Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam pieniędzy

Polecane posty

Gość gość

Przede mna tyle wydatków, że wiem, że będę mogła zrobić coś dla siebie dopiero w lipcu. WTedy mam urlop i planuje kupić buty i iść na masaż. Chciałam wyjechać na kilka dni na wycieczkę, ale nie zdołam odłozyć kasy, a z jednej pensji nie dam rady. Nie mam jak odłozyć na wakacje, na zakupy obuwia, które musze kupic obowiązkowo w tym sezonie, a to przez to, że jade na wesele i koszty przejazdu, prezentu i wieczora panieńskiego będą koszmarne. W sumie około 600zł na samo wesele wydam. Po drodze jeszcze będzie rozliczenie za wodę i prąd. Dopiero za rok pojade, jeśli mi się uda. Mam doła, nie zarabiam najmniej na świecie, a k****, z miesiąca na miesiąc mam problem, wiecznie to samo;-/ takie pieniądze to są rzadne pieniądze mimo wszystko, wiecznie trezba liczyc. Zapraszam wszystkich, co sobie chcą ponarzekac.

ja jeszcze nigdy nie byłam na wakacjach z prawdziwego znaczenia wiec inni maja gorzej .Ty może za rok pojedziesz ,a ja tonę w długach wiec mogę pomarzyć o wakacjach to dla mnie abstrakcja:(:(:(

Gość gość
koleżanka mnie na slub zaprosiła i teraz będzie wieczór panieński, który pochłonie jakieś 300-350 zł mojej kasy, to juz te buty bym miała letnie;-( potem 200zł na pociąg w tą i z powrotem, bo to daleko jest plus 200 do koperty. Potem te nieszczęsne buty, pootem liczenie każdej złotówki, by starczyło do końca miecha. Potem urlop, na który zostanę w domu, dobrze jak chociaż an ten masaż pójdę i do restauracji

Gość gość Qer
Ja też zawsze z nożem na szyi zawsze, ale już pod koniec miesiąca to w ogóle. Dzisiaj mi się rower zepsuł więc będzie za naprawdę, w maju jadę w odwiedziny do siostry więc kasa będzie potrzebna. Potem w czerwcu mam ślub w rodzinie i całą masę urodzin. W lipcu jest dwudziesto pięcio lecie ślubu mojej siostry więc muszę jej porządny prezent dać a trzeba także żyć. aA gdzie tu pomyśleć o starości? O odkładane na mieszkanie?

Gość gość
gościu wyżej- o tym mówie. o okazjach, odwiedzinach. ja bym wolała mieć na to, by na luzie sobie wyjść do restauracji czasem. a nie, z impetem wielkie imprezy i świeta, a potem biedowanie. ja o przyszłości nawte nie mysle, ja sie tylko zastanawiam nad urlopem i ejstem w****iona, bo skromny chciałam- np. 2-3 noce we wrocławiu, bo nie byłam, w najtańszym hostelu, byle pokój jednoosoowy, bo mam fatalne doświadczenia i obiecałam sobie, ze nie bedę sypiać zbiorowo juz nigdy, bo to swobody brak. i wyobraźcie sobie, że nawet na taki urlop nie będę w stanie wyjechać. ale koleżanka ma wesele raz w życiu, a ja znajomych ielu nie mam, więc jak nie jechać?;-( chciała kupic sobie kilka płyt, jakie znam i chcę do mojej małej kolekcji. i co? guzik. nie wspomnę, ze potrzebuję psychoterapii, na jaką potrzeba mi 400zł miesiecznie. nie mam kuźwa takich pieiędzy, nie wiem kiedy mam iść na ta terapię. musiałabym mieć na rękę 5 tysięcy, by sobie odkładac, spełniać marzenia duże i małe i jeszcze w sklepie kupowac normalnie, a nie z kalkulatorem. k****. jestem dwa dni po wypłacie i juz mam prolem ten sam co 2 dni temu, czyli jak zyć, by przeżyc. ile ydawac na tydzień, by starczyło;-/

Gość gość
właśnie po burzliwej rozmowie z tatą uznałam, że nie jadę na wieczór panieński przy kosztorysie, jaki on obejmuje bez sensu, wiadomo, że ludzie chcą jeszcze się ubrać, kupić coś, dojechać, młodym trzeba dać w kopertę, to nie lepiej na to miec kase, tylko jeszcze w takie wieczory się bawić?;-////

Gość gość
up