Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

Kto tu jest lewakiem i nie boi się o tym mówić

Polecane posty

Gość gość
ja jestem , ale nie chce mi sie teraz o tym mowić. Pozdrawiam ludzi myslących spolecznie.

Gość gość
a co to znaczy "być lewakiem"? czy to znaczy że uważacie że taka anna grodzka jest kobietą?

Gość gość
albo że należy uczyć dzieci masturbacji? też uważacie tak?

Gość gość
1. anna grodzkie jest piekna kobieta i urodzi madre dziecko. 2. pieniadze pochodza z unii europejskiej 3. dobrobyt pochodzi z unii, dotacji i unijnych programow 4. nalezy ustawowo zniesc ubostwo 5. trzeba walczyc z globalnym ocieplenie wydajac ~900mld euro rocznie itd :-)

Gość gość
Ja jestem i jestem z tego dumna. To znaczy - mój swiatopogląd ateistyczny, szacunek dla każdego człowieka, szacunek dla zwierząt, opiekuńcza rola państwa, poza tym Wolność na każdej płaszczyźnie życia

Ble Ble, gdyby każdy był lewakiem, to pytanie kto by wtedy pracował na państwo opiekuńcze? Abyś ty miał rentę, to musi ktoś na to zapracować, lewak nie zapracuje, bo brzydzi się pracą. Z drugiej strony trudno abyś nie był lewakiem i abyś krytykował obecny lewacki system, przecież ty masz życie jak w Madrycie.Całe życie nie pracowałeś, nie pracujesz i nie zamierzasz pracować, lubisz pasożytować, jesteś do tego narkomanem. twoja matka jest jak służąca, wypierzie, ugotuje,posprząta, państwo da ci rentę, więc czego chcieć więcej od życia, jesteś otyły, rentę wydasz na narkotyki i żyjesz jak król. Trudno abyś chciał prawicy, która odebrała by ci rentę i musiał byś iść do pracy jak wszyscy.Gdyby nie prawicowcy, to ty byś nawet chleba nie miał, bo nikomu by się pola nie chciało uprawiać ani chleba piec, każdy by pasożytował jak ty i co wytedy, gdyby każdy pasożytował jak ty?

Gość gość
Czy Wy w szkole chodziliście na WOS? Lewak, to osoba, która popiera wspólnotę majątku państwowego. W skrajnych przypadkach (komunizm) oznacza to 100% majątku państwa. W warunkach socjaldemokracji wspólnie wszyscy określami wysokość podatków i wspólnie też decydujemy na co zostaną one przeznaczone. Nie ma to związku z tym, że ktoś popiera renty dla narkomanów, darmową edukację itd. Chodzi o to, żeby wspólna kasa służyła wspólnym celom, a nie celom wąskiej grupy.

dziś - to prawda ale niektórzy kojarzą ją tylko z seksualnością która jest apolityczna. Jak widać głodnemu chleb na myśli.

Gość gość
Przez Boga. a jakie s ą dowody na istnienie boga. Jeden powie, że bóg istnieje, drugi , że nie i obydwaj uznają, że maj ą rację. P.S. jestem centrystą

gość dziś -Ja wolę swoją kasę wydać na siebie, nie jestem upośledzony aby to państwo moją kasę musiało wydać za mnie, a do tego utrzymywać stado urzędników. Ja wiem gdzie dentysta jest najlepszy i jaka szkoła jest dobra, nie potrzebuję do tego celu państwa aby za mnie musiało podejmować decyzje do jakiego lekarza mogę iść itp, moja kasa to i ja decyduje co i na co ją wydać, państwo nie powinno się wtrącać do mojej kasy,podatek powinien być ryczałtowy na mundurówkę, rząd i skromną administrację.

gość dziś -Wierzący nazwie to Bogiem a niewierzący nazwie to naturą. Jeden pies jak to nazwiemy, ale natury się nie zmieni a lewica chcę tą naturę zmieniać, tam gdzie jest lewica, to panuje zawsze bieda, ubóstwo i terror, przykład to Kuba i Korea północna.

Gość gość
BSA - skoro nie potrzebujesz państwa to bardzo ok, ale takie system nie nazywa się "prawicowym" tylko anarchistycznym. Wtedy nie ma faktycznie podatków i wydajesz forsę na siebie i żadna władzuchna nie traktuje Cię jakbyś był upośledzony.

