Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki ciśnieniomierz nadgarstkowy dla osoby starszej?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Potrzebuje kupić dla osoby starszej ciśnieniomierz nadgarstkowy. Wiem, że jest najmniej dokładny z ciśnieniomierzy ale osoba starsza dla której będzie innego nie chce ponieważ ma trudności z ubieraniem się i zakładaniem ciśnieniomierza naramiennego. W grę wchodzi tylko nadgarstkowy, myślałem tu głównie na firmą ORMON, ponieważ mam już taki naramienny i jest ok. Z nadgarstkowych są do wyboru: - AUTOMATYCZNY CIŚNIENIOMIERZ NADGARSTKOWY OMRON RS6 ok.240zł - CIŚNIENIOMIERZ NADGARSTKOWY OMRON RS3 cena ok: 170zł Czy ktoś może coś napisać o tych ciśnieniomierzach, czy warto wybrać ten droższy czy może ktoś może polecić jakiś inny? Pozdrawiam

Gość gość
powiem tak,to bez sensu ,po prostu u ludzi starszych nadgarstkowy nic nie daje ponieważ żyły są już miażdżycowe i to bez sensu bo to mierzenie nie jest miarodajne

Gość gość
no nie wiem...

Gość gość
Sprawdź ofertę sklepu http://www.zdrowie.naklo.pl/ Mają różne urządzenia dla osób starszych. Kiedyś kupowałam tam właśnie ciśnieniomierz i wszystko z nim w porządku.

Gość mariolkaaa76
wydaje mi sie ze lepszy bedzie cisnieniomierz nadramienny , sprawdź oferte sklepu http://diagnosis.pl/ maja tam dosc spory wybór ciśnieniomierzy z dość fajnym opisem wiec wierze ze cos wybierzesz :)

Gość Angeliczkaka
Zdecydowanie polecam te od Diagnostic - niedrogie, a solidne. No i łatwo dostępne, bo i w aptekach i w sklepach medycznych ;)

Gość gość
jak chcesz starszą osobę uspokoić, to kup nadgarstkowy- nie będzie się denerwować, ale odczyt jest niemiarodajny.Do prawidłowego mierzenia tylko naramienny.Miałam to samo u mojej mamy- na codzień, tak dla jej zabawy w sumie i spokoju kupiłam ten pierwszy, a swoje pomiary robiłam naramiennym.Jakbym jej nie kupiła nadgarstkowego, nie ,, nie miałabym życia"- marudziła by cały czas.

Gość Danka11
Mamy i używamy w domu automatu Senior, na pewno wyświetlacz na duży plus, wszystko widać jak na dłoni.

Gość sarahhz
Fajnie nam zdaje egzamin w domu ciśnieniomierz SmartCardio, zamiast baterii jest akumulator co było dla mnie najważniejsze.

Gość Anka1900
Jest okej mój SmartCardio, atestowany klinicznie, dokładny, wykryje arytmię, i napełnia mankiet ekspresowo.

Gość gość
Ja tez polecam SmartCardio

Gość gość
Polecam SmartCardio jest lepszy niż standardowe automaty bo ma akumulator, nie trzeba się bawić z bateriami.

Gość gość
Świetnie nam się mierzy przez SmartCardio, nie oszukuje pomiarów, prezentacja na wyświetlaczu jest czytelna, z kolorową interpretacją wyników

Gość gość
poszczęściło mi się z Simple, bo w sumie tanio kosztował a jest to urządzenie już nowszej generacji z szybszym systemem pomiaru przez co tak dotkliwie ręki nie dociska jak stare ciśnieniomierze.

Gość gość
Mamy Simple i działa płynnie, szybko napełnia mankiet, wyniki są zawsze uczciwe, nie wyłapałam żeby jakoś fałszował mi pomiary

Gość gość
Na tej stronie na pewno znajdziesz dobry ciśnieniomierz nadgarstkowy: https://www.apteka-melissa.pl/produkt/szukaj?szukaj=ci%C5%9Bnieniomierz+nadgarstkowy+ :) Ja tam zamawiałam dla mojej babci, która jest z niego bardzo zadowolona. Wyświetlacz jest duży i czytelny, a to dla niej było najważniejsze

Gość gość
Na prezent dla babci wybrałam ciśnieniomierz Senior niedawno i się sprawdza, babcia nie ma problemów czy to z nałożęniem mankietu, czy to z uruchomieniem badania czy z odczytem wyniku.

Gość gość
Mi też bardzo odpowiada Senior. Prosty wygodny ciśnieniomierz z większym wyświetlaczem i klawiszami.

Gość gość
Ja też jestem zadowolona z Senior z zasilaczem dołączonym do kompletu. Takie zewnętrzne ładowanie bardzo ułatwia życie jeśli musi się mierzyć ciśnienie codziennie, a moi dziadkowie tak właśnie mają że kontrolują sobie krążenie regularnie. Dobry pomysł na prezent dla mamy, dziadka, babci, wujka itd.

Gość gość
Szukałam ciśnieniomierza przez stronę http://rankingcisnieniomierzy.pl i myślę że wybrałam dobrze. Mierzy szybko mankiet wygodnie lezy na ramieniu nie zsuwa się nie dociska za mocno. Wzięłam model z 2 miejsca w rankingu.

Gość gość
Zamawiałem internetowo SmartCardio niedawno i mierzy bardzo dobrze, nie gniecie ręki tak żeby ramię bolało od pompowania mankietu.

Gość gość
SmartCardio znalazła nam żona ale ja zamówiłem...Wiadomo, że jak trzeba wydać na coś kasę to ja jestem do tego wydelegowany...:)

Gość arek

Zobacz sobie senior albo serce plus od sanity u mnie rodzice korzystają z serce plus. Regularnie jest u nich w użytku, bo muszą codziennie mierzyć ciśnienie i są zadowoleni z tego, że obsługa jest prosta, jednocześnie cieszą się również z tego, że sprzęt póki co jest bezawaryjny.