Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewictwo jest wartościowe dla mężczyzn

Polecane posty

Gość gość

"Kawał tkanki łącznej u ujścia dziewczęcej pochwy. Czy ma jakieś znaczenie ? Ewolucjonizm nie rzuca pełnego światła na zagadnienie błony dziewiczej. Spróbujmy spojrzeć na nie w sposób klasyczny, doszukując się dostosowawczości istnienia u kobiet tej cechy. Dziewica to dziewczyna, która nigdy nie współżyła, a więc na pewno nie jest w ciąży i jest na to dowód. Błona dziewicza daje pewność, że partner danej dziewczyny nie zostanie oszukany wychowywaniem nie swojego potomstwa (przez pierwsze 3 miesiące ciąży nie widać, że kobieta jest brzemienna). Taka gwarancja czyni kobietę niesłychanie atrakcyjną i może być ona preferowana jako żona, a potem – ze znacznie mniejszym prawdopodobieństwem zdradzona czy nawet – opuszczona. Nie bez znaczenia jest też fakt, że dziewica to kobieta na pewno wolna od chorób wenerycznych. „Gen błony dziewiczej” wygrywa więc w ewolucji. Znakomity amerykański ewolucjonista – Stephen Jay Gould uważa, że błona dziewicza jest cechą neutralną ewolucyjnie (nie ma znaczenia przystosowawczego, ale nie szkodzi). Jest ona, według niego, plejotropowym przejawem kobiecej neotenii (zachowania u dorosłych kobiet cech dziewczęcych czy nawet embrionalnych). U żeńskich embrionów błona dziewicza jest obecna, bo powstaje na tym etapie rozwoju, a potem nie zanika do czasu, gdy zostaje przerwana podczas defloracji. Hipotezie Goulda przeczą następujące fakty: 1. W ewolucji bardzo często „cechy nieużywane” przez osobniki zanikają. Klasycznym przykładem są tu zwierzęta żyjące w jaskiniach, które bardzo często nie mają oczu, bo utraciły je na drodze ewolucji w środowisku, w jakim żyją. 2. Jeśli błona dziewicza jest cechą wynikającą z plejotropii genu neotenii (więc nie zanika tylko dlatego, że wraz z nią zaniknęłaby neotenia) to musi być ona przejawem obecności tych samych genów, które odpowiadają za powstanie pewnych cech neotenicznych (być może dziecięce elementy twarzy, wrażliwość, częste talenty werbalne i psychologiczne). Wyróżnia się 3-4 podstawowe typy błon dziewiczych, co implikowałoby polimorfizm plejotropowego genu neotenii. A więc przynajmniej niektóre cechy neoteniczne też musiałyby być klasyfikowalne w 3-4 wyraźne kategorie. Nikt takich kategorii nie stwierdza." źródło: http://www.edunauka.pl/bioteoevolkob.php

Gość gość
nie wiem co wy macie ostatnio taka korbe z tym dziwictwem. To chyba takie nieuzyte prawiki sie nakrecaja. Facet sam obraca wszystkie jakie mu sie nawina a na zone to chcialby dziewice.

Gość gość
nie po prostu postanowiliśmy ratować świat bo przecież żaden prawdziwy mężczyzna nie ożeni się z nie dziewicą a dziecko potrzebuje obojga rodziców bo w przeciwnym razie matki wychowują nie męzczyzn tylko c***y i gejów a w taki sposób gatunek nie przetrwa

Gość gość
przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie bierze sobie rozroochanej tylko woli dziewice bo tylko taka taka daje gwarancje że potomstwo mężczyzny z którym się zwiąże będzie jego

Gość gość
no cóż natury nie da się oszukać każdy zdrowo rozsądkowy mężczyzna będzie chciał dziewice bo żaden nie chce ryzykować że może stać się rogaczem i wychowywać nie swojego potomka między innymi dlatego nie dziewice zaniżają liczbę partnerów seksualnych i nie mówią o okolicznościach seksu z nimi bo to co usłyszeli by mężczyźni raczej by się im nie spodobało

Gość gość
Jest wartościowe dla brzydkich, obsyfionych i niskich prawików na kafe :D Jak nie dostaną do 30 to się będą modlić, żeby ich Krystyna z 20 letnim stażem w zawodzie k****y ujechała :D haha .

Gość gość
Nie czaje motywu z potomkiem ... :D ?

Gość gość
boże.... poznajesz kobietę, planujesz z nią ślub i nie zobaczyłbyś że jest w ciąży? co to w ogóle za argument? wy w ogóle myślicie? i jak sprawdzisz, czy ma błonę? a jak sobie uszkodziła np jeżdżąc na koniu - bez skojarzeń (bo to też się zdarza)? dżizys ludzie

Gość gość
A jak laska którą rozdziewiczysz po ślubie, cię zdradzi i urodzi obcemu potomka to co ? :D i tak będziesz rogaczem ...

