Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę doczekać sie powrotu do Polski

Polecane posty

Gość gość
Dokładnie. Człowiek tęskni do .. wspomnień,do tego czego juz nie ma.. Gdy pozna sie realia zycia w zdrowych,normalnych krajach ,jeszcze bardziej boli, ze nie da sie życ w Polsce.. Nigdzie nie jest kolorowo,ale chociaz jest spokojnie i bezpiecznie. Tylko koni żal...

Gość gość
No przemyslcie to dobrze wszedzie dobrze gdzie bas nie ma z pl tez sp...liscie szczesliwi ze jedziecie do uk ja obecie po 2 latach w uk mam przyzwoite zarobki odlozylem 11tys funtow kupujac sobie ciuchy latajac do pl odwiedzic bliskich imprezujac na weekendy latem uderzam po kredyt na jakas mala chatke do 100tys z dzisiec latjeszcze zostane na pewno pozniej sie zobaczy ogolnie to chcialbymsie ustawic tak zeby w pl wpadalo mi np z 2 tys za nic np z wynajmu wtedy moglbym sobue jeszcze jechac na 3-4 miesiace do anglii wziac 10 tys bez placenia podatku i to byloby godne zycie nie wyobrazam sobie pracowac w pl na stanowisku fizycznym tak jak teraz pracuje w uk gdzie norma jest 2 razy mniejsza szacunek do pracownika 2 razy wiekszy a zarobi 7 x

Gość gość
^^ Nikt nie da kredytu singlowi przy takich zarobkach i odlozonej kasie. Zobaczymy jak bedziesz pieknie spiewal jak posiedzisz z 5-6 lat na wygananiu. Narazie to jeszcze jestes w szoku popodrozowym.

Gość gość
Zobaczymy jak przyjdzie mu ten kredyt spłacać i ze 100 tysięcy bedzie kusiła oddać prawie drugie tyle. Do tego dzieciaki i skończą sie wycieczki, imprezki i bzdury. Jak raz na trzy lata gdzieś polecisz to maks. UK sie kończy obrazka jest prawda. Poziom zycia tam jest taki sam jak w dużych polskich miastach.

Gość gość
ja kredyt juz prawie splacony//nie wiecej niz zawynajem/a chaupka jestw razie jak wroce wynajem takim jak ty ahahhahah

Gość gość
Jak to nikt nie da ? Z 10 % wkladem wlasnym i 30 tys brutto nie dostane kedytu na 80 tys? Chyba kpisz.. splacic dwa razy wiecej? Watpie zakladajac ze zrobie to w 15 lat chata na siebie zarobi przez ten okres czasu co pokryje odsetki spokojnie teraz place 350 miesiecznie za pokuj wiec to tak jakbym splacal kedyt a nic nie jest moje... wole doplacic 100 podzielic sprytnie mieszkanie na dwa flaty bo widzialem juz takie kombinacje co by dalo cala gore lub dol dla siebie salonik kuchnia i sypialnia plus ogrod do grilowania nie jestem jakis mega wymagajacy na poczatek starczy lepiej na tym wyjde niz na wynajmie pokoju finansowo i psychicznie

Gość gość
90*

Gość gość
O *

Gość gość
Sluchaj, ja ci nie wrog. Zobaczymy pozyjemy. Jakby bylo to takie proste to juz wieksze lby od ciebie robilyby wielka kase na tym interesie. Takie bzdury, to mozesz w PL swoim rodzicom wciskac a nie mi kolezko.

Gość gość
my wrocilisy, kupilismy dom, dobrze nam sie zyje. Za granica jest super ale na pare lat, lubie miec prawdziwie swoje miejsce, dom, miasto, nie u kogos, tylko takie, z ktorego JA jeste dumna, bo moje własne.

