Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprzedaż przez internet, reklamacja

Polecane posty

Gość gość

Doradźcie mi bo to co wyszukalam w sieci jakoś przekonało mnie o tym ze sprzedawca nie ma za wiele praw. Sprzedałam coś przez internet, kupujaca osoba stwierdziła że to nie to co kupowała ale tak nie jest. Chce zwrotu pieniędzy i odeslala rzecz po wcześniejszym użyciu jej..... Wg informacji w sieci wynika że muszę przyjąć reklamację bo konsument ma prawo do zwrotu. .... Kiedyś miałam taką sytuację ale ta osoba zgłosiła się na policję po 4mcach od zakupu (wózek dziecięcy) sprawę odrazu umorzono. Potem miałam inną sytuacje i zwróciłam pieniądze i juz nie zobaczyłam ani pieniędzy ani rzeczy. Czy muszę przyjąć czy nie ? Jakie są wasze doświadczenia.

Gość gość
Towar używany nie podlega zwrotowi.

Gość gość
Coś chyba musi być na rzeczy i coś kręcisz skoro to kolejna osoba, która ma jakies ale co do zakupu u Ciebie 🖐️

Gość gość
nie przejmuj sie to normalka i wszystko sie ulozy jak sie wie jak podejsc 333 www.youtube.com/watch?v=pKCDtTs0vWg

Gość gość
Wózek sprzedawalam 5 lat temu :-) a kolejna osoba chciała zwrotu bo nogawki spodni okazaly się szersze niż myślała i tu zwróciłam pieniądze a spodni juz nie odzyskalam. A jak komuś po 4mcach się przypomina ze chyba to nie ten wózek to chyba świadczy o tym kimś a nie o mnie :-)

Gość gość
Ja miałam kilka takich sytuacji i tylko jedną reklamacje bo kupujący był natretny i miałam go dość, więc chyba trafiłaś tez na wiecznie niezadowolona osobę hehe

Gość FAJNIE JEST
Skoro towar był używany, nie masz obowiązku zwrotu.Taki jest regulamin.Olej to!

Jak jesteś firmą, to kupujący to KONSUMENT, a jak jesteś osobą prywatną, to kupujący NIE JEST konsumentem i przepisy o sprzedaży przez internet Ciebie nie dotyczą. Wtedy jest to transakcja cywilnoprawna, podlegające prawu cywilnemu, a nie "gospodarczemu". Jeżeli kupujący może udowodnić, że go OSZUKAŁAŚ, czyli zapewniłaś o cechach rzeczy, których ta rzecz nie posiada, to ma prawo żądać zwrotu pieniędzy lub podać Cię na policję. Jeżeli go nie oszukałaś, to może Ci... nadmuchać :D :D :D.

Gość gość
Dziękuję za mądre odpowiedzi, jestem osobą prywatną a nie firmą, z tego co piszesz może mi nadmuchac. Ale skąd się biorą tacy ludzie którzy kłamią nie mając racji to nie wiem.

Gość gość
Dzięki za rady, osoba która jtora odemnie kupowala odesłała mi paczkę i coś wyjęła bo było pół kg mniej a dokladnie 540g wiec paczki od kuriera nie przyjęłam, od tej pory jest cisza.ja zapakowalam paczkę w samą folię i owinela taśmą więc pół kg to nie ważyło,aa paczka tez była zapakowana w folię