Różnica w gospodarkach pomiędzy lewicą a prawicą polega na tym, że w prawicy są ludzie bogaci, którzy ciągną ludzi biednych i ci stają się bogatsi dzięki bogatym, a w lewicy każdy jest biedny i jeden drugiego bardziej ciągnie na dno.Nikt z biednych nigdy nie dał mi pracy, pracę zawsze miałem od ludzi bogatych.

gość dziś -Gdzie ja napisałem że nie potrzebuję pańśtwa i że nie chce płacić podatków? Pokaż mi moje zdanie? Jak idę do sklepu, to ja decyduje co chcę kupić i co mi jest potrzebne i co mi smakuje, jak idę do dentysty to ja decyduje do którego, ty byś chciała aby państwo mówiło ci co masz kupić, co masz jeść itp? Państwo ma mieć wojsko, rząd i malusienką administrację, oczywiście policję,sądownictwo itp, areszty mogą być prywatne. Podatek płacony ryczałtem i po problemie. Pokaż mi gdzie napisałem że nie chce państwa ani płacenia podatków?

Gość gość
Przez Boga? Ale którego? Boga w Trzech Osobach, Allacha, Buddę?? Dlaczego dzieciom nie mozna mówić skąd się wzięły na świecie, dlaczego należy uczyć je, że mają się wstydzić swojego ciała? Ja tak byłam wychowana w domu, że seks to zło, nagość jest zła itp. to skutkowalo problemami z własną akceptacją, problemami w życiu seksualnym... Dlaczego księża gardzą homoseksualistami, a sami wyciągają łapska do dzieci? Dlaczego utrzymują sztuczny celibat, a tak naprawdę współzyją z kobietami na boku? Dlaczego środowiska konserwatywne pieprzą o milości Boga, bliźniego, a każdego kto chce życ inaczej by ukamienowali??

Gość gość
O tu: "Ja wolę swoją kasę wydać na siebie, nie jestem upośledzony aby to państwo moją kasę musiało wydać za mnie, a do tego utrzymywać stado urzędników." - jeśli masz wydawać swoją kasę w 100% na siebie bez pośrednictwa stada urzędników to oznacza 0% podatków, a to oznacza, że państwowości zorganizowanej nie ma = anarchia. Nie potępiam tego poglądu.

Gość gość
Jeśli chcesz wojsko itd. za pieniądze wspólne, a nie swoje prywatne które sam zarobiłeś i chcesz żeby to urzędas dysponował twoimi pieniędzmi (ile kupić czołgów itd.) to naprawdę nie widzę różnicy między szkołą, szpitalem i innymi rzeczami.

Gość gość
Poza tym jak ktoś jest mężczyzną a czuje się kobietą, albo czuje pociąg do innych mężczyzn to od czego to pochodzi jak nie od natury? Sam to sobie wymyślil, czy wmówił? Nie, tak czuje i już, to ma się zmuszać do bycia kimś innym czy ma się zabić?

gość dziś -Ale co ma religia wspólnego z lewicą? Katolicyzm jest przecież w dużym stopniu lewicowy, oni przecież głoszą że menelom trzeba pomagać itp. Masa lewicowych bredni jest zgodna z nauką kościoła. Więc nie wiem co to ma wspólnego z prawicą.Większość księży to przecież pedały a wiadomo że jak pedały to i pedofile, bo każdy pedofil jest także pedziem.

gość dziś -Skoro dla ciebie bycie pedałem jest naturalne, to znaczy że bycie gwałcicielem i pedofilem też jest naturalne, znaczy że Trynkiewicz jest normalny....

gość dziś -Wojsko musi być,bo wojska nie da się sprywatyzować,natomiast skoro chodzę prywatnie do lekarzy i są prywatne szkoły, to na cholerę ta beznadziejna służba zdrowia i te nic nie warty szkoły? Do lekarza chodzę prywatnie, na szkołę też mnie stać, to po cholerę pańśtwo wyciąga do mnie łapę, aby musiał płacić składki zdrowotne,ZUSy i szkoły,po co to? Przecież ta kasa została by w kieszeniach ludzi i wtedy mogli by korzystać z profesjonalnych lekarzy a nie z tych konowałów z państwowej służby zdrowia.

Dodam że przecież partia PIS, mimo że jest katolicka, to nie przeszkadza jej to, aby być w 100% lewicowa.Wiec co ma religa wspólnego z tym czy ktoś jest prawicowy czy lewicowy, skoro SLD trochę jest bardziej prawicowe niż PIS.

Gość gość
To co "musi być" to Twój pogląd. Przykładowo: zarabiamy i płacimy podatki. Ja dałem 100 zł i ty 100 zł. Ty uważasz, że należy je przeznaczyć na wojsko a ja np. że na szpital. Różnimy się czymś w podejściu do wspólnej własności? Nie - każdy chce wydać na to, co uważa za korzystne. Możemy się różnić, jeśli jedno zechce siłą wprowadzać swoje rozwiązanie a drugie nie. Ale uczciwe są dwie opcje: albo decydujemy wspólnie o wspólnej kasie (pertraktujemy, głosujemy, osiągamy kompromisy) albo nikt nie płaci ani grosza i wtedy faktycznie można powiedzieć, że każdy zdecydował o sobie i swoich finansach (brak wspólnej własności).

gość dziś -Ale po co masz dawać na służbę zdrowia,gdzie jest więcej urzędników niż lekarzy, skoro możesz dać bezpośrenio lekarzowi. Czy jak zachoruje c****es, to co robisz? Jakoś nie słychać aby psy masowo zdychały z powodu braku opieki weterynaryjnej.Skoro weterynaria działana tej samej zasadzie co mechanik samochodowy, to czemu niby służba zdrowia musi być państwowa? Jakoś żech nie widzioł aby mechanikom brakowało roboty, tak samo jakoś weterynarze na brak pracy nie narzekają...

