Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiaderko

bezradna w szoku

Polecane posty

Gość wiaderko

Witam wszystkich, bardzo proszę o doczytanie do końca mojego postu a dopiero potem o ewentualną ocenę. Z krzyśkiem - moim męzem poznaliśmy sie 9 lat temu, po 2 latach pobralismy się, urodziłam synka który teraz ma 4 lata. Może bylismy dobrym małżeństem, a może ja byłam ślepo i głupio zapatrzona - nie wiem. Miał nieraz napady ala agresji- pokłocilismy sie to wychodził z domu, siedział z dzieckiem w aucie, chciałam z nim pogadać to zatrzasnał drzwi od srodka i pojechali. Pieniądze wszystkie oddawał, nigdy na nic nie załował. Wychowywał sie w dość specyficznej rodzinie gdyż jego ojciec jest alkoholikiem i zdarzyło się parę razy ze wyrzucał go z domu, nawet jako dziecko, a matka nic na to nie mowila i nic z tym nie robiła. Gdy urodził się mały to mąż wariował ze szczescia, wstawał do małego w nocy. I tak leciały dzien za dniem. Pewnego dnia jak byłam w pracy to poprostu sie wyniósł z domu, było to 3 miesiące temu. Zaczał oskarzać o jakieś głupoty: a to ze kradne kase, a to ze wszyscy sie wpierniczają w nasze zycie, a to ze moj brat z zoną za czesto przyjedzają. Była, jestem i chyba długo będe w szoku po jego zachowaniu. Ani nie wiedziałam gdzie się wyprowadził ani co robi. Próbowałam dzwonić- nie odbierał telefonu, pisałam nie odpisywał a jak odpisał to rzucał oskarzeniami w nich. Wszystko trwa 3 miesiace- do dzisiaj. Dzis zadzwonił i chciał sie spotkać, porozmawiać. Poszłam myslalam ze zmądrzał a ten dalej na mnie zaczał naskakiwać ze to moja wina, co ja zrobiłam z jego zyciem i jego dziecka jak ja mogłam go wyrzucić z domu;)

wydzwaniał ze kocha, ze chce normalną rodzine, a potem po 3-4 moich smsach stwierdził ze jednak ma dosc i ze chce rozwodu;) czuje sie bezradna, jestem w szoku i nie wiem co mam robić, wiem ze nie bardzo mi kto kolwiek moze pomoc ale porostu musiała msie wygadac, bo brat i jego zona mowią zebym kopneła drania w d**e z całej siły, kolezanki mowią zebym sie zastanowiła, bo mamy mieszkanie na kredyt, małe dziecko i do tej pory zawsze go chwaliłam i on o mnie dbał i nosił na rękach.

Gość gość
Twój mąż prawdopodobnie jest pod wpływem jakiejś osoby z zewnątrz. Może to być inna kobieta, koledzy albo ktoś z rodziny. Mężczyzna sam z siebie nie wpada żeby się wyprowadzić, szczególnie jeśli nie ma konkretnego powodu. Dowiedz się kto za tym stoi, bo walczysz właśnie z tą osobą. Z osobą która manipuluje twoim mężem.

Gość gość
Ja też podejrzewam zdradę i miotanie się między wyrzutami sumienia i próbą saousprawiedliwienia a nieposkromioną chęcią umoczenia w obcej cipce. Czy małżeństwo jest do uratowania? Pewnie tak, ale tylko przy obopólnych staraniach. Jeśli widzisz, że on tego ratowac nie chce to oszczędzaj swoje siły, bo to walka z wiatrakiem.

nie jestem do końca przekonana ze chodzi o jakąs pipkę. Moj mąz wyprowadził sie nagle, bez zadnych zapowiedzi;) W tym czasie oskarza wszystko i wszystkich o rozpad naszego małzenstwa, poczawszy ode mnie, przez moich rodziców, po brata. Nawet powiedział mi ze ja to wszsytko planowałam;) ze on doskonale wie ze przelewałam pieniadze z naszego wspolnego konta na swoje;) no jakas porazka;) Czy stoi za tym jakas osoba? całkiem mozliwe bo działa i mowi bardzo nieracjonalnie. Przez ten czas ani razu nie widział i nie dzownił do małego, ja dzowniłam do niego i prosiłam zeby spotkał sie z dzieckiem. A wczoraj usyłszałam przez telefon ze ja buntuje dziecko przeciwko niemu. Wiem ze był u adwokata i ze ma naszykowany pozew rozwodowy, a nie wysłał go jeszcze bo to bardzo trudne.... gdyż mnie kocha. I on chce zebym ja zrozumiała swoje błedy i chce mi pomoc. tyle

Gość gość
pod wpływem kogoś albo czegoś.... przyczyn może być wiele, kryzys wieku mężczyznom jak się zmienia cyferka z przodu czasem odbija, problemy w pracy i w efekcie jakieś używki po których jest zaburzony odbiór rzeczywistości, bardziej męża obserwuj niż z nim rozmawiaj, bardziej mi to na używki wygląda niż wtrącanie się osób trzecich

Gość gość
typowy schizofrenik! ta choroba często objawia się w okolicach trzydziestki