Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka waży na początku 38 tygodnia 3,300kg ;( BOJĘ SIĘ PORODU! Nie urodzę!

Polecane posty

Gość gość

Rośnie jak na drożdżach, w 3 tygodnie przybrała kilogram! Jak niby mam urodzić ponad czterokilowego kolosa?! Dlaczego mam taką wielką córkę, toć to nie syn!

Gość gość
jestem na poczatku 38 tygodnia i moj synek wazy 3400, jestem przerazona :)

Gość gość
No ale to jednak facet, a dlaczego mała kobietka tyle waży? ;( Masakra, bardzo się boje, że mi wszystko tam popęka ;(

Gość gość
a ze to facet to co, nie popekam? hehe

Gość gość
co tak panikujesz powyżej 4kg dzidzi kwalifikuje do cesarki... 3300 to normalna waga dziecko w ostatnim miesiącu najwięcej przybiera. Sama rodziłam 3300 córkę i 3700syn i powiem ci że drugi poród był o wiele łatwiejszy i mniej bolesny. Ty się nie wagą dziecka przejmuj tylko módl się żeby skurczy z kręgosłupa i hemoroidów po porodzie nie mieć

Gość gość
ja urodziłam córkę 4480 naturalnie. Nie było źle;)

Gość gość
nie, dopiero 4,5 kg to wskazanie do cesarki. A ja chciałabym jej uniknąć. Zazdroszczę, że Ty rodziłaś nieduże jednak dzieci. W mojej rodzinie wszystkie kobiety musiały rodzić czterokilowe i teraz np. moja mama ma nietrzymanie moczu. Super ;/

Gość gość
jestes w bledzie, bo teraz 4 kg dziecko nie kwalifikuje sie juz do cesarki, chyba ze miednica kobiety jest drobna, mam 3 znajome i 1 w rodzinie ktore urodzily sn dzieci powyzej 4 kg i zadna nie mogla nawet liczyc na cc

Gość gość
3300 to przeciez normalna waga dziecka a to juz 38 tydzień wiec czym ty sie przejmujesz. fakt ze duze dzieci moga spowodowac wiecej ,,złych'' następstw'' u kobiety po porodzie, ale coż one winne. natura...

Gość gość
Moj synek na usg w 38 tyg ciazy mial wazyc 3800.urodzilam w 38 tyg z waga 3380 Tak wiec jest pewien margines bledu Ponadto przeciez 38 tydz.to juz koncowka Nie.panikujcie Ja jestem drobna rozmiar xs i urodzilam to tez dacie rade :) i zyje i mam.sie dobrze hehe powodzenia !

Gość gość
margines błędu? Raczej chodziłaś do beznadziejnego ginekologa...Ja chodzę prywatnie, płacę 200 zł za wizytę, babka pierwsza klasa lekarz i jestem pewna, że u niej "marginesu błędu" nie będzie moja droga...

Gość gość
Zdziwisz sie bo tez chodzilam prywatnie.margines bledu czasami nawet wynosi 0.5 kg.radze sie doksztalcic chociaz poprzez google :))

Gość gość
Margines błędu nie zależy tylko od umiejętności lekarza i sprzętu. To szacunkowe dane. Poczytaj sobie jak wylicza się wagę dziecka przy uzyciu usg i dlaczego zawsze jest możliwość błędu. Mi się kolejny raz na kafe nie chce tego tłumaczyć.

Gość gość
hehe chodzisz prywatnie i placisz az 200 zl?:D i twoj genialny lekarz nie powiedzial ci o granicy bledu??? moze zmien lekarza ksiezniczko, dobre :D:D:D:D

Gość gość
no to do porodu zostało Ci pare dni:) nie ma tragedii, przed porodem dzieci juz mniej przybierają na wadze, może sama mniej jedz, to może coś pomoże:D raz dziennie lekka sałatka + dużo wody i nie bierz juz tych witamin:)

Gość gość
hahahaha jeśli to nie prowo, to pani od 200 zł wizyty nie powinna mieć dzieci :D a 3300 to wcale nie jest duża waga.

Gość gość
Ja urodziłam dziecko 4kg bez większych komplikacji i to w 4 godziny - oksytocyna, poród wywoływany. nie martw się na zapas, nie każdy poród dużego dziecka jest ciężki

Gość gość
Ja tez urodzilam 4 kg sn, ale mialam naciecie na 90% dlugosci pochwy i zadnych problemow nie mam. Poza cienka blizna nie ma sladu po porodzie. Strasznie panikujesz. Jak sie boisz oplac cc w klinice i tyle.

Gość gość
Mój syn w 38 tygodniu ważył 3700,naszczescie właśnie w 38 urodziłam, nie wiem co by było jakbym donosił do 40 albo i dłużej, 3300 nie tak zle

Gość gość
Ja chodziłam do najlepszego ginekologa w mieście. Byłam też raz dzień przed porodem u innego i co? Jeden i drugi mówił że dziecko w 37 tc ma około 3400.Nawet w dniu porodu już na porodówce badał mnie mój lekarz prowadzący i tak mówił a mały urodził się 2700! Byłam na początku 37 tc.

Gość gość
Urodzisz urodzisz, waga dziecka nie ma tyle do rzeczy co obwód główki. Jak główkę urodzisz to już po problemie. Moje dziewczynki też były duże i urodziłam bez problemu, wiele dzieci rodzi się dużych. Pomijając już błąd pomiaru, tak na prawdę o wadze dziecka można mówić jak się urodzi i zważy.

Gość gość
W pierwszej ciąży lekarz mi wcale nie podawał wagi dziecka dopiero w szpitalu na parę godzin przed porodem dowiedziałam się że mały waży szacunkowo 3500g nie miałam dzięki temu czasu żeby się zamartwiać czy dużo czy mało waży tylko musiałam rodzić poszło bezproblemowo a teraz jestem w 30 tc znów bedzie syn tyle że wage znam bo teraz waży ok 1300g i już zaczynam myśleć jaki się duży urodzi to jest paranoja lepiej nie wiedzieć a w szpitalu i tak dziecko zważyć przed porodem muszą więc po co się zamartwiać jak nie urodzisz to ci cesarkę zrobią i tyle

Gość rzeźniczka
autorko nie zgadzaj się na poród naturalny PORÓD NATURALNY TO RZEŹNIA potworny ból - skurcze kilkanaście godzin wycia z bólu Wywoływanie porodu masaże szyjki i inne bolesne atrakcje Parcie : straszny wysiłek i ból Naciecie lub pękniecie krocza Szycie krocza dodatkowy ból Nie można kilka tygodni usiąść i ma wiele POWIKLAN : Pękniecie naczynek na twarzy z wysiłku przy parciu Komplikacje krwotoki , rozejście się szwów, ropień krocza Krwiaki pochwy utrudniające współżycie Komplikacje dla dziecka : niedotlenienie , kalectwo , porażenie mózgowe , gorszy rozwój dziecka, ADHD na skutek ciężkiego porodu Problemy z załatwiam się i oddawaniem moczu Problemy ze współżyciem : luźna pochwa lub źle zszyte krocze , uszkodzenie nerwów krocza, bolesne współzycie przez długi czas Nieotrzymanie moczu Wypadanie pochwy Pękniecie macicy – niepłodność Pękniecie kiszki stolcowej – dożywotnie nieotrzymanie kału hemoroidy Kompletne obdarcie z intymności Rozejście się miednicy i konieczność rehabilitacji a nawet operacji Czyszczenie macicy po porodzie na żywca

Gość Studentka Dietetyk
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178356/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość gość
No to ile maluch wazyl ?