Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hemoroidy rok po sn

Polecane posty

Gość gość

Podczas ciazy nic sie nie dzialo po porodzie wiadomo musialo sie goic ale dopiero teraz przeszlo rok po porodzie mam guzek okolo polcentymetrowy swedzi mnie i boli. Dziwne ze dopierk teraz. Moze przez to ze duzo dzwigam corke.. czy jakos farmakologicznie mozna sie tego pozbyc czy operacyjnie?jakie macie doswiadczenia?prosze o pomoc. Prosze tez aby mnie nikt nie obrazal bo ja tez nie obrazam.

Gość gość
Maść bez recepty

Gość gość
Pewnie. Idziesz do gastrologa. Daje ci czopki lub jai jest bardziej zaawansowane zleca zabieg i po klopocie

Gość gość
Jaka masc czy to mozliwe ze sama masc pomoze ze.sie wchlona?

Gość gość
Hemoroidy i tak bys miala widocznie masz predyspozycje porod tu nie zawinil zwlaszcza ze rodzilas rok temu. Za duzo dzwigasz, moze masz zaparcia, a moze genetyka...

Gość gość
Chyba do chirurga a w najgorszym wypadku do proktologa , maść pomoże np procto-glyvenol

Gość gość
Pij dużo wody, nie doprowadzaj to zaparć. Mi pomogły czopki, jakieś ziołowe kupione w aptece ale nie pamiętam nazwy :(

Gość gość
masa jest czopków i maści w bez recepty w aptekach popytaj w aptece napewno coś ci doradzą mam od 2 miesięcy ten sam problem a nigdy nie rodziłam, poszłam do kobiety proktologa okazała się bardzo miła badanie nie jest szybkie i bezbolesne gorsze jest u ginekologa takie moje zdanie, ja musiałam wypiąć pupe lekarka mi nasamarowała o***t wazeliną i wprowadziła wziernik by zobaczyć co jest w środku szybko i bezboleśnie, druga sprawa że leki nie działają a ból jest nie do zniesienia, ja dodatkowo mam biegunki więc dostałam skierowanie od insternisty na kolonoskopię, jutro znów idę do proktologa, na allego kupiłam sobie anurex przyrząd do krioterapii ponoć skuteczny w leczeniu hemoroidów, zamierzam wypróbować, poza tym warto się wybrac prywatnie do proktologa bo jak chciałam na nfz to terminy mają dopiero na październik poza tym jest gumkowanie hemoroidów i inne metody tylko że trzeba mieć na to kasę niestety ale ja będę z tym walczyć bo nie dość że boli to nie chce dopuścić by mi wypadały, najgorsze to zaniedbać tak że wypadają :(

Gość gość
miało być ze badanie jest szybkie i bezbolesne

Gość gość
zawsze piłam dużo wody, mycie po każdym wypróżnieniu, czopki, maści a i tak nie znikają ból okropny jestem już wykończona psychicznie i fizycznie, nieraz płacze przez ten ból