny pogrzeb. Wykopany był dół na głębokość ok. 1,5 metra i do dołu na linach została wsunięta trumna z Borysem Niemcow i bardzo szybko zasypana piaskiem , do dołu wrzucano kwiaty i wieńce , W Polsce zgodnie z unijnymi przepisami od 20 lat tak zwany 'dół' na zwłoki musi być WYBETONOWANY lub murowany i powinna mieć wygląd 'katakumby' , chociaż na tym przykładzie widzimy , gdzie są Rosjanie , są w średniowieczu jako dzicz i reprezentują republikę bananową i kulturę chamstwa , mniej niż ZERO

Gość gość
w Ameryce żyjesz Zbyszek? U nas jest tak samo :)

Gość PanGag
nie ZMARŁYCH nie wrzuca się do wykopanego dołu , musi być 'katakumba' wymurowana

Gość gość
Widać dawno nie byłeś na pogrzebie (chwala Bogu). Groby są takie jak miał Borys. Muruje się tylko pod grobowiec :)

Gość PanGag
a co na ten temat powiedzą fachowcy od środowiska ?

Gość gość
myślę,że to nie fachowców od środowiska zapytać by wypadało, ale moze raczej grabarzy lub zakład pogrzebowy jak np ten tutaj - http://www.exitus.com.pl/ myślę,że wiedzą, jakie są teraz warunki, mi osobiście wydaje się,że powinno być wymurowane wnętrze grobu.