Gość gość
Ok, czyli skoro odrzucamy anarchię to pozostaje kwestia wspólnej własności do rozwiązania: jak wysokie te podatki i w jaki sposób ustalimy ich wydatkowanie. W pierwszej kwestii prawica nijak się od lewicy nie różni z definicji. W drugiej owszem: prawica chce te podatki przeznaczyć głównie na utrzymanie aktualnego rządu (wojsko broniące obiektów wyznaczonych przez rząd, policja pilnująca przestrzegania przepisów ustalonych przez rząd), a lewica szuka (jest to proces ciągły) sposobow wydatkowania, których obywatele chcą (np. chcą Muzeum Ziemi Zadupczewskiej). Podział wydatków nigdy nie jest łatwy, bo każdy ma swoją opinię i inne potrzeby. Ja uważam, że system socjaldemokratyczny jest bardziej sprawiedliwy: bo każdy kto płaci (nawet debil i pijak) ma swój udział w kwestii wydatkowania. Skrajna prawica, która optuje np. za ograniczeniem praw wyborczych do najbogatszych obywateli jest nieuczciwa: bo podatki chce zabierać wszystkim, a wydatkować tylko na pewną grupę.

Gość gość
BSA dziś gość dziś -Skoro dla ciebie bycie pedałem jest naturalne, to znaczy że bycie gwałcicielem i pedofilem też jest naturalne, znaczy że Trynkiewicz jest normalny Pedofil czy gwałciciel robi krzywdę innej osobie, podobnie jak morderca, mąż bijący żonę czy pijany kierowca który powoduje wypadek. I dlatego należy takie osoby karać i izolować. A jaką krzywdę robi Tobie czy komuś innemu gej? Albo osoba która zmienia płeć??

Gość gość
ja nie bardzo rozumiem tę "lewicowość". państwo buduje stadion sportowy i mówi że to "wspólna własność". ale ja nie oglądam meczów ani innych wydarzeń sportowych. sport uprawiany przez innych mnie kompletnie nie interesuje. więc dlaczego mam płacić za stadion z którego korzystają inni? czy ci którzy chcą z niego korzystać nie mogą sobie za niego zapłacić? wygląda mi na to że lewak to po prostu złodziej który chce żeby inni finansowali jego potrzeby. gdyby ktoś taki przyszedł mi do domu to wyleciałby z niego na kopach ale gdy robi to za pośrednictwem państwa to kradnie w imieniu prawa i już nie uważa się za złodzieja. nie wiem dlaczego bo złodziejem jest jak najbardziej.

Gość gość
"Ale po co masz dawać na służbę zdrowia,gdzie jest więcej urzędników niż lekarzy, skoro możesz dać bezpośrenio lekarzowi." To że chcę dawać na służbę zdrowia nie robi ze mnie lewaka. Jestem lewakiem, bo uważam, że tę decyzję powinni podejmować wszyscy obywatele, którzy płacą podatki. Jeśli tylko marginalna liczba ludzi potrzebowałaby służby zdrowia to powiedziałbym, że spoko: można te wydatki ograniczyć do jednego szpitala na województwo albo i całkiem wyciąć. Ja np. nie choruję ale nie mam mieszkania: z mojego punktu widzenia najkorzystniej by było gdyby 100% podatków poszło na budownictwo socjalne. Tylko, że jako lewak nie chcę tego, bo jako lewak rozumiem, że podatków nie płace sam: skoro 38 milionów ludzi je płaci, to wydatki powinny być podzielone tak, żeby odpowiedzieć na potrzeby ich wszystkich: jeden będzie potrzebował insuliny, inny przedszkola dla dziecka, inny szybkiej autostrady, inny wojska i policji. Nie jest to proste zadanie, ale uczciwe.

gość dziś -Nadal nie rozimumiem czemu twoim zdaniem edukacja i służba zdrowia ma być państwowa a już mechanik samochodowy, piekarz czy inne zawody już państwowe być nie mają i masz już za ich usługi płacić bezpośrednio a nie przez podatki.Czemu nie chcesz systemu takiego, że całą wypłatę oddajesz państwu a w zamian dostajesz za friko chleb, wytyrynarza, samochód, naprawę samochodu itp, przecież za takim systemem powinnaś być, czyli w pełny komunizm.