Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w 12 tygodniu można już określić płeć?

Polecane posty

Gość gość

A dokładnie w 11 t i 2 dniu? Lekarz powiedział, że jest zdziwiony, że tak ładnie wszystko widać, że się tak dziecko ułożyło dobrze i że ma być chłopak. A mi się nie chce wierzyć, że to już tak można wcześnie poznać. Zaznaczam, że sprzęt nowy.

Gość gość
Dużo zależy od lekarza.. ostatnio jakiś nie widział na usg 6 miesięcznej ciąży, więc nic mnie już nie zdziwi...

Gość gość
na poczatku narzady sa podobne. jesli dobry sprzet to mozna poznac juz w 14 tyg ale to tak na 100%. wczesniej moga byc podejrzenia,zawsze mozne lekarz sie pomylic,to tez czlowiek. jesli potwierdzi na nastepnej wizycie chlopaka to juz mozesz byc pewna.

Gość gość
najlepsi to byli ci co nie zobaczyli ze dziecko nie ma rak i nog (6 lekarzy!)

Gość gość
Nie wiem, mnie powiedział dopiero w 20 tyg. Że chyba chłopiec, ale jest chłopiec...

Gość gość
No a co Ty na to? widziałaś coś? Skończone 11 tygodni to bardzo wczesny etap... i rzeczywiście dziecko musiałoby być bardzo dobrze ułożone, sprzęt świetny, a i specjalista doskonały. A wg Ciebie jaka to płeć? Widziałaś coś między nogami? Ja robiłam usg genetyczne jakoś tak, że raz było 13 tygodni i 2-3 dni, a za drugim razem 13 i chyba 6 dni. I w zasadzie lekarze (bo akurat robiłam u innych, na innym sprzęcie) nie musieli mi mówić płci, bo było wszystko świetnie widać. Chłopaki rozkładali się tak, że nie można było mieć wątpliwości. Za pierwszym razem łudziłam się, że może to jednak pomyłka, że może będzie dziewczynka.. ale nic z tego. Potem tylko się to potwierdziło, że jednak chłopak. Za drugim razem nawet nie liczyłam na "przemianę" i czekam na chłopaka.. W każdym razie najczęściej jak mówiłąm, że już w trakcie 14 tygodnia znałam płeć, to większosć osób się dziwiła.

Gość gość
Nie wiem, może i widziałam, ale dla mnie to równie dobrze jajka moga być wargami sromowymi a siusiak pępowiną. Nie wiem, nie znam się.

Gość gość
mi lekarka na tym samym etapie powiedziała płeć, ale zaznaczyła, ze na 70%

Gość gość
I co sprawdziło się potem?

Mi w 14 tc powiedziala lekarka, ze na 70% bedzie dziewczynka i teraz w czwartek dowiem sie czy tak nadal jest ;)

Gość gość
EE chyba to raczej łud szczęscia, widziałam zdjecia narzadów do 16tc i wygladaja identycznie, dziewczyna ma ogromna łechtaczke wystajaca nad wargi a chłopiec penisa i jego jadra wygladaja tak samo jak wargi sromowe dziewczynki, dopiero po 16-17tc łechtaczka zstepuje jakby na miejsce i wtedy dobrze to widac, sprawdzcie w necie to zobaczycie, narzady sa identyczne

Gość gość
Czesc dziewczyny :) Ja jestem w 28 tyg ciąży i dalej nie wiem, czy bd chlopak czy dziewczynka...

Gość gość
do 13:24.. a ja mam fotkę małego... i między nogami widać jakoś tego siusiaka.. nie było mowy o pomyłce.. czy przy jednym, czy przy drugim.. i tak jak mówię.. końcówka 14 tygodnia... Przy pierwszym nic nie mówiłam, o nic nie pytałam.. lekarz sam powiedział, że chłopak.. przy drugiej ciąży lekarz jeszcze nic nie zdążył powiedzieć, a ja do męża " zobacz.. znów chłopak"... lekarz trochę zdziwiony był.. powiedział... "pani nie pytała, to nie mówiłem na temat płci.. ale tak... chłopak".

Gość gość
Ja dowiedziałam sie w około 14 tygodniu. Za to koleżanka wiedziała juz w 12 bo jej córka sie ladnie ułożyła tak że lekarz bez zastanowienia wiedział że dziewczynka.

Gość gość
Tak mnie lekarz powiedzial jak bylam w 12 tygodniu , ze chlopiec i chlopiec jest :). Ale mialam badania w klinice , bo ginekolog podejrzewala wade , usg na lepszym sprzecie i lekarz doswiadczony .Na szczescie jest ok a widzialam ze maly sie mocno ruszal i lekarz tez zobaczyl , wiec zalezy .

Gość gość
U mnie w 12 tyg widzial chlopca,i jest chlopiec;)

Gość gość
Mi w 13 tc potwierdził chłopca i się sprawdziło

Gość gość
U mnie w 12 tygodniu powiedział że na 90 procent chłopak i jest chłopak :-) :-)

Mnie lekarz trzykrotnie potwierdził płeć na tak wczesnym etapie. Nie pomylił się :)

Gość gość
w 11 tyg widoczny chłopak - potwierdzone w 17tym :)

U każdego jest inaczej. W pierwszej ciąży wiedziałam już w 16 tygodniu a teraz przy drugiej dopiero w 23 tygodniu bo dziecko było tak ułożone, że lekarz nie mógł na 100% potwierdzić płci.

Gość gość
Nie można być niczego pewnym . Koleżanka do 38 tyg myślała ze będzie dziewczynka. A w szpitalu jak trafila na usg chłopak bez dwóch zdań. Prezent na Wielkanoc jak nic

Gość gość
co? :o to wczesniej miala 'fajnego' ginekologa...

Gość gość
12 tyg. -ginekolog stwierdzila, ze na 100% dziewczynka. Jest dziewczynka. Ps. Bardzo dobry sprzet.