Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pochwalcie sie co wasze dzieci dostaly od zajaczka???

Polecane posty

Gość gość
większość naszych zwyczajów wywodzi się z pogaństwa, a zwłaszcza i przede wszystkim Wielkanoc i jej malowane jajka, ty myślisz idiotko, że to Watykan wymyślił pisanki, kurczaczki jako symbole? nawet termin Wielkanocy został zapożyczony :)

Gość gość
Kolejny głupi zwyczaj dla nawiedzonych...............i jest rzeczywiście się czym chwalić, tylko takie pustaki jarają się takimi bzdetami.

Gość gość
nie wiedziałam, że zajączek z czekolady to takie halo dla ciebie :P

Gość gość
u mnie w domu była bieda, na zająca nigdy nic nie dostałam. Teraz gdy mnie stać chcę sobie to wynagrodzić i dac radość moim dzieciom :P

Gość gość
dziś choinka i pisanki też kiedyś były "kolejnym głupim zwyczajem dla nawiedzonych" :P to że u ciebie na melinie siedzicie jak gbury, bo wszystko czego nie znacie jest głupie i nie wiecie co się skąd wywodzi to nie znaczy, że cała Polska tak ma :P Wesołego Alleluja!!

Gość gość
gość dziś Kolejny głupi zwyczaj dla nawiedzonych...............i jest rzeczywiście się czym chwalić, tylko takie pustaki jarają się takimi bzdetami. xxx Dzieci są pustakami, bo dostały jajko z czekolady i się cieszą? wow! ty to taka jesteś cool :P ale na BN już nie jest głupio wydawać tysiaczki na tablety i komóry i przy niemieckiej choince świętować? hahaha posmiałam się :) rozluźnij się trochę zgorzkniała smutna istoto 😘

Gość gość
Kolejny głupi zwyczaj dla nawiedzonych...............i jest rzeczywiście się czym chwalić, tylko takie pustaki jarają się takimi bzdetami. x jestes wydaje mi sie bardzo niesympatyczna zgorzkniala i sztywna osoba brrr od takich z daleka, z takich pozniej sa takie wredne stare sfrustrowane babcie ja jestem niewierzaca a nie mysle ze takimi bzdetami jaraja sie tylko pustaki to tradycja nie tylko w Polsce , w dobie zalewajacego Europe islamu takie tradycje powinno sie kultywowac , w zmartwychwstanie jak pisalam nie wierze ale jajka wypelnione slodyczami dla dzieci albo usmiechniete dziewczynki przebrane za wielkanocne babeczki sprzedajace wlasnorecznie robione swiateczne kartki za cukierki zawsze wprawiaja mnie w doskonaly nastroj jest wiosennie , drzewa udekorowane kolorowymi piorkami, rozesmiane dzieci i duuuzo slodkosci

Gość gość
Ludzie, przecież to nie polska tradycja, a czy inne tradycje związane ze świętami Wielkiej Nocy też obchodzicie czy tylko skretyniałego zajączka????? bo najłatwiej jest pójść do marketu i kupić wózek słodyczy i nie trzeba ruszać tłustego dupska i używać mózgu???

Gość gość
Juz co najmniej kilka osób napisało, że to tradycja w Wielkopolsce i na Kujawach, a to chyba Polska? Moi rodzice dostawali w dzieciństwie prezenty od zajączka, to było 50 lat temu, a wy pieprzycie, że to nowy zwyczaj...

Gość gość
do gościa z 10.41-odnoszę duże wrażenie że ty wiesz natomiast doskonale skąd wywodzi się zwyczaj zajączka? bo ja wiem i dlatego nie uważam tego za żaden zwyczaj świąteczny, a słodycze i inne d**erele mogę kupić zawsze kiedy tylko mam taką potrzebę.

Gość gość
Tak samo choinka nie jest zadnym zwyczajem świątecznym a jednak praktycznie u kazdego katolika w domu stoi choinka /stroik.

Gość gość
gość dziś obchodzimy skretyniała idiotko ale to jest temat o zajączku :o choinka też nie jest polska i co masz ją na Boże Narodzenie? no własnie więc morda w kubeł nieuku :o Jaki wózek słodyczy? zajączek i jajo z czekolady dla dziecka żeby się cieszyło. Nie histeryzuj, bo dramat z bzdety robisz :o

Gość gość
gość dziś a choinka to co niby Polski zwyczaj ?

