Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maria Anna86

proszę Was o pomoc przed Świętami;(

Polecane posty

Gość gość
To ja też się pokuszę o podsumowanie całości. Na początku ruszyło mnie, pomyślałam spróbuję pomóc, tylko jakoś nie mogłam przyjąć argumentu o braku pracy, jak przed sprawdzianami kompetencji jest tyle dzieci na korepetycje. Dzisiaj usiadłam napisać, że pomogę, a tu tyle stron, że chwila zeszła zanim przebrnęłam. Nie było łatwo bo autorka wątku przez ostatnie lata miała nicki: Freydis , mawronka , Przegralam swoje zycie:( ., kunickiego, Maria Anna86 i maile menja@buziaczek.pl , mawronka@buziaczek.pl ; freydis86@tlen.pl ; annajankowska11@op.pl . Prowadziła bloga i podstronę na powiedz.to . Jak już przebrnęłam, to dla mnie obraz jest taki: Do 2012 nie pracowała, bo miała rentę ( aż się zdziwiła propozycją pracy, no bo jak ?? przecież ma rentę :-) ) . W tym czasie na necie prosiła o jedzenie, ubrania. Siedziała w domu, pisała jak to po kuchni chodzi półnago na prośbę konkubenta, prowadziła bloga, na blogu opisy jak piła i imprezowała. Życie nastolatki. Właściwie tyle na temat pani, bo poza aktywnością w necie pracą się nie zbrukała. A nie... zmieniła mieszkanie z małego bez ciepłej wody i łazienki na inne ( być może obecne). W domu z nią siedział konkubent alkoholik, który kiedyś zostawił swoją zonę z noworodkiem ( w 2009 roku miał już jedną córkę roczną z bohaterką wątku, którą poznał po 5 latach od zostawienia żony. Miał też z eks- żoną 7 letną córkę. )Matematyka prosta: 5 lat po odejściu od żony + 9 miesięcy ciąży + wiek rocznego dziecka dają prawie 7 lat. Facet też lekko sobie żyje, ucieka od odpowiedzialności, alimenty ma w nosie, ma problemy z alkoholem, dorywczo pracuje na budowach. Przez ten czas nie znalazł stałej pracy, wymyślił więc, że wystąpi do sądu o odebranie eks praw do dziecka z powodu jej choroby psychicznej ( a ciężko nie wpaść w takową jak się po porodzie zostaje samemu). Dziadkowie wg. tego planu mieli stworzyć rodzinę zastępczą i dostawać kasę na pierworodną córkę pana, jemu odpadłyby alimenty, a i z rodziny zastępczej może by coś się im od dziadków dostało. Nawet prawnika wziął. Niestety nie został opisany finał owej historii i nie wiemy, czy udało się pozbyć alimentów poprzez założenie rodziny zastępczej dziecku, którym się nie interesował ( nawet nie wiedział, ze w szpitalu jest, ludzie mu powiedzieli). Bohaterka opowieści udzielała się na wątku odnoście taniego żywienia, tam napisała, ze jej rodzice mają kurki, ogródek i ona ma dzięki temu dostęp do zdrowej żywności. Także jakieś wsparcie jest. Moim zdaniem, tu nie ma rokowań na to, że oni się ogarną. Facet nie potrafi od tylu lat nawet jednej rodziny utrzymać, zamiast skupić się na pracy to każe bohaterce wątku paradować półnago, bo to go kręci. A sam z papieroskiem i alkoholem beztrosko się nakręca. Żadne nie dojrzało do rodzicielstwa, życia. Nie widzę perspektyw ani chęci na zmianę. I żadne paczki nie pomogą, tylko utwierdzą w tym, że nie trzeba pracować.

Gość gość
Do tępej lali z Danii :D pracującej u męża w firmie :D (Cholerka, kariera aż się kurzy) Twoja kasa, twój problem co z tym zrobisz. Ja wolę pomóc ludziom potrzebującym, ty wolisz dać patologii, aby miałą na piwko :D Ja mam kasę (nie muszę u męża w firmie pracować :D) bo mam łeb na karku i nie daję się oskubać. Ty kupujesz zwykłe słodycze (naprawdę mysłałaś, że Lindt to taaaaka wysoka półka? :D) i poprawiasz sobie samopoczucie. xxxxxxxxxxxxxx "Jaki sens zarobku czy cwaniactwa jest w tym ze autorka dostanie ryż czy konserwy turystyczne co pójdzie na rynek i to sprzeda.Bo o co chodzi wam z tym jej niby oszustwem." Nie, nie sprzeda. Ale już zamiast kupić coś do jedzenia, może pieniądze wydać na papierosy dla gacha. Ludziom trzeba pomagać. Ale pomagąc mądrze. Nie tym, którzy od lat nie pracują, żyją kosztem innych i tego uczą swoje dzieci. Ta jej Kasia wyrośnie na następne pokolenie pasożytujące na waszych dzieciach. To nie jest biedna, pokrzywdzona przez los rodzina. To dwoje cwaniaków, żyjących na cudzy koszt. Od lat!