Gość gość
w kobiecej naturze jest okłamywanie się więc sobie wmawiajcie tak dalej ale dla nas mężczyzn dziewictwo przyszłej żony ma ogromne znaczenie a wy nie jesteście dziewicami dlatego nie jesteście i już nigdy nie będziecie żonami równie dobrze możecie za seks zacząć brać jakieś honorarium w postaci królów polskich :)

Gość gość
A jak będzie dziewicą, ale nie analną lub oralną? to co? jak to sprawdzisz :D ? liczysz ,że powie ci szczerze ?:D

Gość gość
Tak się składa, że jestem dziewicą i gdyby jakis facet mnie za to hołubił, odeszłabym od niego, bo dla mnie by to znaczyło, że ceni mnie ze względu na jakąś błonkę między nogami, a nie za to kim jestem

Gość gość
ja wiem że próbujecie mnie przekonać bo same wiecie że mężczyźni wolą dziewice którymi wy już nie jesteście i z obawy że przez to będziecie same (a będziecie) stracie się przekonywać facetów że brak dziewictwa nie ma znaczenia, że przeszłość nie ma znaczenia, że zaliczałyście orgie itp. nie ma znaczenia WRONG! ma znaczenie i to ogromne mężczyźni są zazdrośni o byłych a kobiety są zazdrosne o przyszłe ;)

Gość gość
po czym rozpoznajecie dziewice? mój kolega, facet z którym się spotykałam, od razu mówili 'ty jesteś dziewicą'. nie czaję tego, jak wy to wyczuwacie? nie jestem zaniedbana, nie jestem jakaś szczególnie nieśmiała etc

Gość gość
ale on cię ceni za to że między innymi jesteś dziewicą same sobie przeczycie

Gość gość
Boże, kolejny troll zamknięty w swoim hermetycznym światku. No cóż, mów dalej. Cokolwiek by się nie powiedziało, to ty i tak swoje. Jeszcze mówisz o skrajnościach i 'orgiach'. Właśnie operowanie skrajnościami świadczy o inteligencji człowieka :D Nie ma sensu nawet z tobą rozmawiać

Gość gość
Życie nie opiera się tylko i wyłącznie na seksie, dziewictwie i tym czy jakiś zakompleksiony chłopaczek poczuje się rogaczem czy nie, nikogo to nie obchodzi w gruncie rzeczy. Dalej nie wytłumaczyłeś kwestii potomka. Naprawdę staram się zrozumieć i nie potrafię , brakuje argumentów? A co z nie dziewicą analną i oralną? Jak dziewczyna zobaczy, że jesteś taki wrażliwy i zakompleksiony to na pewno ci nie powie :) I co z byciem rogaczem po rozdziewiczeniu ? tego też się nie dowiedzieliśmy... Czy kiedykolwiek się dowiemy? Nawet jak jesteś trollem to kiepskim :)

Gość gość
Nie, nie chciałabym takiego rodzaju cenienia mnie. Bo dla mnie to jest neutralne i chcę, żeby dla przyszłego partnera też było. Może i niech sobie będzie trochę zadowolony, że jest moim pierwszym, na to nie wpłynę,ale BEZ PRZESADY żeby to aż CENIĆ

Gość gość
Do ograniczonego mózgowo autora jeszcze nie dotarło. 1) Są testy ciążowe. 2) Wolna od wener dopóki szanowny małżonek jej nie zarazi, co jest bardzo prawdopodobne. Grzybice pochwy przechodzi każda dziewice i niedziewica, ponieważ nie zależy ona od współżycia. 3) Ślubne dziewice zdradzają i to nagminnie. 4) Błona to ochrona małych dziewczynek przed infekcjami. Patrz punkt 2. Zdanie 2. Szkoda, że się nie rozpuszcza wraz z pierwszą miesiączką.

Gość gość
skoro nie ma sensu rozmawaić to po co piszesz? chyba jednak jest... i tak nie zmienicie faktu że mężczyźni wolą dziewice a co do wyczuwanai dziewictwa to nie wiem może feromony

Gość gość
Nie jestem dziewicą, ale żeby od razu ...orgie ? :D

Gość gość
Przecież on żadnej kobiety nie rozdziewiczył i nie rozdziewicy, więc NIE MIESZCZĄ mu się w głowie DALSZE etapy PO :D

Gość gość
JAK można wyczuć dziewicę poprzez feromony? feromony do czegoś innego służą...

Gość gość
dziś Nagiminie zdradzają nie dziewice i nie prawiczki! Kiedyś większość ludzi sie żeniło i trzymało dziewictwo do slubu! Bylo mnie rozwodow bo teraz to wzrost nawet 6x niz to co kiedyś?

Gość gość
dla niego zwykły seks to orgie pewnie :D oj, frustracja się wylewa...

Gość gość
Hahahaha z feromonów wyczuje dziewice :D haha..... !!! hahaha Jak laska będzie chciała to i tak cię omota, a ty będziesz myślał że masz dziewicę w haremie :)

Gość gość
w życiu kierujemy się tylko dwoma instynktami przetrwaniem i reprodukcją i wszystko co robimy ma na celu zaspokojenie tych dwóch instynktów. 1) zadaj konkretne pytanie odnośnie tego potomka 2) te które dają w tyłek i w usta stanowią może max 1% wszystkich dziewic po za tym w dziewictwie chodzi o pewność ojcostwa a w ciąże nie da się zajść przez jelita albo migdałki 3) co do bycia rogaczem po rozdziewiczeniu cóż takie życie ;) ale to też rzadkość bo statystycznie odsetek najszczęśliwszych małżeństw jest wśród kobiet które wyszły za mąż za swojego pierwszego

Gość gość
Rozwody przez brak dziewictwa :D Bo jakby poważniejszych problemów nie było

Gość gość
nie omota bo wiem czego chce i się tego trzymam :) "Nie, nie chciałabym takiego rodzaju cenienia mnie. Bo dla mnie to jest neutralne i chcę, żeby dla przyszłego partnera też było." to zostań lesbijką bo to tlyko dla kobiet nie ma znaczenia zrozum że są różnice płciowe i psychologiczne między mężczyznami i kobietami i których ty nie zmienisz swoim "widzi mi się"

Gość gość
rozwody o brak dziewictwa? a po co się żenić z nie dziewicą?