Gość gość
No no jak wyjezdzalas bo jedyne czego bys sie dorobila w twoim miescie to garb to tez bylas taka dumna z niego :D

Gość gość
my wrocilisy, kupilismy dom, dobrze nam sie zyje. Za granica jest super ale na pare lat, lubie miec prawdziwie swoje miejsce, dom, miasto, nie u kogos, tylko takie, z ktorego JA jeste dumna, bo moje własne. xx Nie bardzo rozumiem twój wpis.. Jestes dumna , bo to twój dom ? Twój własny, twoje miejsce na ziemi ?:) Miłe uczucie ,prawda ? :) Podzielam opinie, ja tez dobrze sie czuje w swoim domku ..za granicą :) Fajne uczucie miec cos swojego. Ale miasto nie jest "moje ". Nie jest moja własnoscia, nie jest majątkiem a ja jego włascicielem :) Choc mój dom jest w miejscu ,które moge okreslic "moje" miejsce na ziemi :)

Gość gość
nikomu oczywiscie nie bronie ale jak np rozumiem osoby ktore wchodza tu bo mieszkaja w anglii lub te ktore mieszkaja w anglii i najblizszym czasie chca wrocic do pl to nie rozumiem juz kompletnie osob ktore wrocily do polandii sa podobno mega wszczesliwe i wchoza tu non stop piszac jak jest im dobrze i wsapniale ze wrocili ze nienawidzili juz uk ale po 10 latach zjechali i sa szczesliwi w ogole jaka masakra zeby siedziec 10 lat w kraju ktorego sie nienawidz no chyba ze jest sie kompletny debilem i faktycznie zdechloby sie z glodu w pl bo ja jestem zdania ze nawet w pl zawsze znajdzie sie praca tylko wiadomo niczego oprocz garba sie przecietny clzowiek nie dorobi a tutaj nawet tacy moga cos miec wiec wracaja te nasze gwiazdy zyja juz szczesliwie bardzo u siebie w swoich miastach i wchodza na forum kafeterii forum ktore juz ich nie dotyczny bo ten rozdzial w ich zyciu sie juz skonczyl i zamiast ieszyc sie obecna chwila wchodza sobie na forum prubujac sie co ? uswiadomic w przekonaniach ze dobrze zrobili bo iles tam osob chce wrocic ? smieszne :) za to podziwiam osoby ktore maja sie odwage przyznac ze wrocily i brakuje im anglii zycia tutaj zarobkow czy kto za czym tam teskni

Gość gość
Kurfgo ze śmierdzącym dzyndzlem będę tu wchodził i was bluzgał jeszcze bardzo długo, za to jak oczerniacie szmaty Polskę, Polaków i nasza kulturę. Wy emigracyjne wymioty spod matelana.

Gość gość
dlatego te rzygowiny powinny pozostać do zasranej śmierci tam gdzie wyemigrowali :)

Gość gość
Eee tam pognebisz. Poszczekasz jedynie, bo co innego ci pozostało :D Nawet kilka ników nie pomoze. Ludzie czytajac twoje wpisy sa szczesliwi , ze sa daleko od prymitywów twojego pokroju. Znasz: psy szczekaja , karawana jedzie dalej ? Tyle własnie mozesz :D

Gość gość
Ty dzyndzlu z wczoraj z 19:02 i po co tak sie prujesz? Naucz sie najpierw gramatyki i ortografii a dopiero pozniej sie udzielaj.

Gość gość
Ja się przyznaję mimo że się tak okropnie zarzekalam ze ja nigdy do Uk nie wrócę przecież ja tu wybudowalam dom za gotówkę odlozylam z mężem sporo oszczędności będę u siebie a nue z tymi pakolami itd a teraz teraz widzę jaka Polska jest do d**y, coraz większe podatki wszystko idzie w górę płace minimalne nigdy nie dopuszcze żeby moje dzieci poszly w Polsce do szkoły nosiły 15 kg w plecaku i uczyły się niepotrzebnych rzeczy stresujac się przez cały okres szolny zeby potem mieć magistra i czekać w kolejce za 200 osobami żeby się do biedronki dostać NIE DZIĘKUJĘ nie skrsywdze ich tak będą w Anglii zwiedzimy cały świat jak pójdą na studia znajda wymarzona pracę i będą zarabiać kupe kasy my będziemy przy nich i rodzina będzie razem TAK WYJEZDZAMY NAWET JAK NIE SPRZEDAMY DOMU

Gość gość
Do pana ktory chce kupić dom i podzielić go na 2 mieszkania. Rozumiem plan, ale czy przez te 15 lat nie planujesz zakladać rodziny? Bo jak będziesz żył w jednym pokoju z żoną i np dzieckiem? Tak mnie to zastanowilo bo przecież nie można skupiać się jedynie na splacaniu domu prawda?