Gość gość
Podtrzymuję, że jest to kretyński zwyczaj, a już fakt chwalenia się tym co dostają dzieci -gruba przesada. Ciekawi ni czy tylko tych zwyczajów uczycie swoje dzieci czy też innych związanych ze Świętami Wielkiej Nocy? hahahha

Gość gość
gość dziś pisanki i choinka też nie są polskie ani chrześcijańskie i co też tak włosy ze łba rwiesz jak o tego zająca? Rozumiem, że na boże narodzenie też nie robicie sobie prezentów, nie kupujecie świątecznych słodyczy bo to du/perele i możesz kupic kiedy chcesz? Matko skąd tacy idioci się biorą :o

Gość gość
tak tak kretynski zwyczaj ale moze za parenascie lat sie tego debilnego zwyczaju pozbedziemy , dostaniesz szmate na leb i bedziesz walic swoja pusta lepetyna 5 razy w dywanik i bedziesz nowe zwyczaje szanowala oj k***a bedziesz szanowala

Gość gość
jakie chwalenie? na kafe anonimowo? przecież dziewczyna z ciekawości spytała i przy okazji ja się czegoś dowiedziałam bo np u nas tylko dzieci dostają i to po jakimś drobnym "słodyczu" a gdzie indziej jest inaczej :) tak kultywujemy inne zwyczaje wielkanocne tzn takie z naszego regionu oraz uczestniczymy też w sobotniej mszy i czuwamy przy grobie Pana Jezusa w piątek. Zajączek to tylko taki mały dodatek dla dzieci ale dla ciebie widac życiowa tragedia i dramat :o

Gość gość
gość dziś hahahahaha dobrze gadasz! dać jej wódki!

Gość gość
Biedne sfrustrowane kury domowe. wylewają żale i żółcie. Tylko dzieci żal bo ich zakompleksione matki zmuszone przy garach siedzieć bo do pracy im się nie opłaca iść. Zwykłe nieudacznice co to ich nie stać na prezent dla dziecka i wymyślają cuda żeby udawadniać że są ponad to.Rozgoryczenie, żal, złość... wesołych świąt

Gość gość
jakoś z durnych ajfonów, tabletów i laptopów pod niepolską i niechrześcijańską choinką nikt nie robi afer ale paczka słodyczy i zając to już koniec świata dla niektórych!!!

Gość gość
bo kurzy móżdżek nie ogarnia i do teraz nie spłacił kredytu za tableta dla Brajanka :D

Gość gość
gość dziś masz rację to jest dorabianie ideologii do własnej głupoty i zawiści! U mnie dzieci też nie dostały Bóg wie czego, bo taki zwyczaj, że na zająca jakiś drobiazg. Na balkonie zrobili gniazdka. Syn 3 lata dostał mały traktorek z przyczepą, a córka 5 lat kolorowe spinki i opaski do włosów oprócz tego oboje dostali po czekoladowym zającu, jajku niespodziance i kolorowe małe jajeczka z cukru.

Gość gość
do gościa z11.20- dobrze mówisz, a do tego jeszcze chwalą się czego to nie kupują, bo nie mówię tu o kilku czekoladowych jajkach... i myślę, że kurze móżdżki dobrze ogarniają temat bo jakoś nie mówią o tabletach i innych elektronicznych d**erelach tylko o tym co jest ważne w tych świętach, no ale jak widać dla niektórych prezenty od zajączka.......

Gość gość
a ja uwielbiam dawać dzieciom prezenty. To że ktoś żyje na koszt męża to jego sprawa. ja prezenty planuję z wyprzedzeniem. A kurkowy jeden zwój mózgowy...nie pozwala planować bo nie mają swojej złotówki . A jak Panu męzowi któryś prezent nie przypada do gustu to go nie kupuje...

Gość gość
Nowomodny i "ściągnięty" jest zwyczaj dawania prezentów, zajączek od zawsze przynosił słodycze (figurki zająca, czekoladowe/ cukrowe jajka i inną galanterię tego typu). Od prezentów jest św. Mikołaj.

Gość gość
a potem te figury zająca stoją aż się białe zrobią a badziewne cukrowe jajka stracą kolor. też mi prezent:-o

Gość gość
dokładnie. u mnie też co roku ten sam problem, zające czekoladopodobne i cukrowe jaja. Fuj.

Gość gość
no jak ty wkładasz do kredensu jak w prl-u żeby ludzie widzieli jaka to dekuracja to ci gratuluję :P u nas się to wszystko zjadało jak byłam mała i moje dzieci też najdalej do wtorku wszystko wszamają ale wiem, że były takie wsioki co to w dużym pokoju na wystawce składowały :P nieraz widziałam takie coś po domach :P

Gość gość
to kupuj z czekolady :D do kogo masz pretensje? ale żałość z was bije, ale macie ból du/py :P my też zjadaliśmy zająca z czekolady tylko jakieś debila robią "wystawy" z tego :P ale macie problemy zawistne kurki :P

Gość gość
gość dziś a kto to stawia jako dekorację? chyba takie komusze popłuczyny z komuszymi tradycjami jak ty :P koło kryształów pewnie stawiasz :P