Gość gość
Pani ma wykształcenie pedagogiczne, teraz właśnie szuka się chętnych do opieki nad dziećmi na koloniach. Czy chociaż jedno cv zostało wysłane ? Można zabrać własne dziecko. Dla polonistów luty i marzec to świetnie miesiące do zarobku, bo teraz rodzice opłacają korepetycje przygotowujące do egzaminów. Wystarczyło stworzyć grupę 4 osobową i 2 razy w tygodniu robić z nimi powtórki u siebie. Za 50 zł miesięcznie od dziecka znalazłoby się trochę chętnych, a jeszcze jakby ogłoszenie wywiesić w szkole w dniu wywiadówki to efekty murowane. Jedna grupa to 200 zł, można stworzyć 2, 3. Lublin nie jest małym miastem. Ale trzeba chcieć...

Gość gość
Dokladnie swieta racja nie dlugo matury mozna pomoc przygotowac sie mlodym ludziom

Gość gość
Jeszcze jest opcja bardzo bujnej wyobraźni. Bo jak inaczej ocenić jej tekst z innego wątku: "Otoz moge I jezdze sobie do Lidla...tam robie zakupy raz na tydzien a codziennie pieczywo....i takim sposobem moje a raczej nasze wydatki zmniejszyly sie RADYKALNIE...i uwierz ze jezeli przykladowo na zywnosc miesiecznie przeznaczalismy 3 - 4 tys teraz zostaje mi z tego wieksza polowa wiec nadal uwazasz ze przez pol roku odkladajac po 2 - 2 , 5 tysiaca z tej kasy na zywnosc nie uda sie odlozyc na wycieczke? za 12 tysiecy na 3 osoby masz lux wycieczke- w zeszylm roku bylam w turcji polecam" Albo schizofrenia. Jak można jednocześnie chwalić się zagraniczną wycieczką pisać o imprezowaniu i prosić o jedzenie ? Poza tym pewno przeciętny człowiek nie używa tylu nicków i adresów mailowych, bo nie ogarnąłby. Jakiś powód tych zmian i ilości tożsamości jest. Może choroba psychiczna ?

Gość gość
A szkoda slow w ogole nie ma co pisac juz

Gość gość
mnie rozsmieszylo jak napisala ze musiala przestac kamric piersia, bo nie miala mleka bo nie dojadala. A nie dojadala dlatego zeby facet mogl dostac porzadne jedzenie i piwko codziennie:D Jak sie go zapytali po co z nim jest to napisala, ze on jej nie kocha ale ona chce na starosc odzywac sie do kogos:D t jakas wariatka.

Gość Mi jest też ciężko
Ja też na początku ich szkodowałam ale wyciągnełam wnioski że nie warto,choć sama biede klepie i mam maleńkie dziecko i kto mi pomoże? też płacze po nocach bo brakuje pieniędzy na jedzenie,chemie ale co? co mam zrobić? kto mi pomoże? nie jestem chora,przed ciążą pracowałam i mam macierzyński ale za 1000 zł żyje ja moje dziecko i mąż,musze kupic mleko które nie jest tanie bo mam alergika :-( nie umiałabym tak choć nie ukrywam jak nam jest ciężko...

Gość gość
18:47 i takiej osobie jak ta dziewczyna, to bym pomogła, bo napisała uczciwie jak jej sytuacja wygląda,1000zł co to jest w dzisiejszych czasach na rozrywke nie jedzenie! tobie uważam warto pomóc!

Gość gość
Do: MI JEST CIĘZKO-czego byś potrzebowała?pisz śmiało, wole pomóc tobie jak tej ściemniarze!

Gość mirinda bez gazu
Do mi jest ciezko-podaj nr konta,albo maila,postaram sie cos pomoc,w jakim wieku jest dzieciatko?napisz cos wiecej,mam sporo ubranek

Gość mirinda bez gazu
Do mi jest ciezko-opisz szerzej swoja sytuacje,czemu maz nie pracuje?czego potrzebujecie?

Gość gość
18:02 czy ty jestes normalna??????

