Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Psychodelirium_

Dlaczego mądrzy i atrakcyjni ludzie bywają samotni

Polecane posty

Gość gość
Ja wydaje szybkie osady o innych i robię to nagminnie. Po prostu czuje ze ten ktoś jest amoralny albo glupi, parę zdań i wiem ze nie ma sensu wydobywać cos z czegoś czego nigdy nie bedzie

Gość gość
Ale czy każdy rodzaj cwaniaków lubisz ? Zależy kto co rozumie przez słowo "Cwaniak" Znałem cwaniaczków, którzy pobili w pięciu jednego gościa, który wylądował w szpitalu. Ja potrafię się z niektórymi cwaniaczkami dogadać, ale też zależy z jakimi.

Gość gość
ciekawość to pierwszy stopień do wiedzy ;) ją jestem kobieta

Gość gość
Jesteś kobietą, czy facetem ?

Gość gość
Gość z 23,44 jest facetem widać po odmianie końcówek :P

Gość gość
Ja jestem jbc facetem ;)

Gość gość
Cenie ludzi od których można się czegoś nauczyć a nie ludzi którzy niczego nie mogą się nauczyć ode mnie. W ogóle tacy ludzie nie istnieją bo więcej się nauczylam od postaci filmowych i wyimaginowanych mędrców niż od innych. Ludzie w większości są durni, nawet jak posiadają wiedzę.

Gość gość
Dajcie spokój, gdyby ludzkość opierała się wyłącznie na intelektualistach, ludzkość dawno temu by wymarła.

Gość gość
To ty pisałaś o tym facecie, który potrafiłby się dogadać z bezdomnym i prezesem banku ? ;)

Gość gość
Nie

Cwaniaczki, które grupą pobijają jednego faceta to nie cwaniaczki, tylko baranki w stadzie, które prawdopodobnie oderwane od tego stada okazałyby się tylko pozującymi na cwaniaczków. Oczywiście nie miałam na myśli totalnej hołoty, która ma w głowie siano, takich ludzi na szczęście niewielu w życiu spotkałam i o nich nie wiem sama, co myśleć, bo z jednej strony naturalnym odruchem jest pogarda wobec takich osób, a z drugiej - czy to ich wina, że urodzili się z pustostanem w głowach i wychowali w środowisku, które ten pustostan wypełniło sianem? Niektórzy po prostu nie zastanawiają się nad sobą i to jest chyba najszybsza droga do głupoty.

Może pomarańczowi goście piszcie z jakichś nicków płciowych, bo tak to się nie dogadacie. dziś Zupełnie się nie zgadzam.

Gość gość
Co rozumiesz przez słowo cwaniak ? Ja miałem przyjemność nie raz spotkać takich typków, o których pisałem. Widocznie, nie spotkałaś się w prawdziwą hołotą tak jak ja.

Gość gość
ją pisałam o prezesie i bezdomnym ale nie wiem jak zidentyfikować inne swoje wpisy. pisze z telefonu. który na kaffe często się zacina :O

Gość gość
Cwaniak jest dla mnie wrogim gatunkiem, to nie jest w pełni istota ludzka,dlatego ja zawsze mam ochotę wziąć kij besebolowy i zrobić mu z czaszki miazgę. Dla mnie nie jest to żaden przykład żadnej mądrości, równie dobrze moznaby gadać z lwem.

Ha, czyli jak ktoś nie jest mądry to już na pohybel? Bez sensu. Takie osobowości dają do myślenia, nawet jeśli sami sobą nie reprezentują zbyt dobrych cech i są irytujący.

Gość gość
Tacy cwaniaki to nic. U mnie w szkole, jak było się z innego osiedla, to dostawało się wp*****l za to, że jest się nie z tego regionu. Takim cwaniakiem to i ja mogę być, bo czasem potrafię gadać i pozować na pewnego siebie, i mieć w d***e krytykę. Ale to nie znacza, że jestem typowym cwaniaczkiem ;) W skrytości jestem niepewny siebie.

Gość gość
to ty z posta 00:05 ?

Gość gość
nie ! :p zauwaz że ją pisze z małych liter i z literowkami polskich znaków :) bo pisze z tel z uzupelnianym slownikiem ;)

Taak, tylko wiesz, takich cwaniaków co tylko udają cwaniaków, albo chcą nimi być i próbują, to da się wyczuć. A tacy autentyczni to jest po prostu ciekawy przypadek, tak samo jak tzw. mruki, które siedzą i milczą, różni ludzie są na różne sposoby interesujący przez to w jaki sposób ich intelekt jest połączony z zachowaniami i reakcjami. Cwaniaczek to osoba bystra, a jednak ograniczona, sprytna, a jednak przewidywalna. Chodzi o te powiązania cech i relacje między nimi.

Gość gość
A człowieka, który potrafiłby robić wszystko, z manipulacją dla własnych korzyści, tylko żeby on czerpał jak najwięcej przyjemności, nazwałabyś cwaniakiem ? :)

Gość gość
Nie rozumiesz niebezpieczeństwa jakie stanowi cwaniactwo. Cwaniak najczęściej wywodzi się ze wsi lub z patologii społecznej, to nie jest tak ze ta osoba jest głupia, to jest osoba która musi w krótkim czasie przeskoczyć wiele lat ciężkiej pracy normalnego czlowieka żeby znaleźć się na wyższej pozycji społecznej. Z racji tego że nie miala warunków do rozwoju, pieniędzy oszukuje, kradnie, przywłaszcza sobie osiągnięcia innych, stosuje zagrywki nie fair, podkopuje innych, uprawia wazeliniarstwo, nie potrafi uczciwie osiągać celów. Potem takie g****o włazi na sam szczyt i leje na innych. Czaisz!

Gość gość
gość dziś A człowieka, który potrafiłby robić wszystko, z manipulacją dla własnych korzyści, tylko żeby on czerpał jak najwięcej przyjemności, nazwałabyś cwaniakiem ? usmiech.gif x Z mojego punktu widzenia to egoista.

Gość gość
A tolerowanie cwaniakow uważam za jeszcze bardziej amoralne i udawanie tolerancji mnie po prostu brzydzi.

Gość gość
Idąc twoim tokiem, mruki też mogą być cwaniakami. Czyli ja też mam coś z cwaniaka, bo lubię kombinować, a gadam wtedy kiedy muszę ;)

Gość gość
Jeśli kombinujesz uczciwie to sobie kombinuj

dziś Czaję, ale my mówimy o różnych typach, już pisałam, że nie mówię o takich ludziach, jakich Ty masz na myśli, bo takich praktycznie nie znam i się nie wypowiem. Ja mówię o ludziach "normalnych", którzy mają cwaniacki charakter. Chyba się nie porozumiemy, bo Ty wyskakujesz z jakimiś opryszkami i nie wiadomo jakimi interesownymi typami z problemami psychicznymi i bytowymi, po prostu co innego widzisz pod tym pojęciem niż ja. dziś Takiego bym nazwała interesantem i podobnie jak ktoś pisał, egoistą. Może być jednocześnie cwaniakiem, ale niekoniecznie. dziś Mruki to mogą być ukryte cwaniaki łagodnej odmiany :) Dobra ludzie, idę spać, dobrej nocy, a Ty od patologicznych cwaniaków kimkolwiek jesteś wrzuć na luz, bo mnie opacznie rozumiesz i tylko sobie nerwy szarpiesz.

Gość gość
wszyscy z tego topiku jesteście obecnie samotni ?:P

Gość gość
Ja jestem od zawsze, mam wymagania ;)