Gość gość
Tak kurefko wyślij je do brytyjskiej szkoły żeby sie uczyły nakładać kondoma na fiuta i robic kanapki zamiast matematki. Poza tym minister edukacji UK jest zachwycona polskim systemem nauczanie i chce reformę w swoim kraju oprzeć na polskiej szkole. Podatki relatywnie większe sa w UK ale skąd ty to możesz wiedzieć dzyndzlu. Powielasz jakieś stereotypy i ciagle na tym forum posEsz te bzdury.

Gość gość
Czym zachwycona? Wbijania do głowy niepotrzebnych rzeczy? Polska edukacja nie wyszła ci na dobre, nieudaczniku, skoro musiales wyjechać i robisz za marne 2 tysiące. ;)

Gość gość
do goscia 12,15 Popieram ! Mam takie same zdanie. Niestety edukacja dzis jest na bardzo niskim poziomie..mimo cięzkich plecaków :) Za granica dostep do szkoly wyzszej jest łatwiejszy i daje wieksze mozliwości. W rankingach swiatowych poskie szkoly sa gdzies w koncowce.. a ich nazwy nic nie mówia potencjalnym pracodawca..

Gość gość
Pracodawca mając do wyboru czlowieka po brytyjskiej szkole i po polskiej ciekawe kogo wybierze? Tu mówiny o praktycznie kazdym kraju. O rankingach nie wspomnę. Ciekawe co może zaoferować osoba po np ekonomii czy administracji w Polsce gdzie dodatkowo miała wf, religię i masę niepotrzebnych przedmiotów. Takie osoby nie mają pracy w kraju, wyjezdżają i kończą na zmywaku. Ot taki jest plus polskiej edukacji :D

Gość gość
Za granica dostep do szkoly wyzszej jest łatwiejszy i daje wieksze mozliwości. W rankingach swiatowych poskie szkoly sa gdzies w koncowce.. a ich nazwy nic nie mówia potencjalnym pracodawca.. <<< same popierdy z twojej gęby wychodzą bosz widzisz i nie grzmisz ależ z was ciemna masa

Gość gość
wspaniale jest cieszyc sie zyciem kazdego dnia 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

Gość gość
O kurfa. Gdzie ty takie teorie wymyśliłaś? Podczas pikowania? Ludzie wy macie przez ta nienawiść do Polski tak nasranr we łbach , ze az strach sie śmiać. Wy w ogole czytacie jakas prasę, książki? Ludzie ale matoły.

Gość gość
@17:00 chętnie posłucham co masz po polskiej szkole, że tak jek bronisz? Zmywak, jazdę na miotle czy stanowisko stojące w fabryce? No, słucham. Jest jeszcze opcja wspinaczki po rusztowaniach. Hmmmm niezwykłe!

Gość gość
Bosze ty naprawdę wierzysz w to co piszesz

Gość gość
Za granica dostep do szkoly wyzszej jest łatwiejszy i daje wieksze mozliwości. W rankingach swiatowych poskie szkoly sa gdzies w koncowce.. a ich nazwy nic nie mówia potencjalnym pracodawca.. <<< same popierdy z twojej gęby wychodzą bosz widzisz i nie grzmisz ależ z was ciemna masa xx To nas oswieć :D Udowodnij, ze jest inaczej , bez swoich ozdobników, rzetelne fakty ! Chyba sie niedoczekamy :D

Gość gość
O kurfa. Gdzie ty takie teorie wymyśliłaś? Podczas pikowania? Ludzie wy macie przez ta nienawiść do Polski tak nasranr we łbach , ze az strach sie śmiać. Wy w ogole czytacie jakas prasę, książki? Ludzie ale matoły. xx Jaka nienawiśc ? Stwierdzamy fakty :D A co maja ksiązki i prasa do poziomu edukacji w Pl ? Jak czytam np. Kinga i przegladam magazyn o gotowaniu... :D Miałam osobiste doświadczenia ze szkoła w Pl i mam zagrniczne :D Jedno moje dziecko uczęszczało do szkoly w PL , a obydwoje do zagranicznej.. Moge sobie porównac :D