Gość gość
mąż pracuje,jak mam być szczera to napisze prawde.Wzieliśmy kredyt hipoteczny na 20 lat,męża mojego pieniądze idą na wszystkie opłaty tzn czynsz,rata kredytu,prąd gaz,internet,telefon, z mojego macierzyńskiego zyjemy więc nie będe kłamać tylko pisze jak jest. Synek ma 9 miesięcy.

Gość gość
taaak, opisz. a potem zrobia z toba to co z autorka watku.

Gość gość
kupiliscie sobie mieszkanie albo wybudowali dom, potem zrobili dziecko a teraz myslisz ze ktos kto wynajmuje bedzie ci kase dawal

Gość gość
Mi jest też ciężko skąd jesteś?

Gość gość
"Super. Skoro autorka otrzyma tak olbrzymią pomoc z Danii to może odwołałaby swoją prośbę o pomoc (tu i na emamach)? Potrzebujących jest wielu, może pozwoliłaby innym skorzystać z pomocy innych osób?" Ano właśnie. Pani Ania dostanie slodycze , żarcie, ciuchy i jak pisała dobra lala z Danii :D dodatkową niespodziankę więc powinna zamknąc wątek na pomocnych i tutaj. Druga sprawa. Potrzebująca Ania jest nauczycielką. Naprawdę w Lublinie nie ma osób szukających korepetycji? Nie wierze! Na pomocnych zostało jej zaoferowane lekkie sprzątanie ale Ania stanowczo odrzuciła taką formę pomocy - ona pracować nie może i basta! :D

Gość gość
Pisałam już w tym temacie, jestem zbyt uboga, żeby pomóc autorce. Wcześniej było mi jej szkoda, żałowałam jej, a teraz myślę, że jest podłą osobą. Wokół jest tyle potrzebujących, a przez osoby pokroju autorki ludzie boją się pomagać. Zauważyłam, że coraz częściej takie "proszę o pomoc" staje się sposobem na życie. To smutne.

Gość gość
19:08 to ja- mi tez jest cięzko

Gość gość
Jestem normalna, zdziwiłabyś się jak bardzo. Do którego zdania chcesz link z potwierdzeniem ? Chociaż nicków, wątków jest dużo to dla ciebie poszukam jeszcze raz. A ty czytałaś te jej wszystkie historie ? I tak pominęłam chwilowe wyprowadzenie się tatusia dziecka tuż po tym jak wydzwonił jej rachunek na 2000 zł. Zostawił ją i uciekł. Bohaterka wątku wtedy założyła nowy, o poszukiwaniu nowego faceta i miłości. Telenowela brazylijska to pikuś przy niej...

Gość mi jest też cięzko
czy to się tyczyło mnie? Ja nie załozyłam tematu i nie prosiłam nikogo o pomoc ,tylko wyraziłam swoją opinie pisząc że mi też jest cięzko i jakoś się nie prosiłam kiedykolwiek o pomoc na forach, ale widze ze juz zaczyna byc jechane po mnie

Gość gość
nie, nie jestes normalna.

Gość gość
To odpowiedź na post z 19:05 był "Czy ty jesteś normalna" ;-)

Gość gość
Nie chodziło mi o to ze dałaś tablet dobrze ze dałaś jak ci zbędny ,tylko ze tak wyniośle się tym po prosto chwalisz.Zamiast napisać jaka spożywke dla wiedzy innych pomagajacych bo na pewno wśród tych złośliwości znajdą się i pomocne osoby to ty piszesz ze Tablet jakby nie wiadomo do czego on by się przydał no może do sprzedania i kupienia za to jedzenia.Jezeli autorka naprawdę taka potrzebująca.

Gość gość
mi jest ciezko, jezeli dziewczyny chca ci pomóc to przyjmij pomoc bo ty przynajmniej jestes szczera!

Gość gość
Dziewczyno jak dziewczyny chca ci pomoc, to przyjmij te pomoc, dume trzeba schowac czasem do kieszeni,nie podawaj tutaj meila ani konta kto bedzie cgciał niech ci sam poda do siebie meila bo cie zmijki zasypia obelgami choc autorce sie nalezało!!!

Gość gość
im wiecej was czytam tym bardziej szanuje autorke. dziewczyno z danii, bardzo mi zaimponowalas.

Gość gość
Dziewczyno jak dziewczyny chca ci pomoc, to przyjmij te pomoc, dume trzeba schowac czasem do kieszeni,nie podawaj tutaj meila ani konta kto bedzie cgciał niech ci sam poda do siebie meila bo cie zmijki zasypia obelgami choc autorce sie nalezało!!!

Gość gość
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@