Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak być bezpłodną ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to, że chcę w przyszłości uprawiać seks, ale bez żadnych konsekwencji, wiem, że są zabbiegi, które dają 100% pewności, ze nie będzie dzieci, jak one się nazywają ? Ile kosztują ? Gdzie mogłabym je wykonać ?

Gość gość
sterylizajcja w polsce nielegalna no chyba że znajdziesz lekarza który ci to załatwi

Gość gość
A za granicą ? Np w Niemczech ?

Gość gość
gdzieś były tu tematy na ten temat ale to już sama poszukaj tam pisało gdzie jest to wykonalne napewno gdzieś u sąsiadów ale czy w czechach czy w niemczech to już nie pamiętam

Gość gość
popros lekarza o zastrzyki depo-provera po nich na długo nie ma płodnosci.

Gość gość
A o co chodzi z tymi zastrzykami ?

Gość gość
ten zastrzyk to nic innego jak hormony i to bardzo duża dawka ponoć się tyje, plamienia się pojawiają, okres i płodność zanika po jakimś czasie stosowania ale raczej nie na zawsze. Trzeba wstrzykiwać co 3mce

Gość gość
WIesz wolę się nie truć hormonami, bo jak utyje, to nie będę później miała z kim seksu uprawiać, bo nikt mnie nie będzie chciał, a dodatkowo wątrobę sobie zepsuje i organizm, wolę zrobić jeden porządny zabieg i na stałe być bezpłodną, bez jakiś tam dziwactw.

Gość gość
Też mnie to zastanawia. Wiem,że gdybym była w ciąży to chyba popełniłabym samobójstwo dlatego coraz częściej myślę nad jakimś trwałym zabiegiem...

Gość gość
Podwiązanie jajowodów?

Gość gość
Tak, ale chciałam się dowiedzieć, ile taki zabieg kosztuje euro, pytam euro, bo w Polsce oczywiście jest on nielegalny

Gość gość
Ja tam mam wkładkę zwykła domaciczną koszt ok 500 z założeniem i spokój na 5 lat najlepsze rozwiązanie dla tych co nie chcą ciąży

Gość gość
Tak, ale ja chcę takie rozwiązanie co da mi 100% i na całe życie, a z wkładką moze mnie dużo nieciekawych rzeczy spotkać

Gość gość
Wkurzająca dziewucho, stuprocentową pewność to da ci szklanka wody zamiast (seksu). Nawet podwiązanie jajników nie daje takiej pewności. Zawsze pozostaje jakiś ułamek procent szczęścia, czy pecha jak wolisz, ze podwiązanie puści, a zrosty przepuszczą jajeczko. Od lat najpewniejszymi metodami pozostają pigułki i spirale. Do tego nowe formy - zastrzyki i implanty, wszystko na bazie hormonalnej. Idz do ginekologa i zapytaj co ci doradzi. Ale nie licz na jakas cudowną metodę specjalnie dla ciebie. Bo ty chcesz. Ale nie będziesz robić tego, co wszystkie kobiety.

Gość gość
Zaszyj ci/pę i problem z głowy.

Gość gość
Wkładka jest dopiero jak się urodzi, ja jeszcze nie rodziłam, więc nigdy nie będę mogła jej mieć, rozumiesz teraz ?

Gość gość
W kazdej ci/pie można założyć wkładkę jak się chce.

Gość gość
Wkladka nie jest dla osób, które CHCĄ mieć dzieci, bo działanie mechaniczne ramion wkladki mogą podrażniać ścianki macicy, a w przyszlosci to moze byc problemem przy zagniezdzeniu zarodka. Ale to dotyczy starych typów, miedzianych, tych w kształcie litery T. To raz. A dwa ty NIE CHCESZ miec dzieci nigdy, a szukasz pewnej metody antykoncepcyjnej. Wiec problemu nie widzę. Rozumiesz, glupia?

Gość gość
Czytałam o wkładce i pisało o niej, że zaleca się dopiero po przebytej ciąży. Wolę podwiązanie jajowodów, bo raz, ze pewne, a dwa to już na całe życie

Gość gość
Przecież ci tłumaczymy dlatego nie zaleca sie spirali młodym bezdzietnym. Ale ciebie to przeciez nie dotyczy :-o

Gość gość
Zabieg podwiązania jajowodów jest przeprowadzany u kobiety w celu uzyskania trwałej, skutecznej antykoncepcji. W Polsce przeprowadzenie takiego zabiegu jest niezgodne z prawem. Na podstawie Kodeksu Karnego pozbawienie człowieka zdolności płodzenia podlega karze pozbawienia wolności od 1 roku do 10 lat. Karze tej podlega lekarz. W niektórych sytuacjach, kiedy istnieją realne zagrożenia dla matki lub dziecka zabieg jest wykonywany legalnie. Wskazania do podwiązania jajowodów istnieją gdy kolejna ciąża stanowi dla kobiety poważne zagrożenie zdrowia lub życia, a także w przypadku zaistnienia możliwości przekazywania potomstwu ciężkich chorób uwarunkowanych genetycznie.

Gość gość
Mloda jestes i glupia. Nikt ci w polsce jajowodow nie podwiaze. Zaloz domaciczna wkladke hormonalna na 3 (jaydess) lub 5 (mirena) lat. Pozniej albo zmienisz zdanie co do dzieci, albo zalozysz kolejna. Swoja droga twoje wypowiedzi pokazuja jak niedojrzala jestes. Seks jest dla doroslych.

Gość gość
22:34 WIem, ze w Polsce ten zabieg jest nielegalny, ale tak się składa, że mi 3-krotnie bliżej do stolicy Niemiec, niż do stolicy Polski, a z tego co wiem, Niemcy nie są, aż tak ograniczeni i tam zabieg już jest legalny i tam chcę go zrobić, tylko chcę wiedzieć ile to kosztuje ? 09:57 Może i jestem młoda, ale nie głupia, wiem, ze nie chcę mieć dzieci, mam bardziej ambitne plany w życiu niż zmienianie obs*anych pieluch i usypiania ciągle wrzeszczącego bachora. Ja po prostu dzieci nie lubię i nie chcę antykoncepcji na 3 czy 5 lat chcę na 50 lat, czyli na całe życie. Wiem, ze seks jest dla dorosłych, ale ja już jestem dorosła.

Gość gość
nie wiem czy przy utracie płodności seks cieszy i jest popend. Bo on nie jest bez przyczyny

Gość gość
No tak. Ty chcesz. To wszystko wyjaśnia. Az dziw, ze naukowcy jeszcze nie rzucili sie do pracy, by ci pomóc. I ogłosić wyniki na Kafeterii, bo przeciez autorka nigdzie wiecej nie ma zamiaru zaglądać...

Gość gość
Zakładaj mirenę jak chcesz być bezpłodna.W ci/pie się zmieści.

Gość gość
Tyle, że ja chcę antykoncepcję na całe życie, bo to taniej mi wyjdzie jednorazowy zabieg, niż co 5 lat spirala