Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wizyty rodziny u noworodka, juz sie boje

Polecane posty

Gość gość
po czym wnioskujesz?

Gość gość
I po raz kolejny okazuje sie,ze tylko tesciowe kafreterianek sa be,a mamusie aja.Ciekawe czy wasi mezowie moga powiedziec,ze nie zycza sobie odwiedzin tesciowych,tylko swoich mamus

Gość gość
P twoich wpisach.A po czym?

Gość gość
A wy sie nie boicie, że tak zaraz po porodzie dziadki przyjda, ciocie wujki... dziecko wam zarażą? Moja kuzynka tez miała odwiedziny 3 dni po porodzie - wpadla do niej siostra ze swoim dzieckiem (które ponoc już bylo zdrowe).. 2 dni pozniej jej dziecko dostalo zapalenia płuc i wylądowalo w szpitalu

Gość gość
Dziadkowie,ciocie,wujkowie.Jezyk polski trudna jezyk

Gość gość
Oh... przepraszam Jaśnie Panią za obrazę jej użyciem mowy potocznej wynikłej z gwary miejscowej...

Gość gość
Gwara a pisownia to dwie rozne sprawy

Gość gość
ustalilismy że rodzina przychodzi dopiero do domu jak się ogarniemy i dojdę do siebie po porodzie na wieksze imprezy bedę z dzieckiem szła do rodziców bo moje mieszkanie jest za małe, mam kawalerkę, ale przynajmiej swoją ale dalsza rodzina zobaczy dziecko chyba dopiero jak bedzie miało poł roku i to w domu u moich rodziców bo tam maja salon i warunki do ugoszczenia gości chrzest tez u rodziców każdemu kto zadzwoni powiem, że mamy za małe mieszkanie i u nas nie przyjmujemy gosci zrobiliśmy przemeblowanie i nawet nie ma gdzie tych gości posadzic bo cześc foteli wyniesliśmy z mieszkania trudno, kto zrozumie to zrozumie a kto sie obrazi to jego problem ja nie bedę się gniotła z dzieckiem w małej, cisanej i dusznej kawalerce bo przyszła ciocia z dzieciakami zobaczyc dzidziusia po prostu im wypalę że nie przyjmuje gości u siebie bo nie mam jak i gdzie nie bede ich sadzać przecież na materacu na ziemi! W pomocy sa rodzice, mają duży salon, chetnie przyjmują gości tam sie zaprosi na herbatę i ja podejdę z dzieckiem do nich bo mieszkają 5 min ode mnie ale jak dziecko bedzie wieksze i jak bedzie ładna pogoda tylko wtedy chrzest też robimy dopiero jak mała bezdie miała 6 mies po prostu liczy sie moja wygoda a nie co inni pomyslą nie każdy ma wielki dom z salonami i tarasami niektórzy zaczynaja od kawalerek i potem sie dorabiają i inni powinni to zrozumieć

Gość gość
Pol roku i ladna pogoda.Hit!!!

Gość gość
gość 2015.03.19 Jesteś wielka!!!!! nareszcie ktoś porządnie dojechał.One wszystkie robią z siebie takie męczennice po porodzie że aż strach czytać.jakby ten poród był czymś który zabiera połowę zdrowia. Nie potrafią się ogarnąć,ze wszystkim problem,jakieś zmęczenia,trudności z kąpielą dziecka,z ugotowaniem gara zupy,czekacie żeby was odciążąno.Wszyscy sa postawieni do pionu bo lala urodziła i musza czekać aż odpocznie.Mrożonki obiadków przygotowane bo przecież dziecko to balast i nie pozwoli na gotowanie.O BOZZZZZE zlituj się,mz takimi jak wy nie należy zakładać rodzin bo w jeden chwili robicie z siebie męczennice,schorowane babska.Jak do rozkladania nog to pierwsze jak do obowiazków to juz problem.

Gość gość
My prosilismy rodzine jakis czas przed porodem, by odwiedzila nas po 2 tygodniach po porodzie. Teoretycznie zgodzili sie. Mialam cesarke po poludniu, bylo zle ze mna i dzieckiem. Maz zadzwonil po kilku godzinach, ze urodzila im sie wnuczka. Nastepnego dnia rano dostalismy smsa, ze jada, bo chca zobaczyc wnuczke i zeby maz zarezerwowal im hotel... Wyszlysmy ze szpitala po 9 dniach.

Gość gość
Jesteście jakieś nienormalne, dorosłe kobiety na lasce rodziny. Skoro nie chcecie wczesnych odwiedzin to mowicie to wprost bez niedomówień i koniec. Nie rozumiem jak ktoś może do was przyjechać będąc niechcianym gościem.