Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość6789

czy to biegunka u noworodka? pilne pomóżcie

Polecane posty

Gość gość6789

pomóżcie mamy jest tak próżno i nie wiem co robić. syn jest karmiony hipp bio combiotik i ma prawie miesiąc. do tej pory miał problem z twardymi kupkami. dziś ok 16 zrobił luzna kupkę dość sporo i się ucieszylam ze w końcu kupa żółta jak musztarda, następna kupę o takiej konsystencji zrobił dwie godziny później. następna ok 20 ale małą i teraz też taką małą żółtą o konsystencji musztardy. to normalne??? czy to biegunka? boję się. jak zrobił tą kupkę to taką głośną jakby poprzedzona bąkiem .

Gość gość
To raczej nie biegunka. Byłaby wodnista i "tryskająca". Kilka razy w ciagu godziny. Też jestem mamą 6 tyg. dziewczynki.

Gość gość
Biegunka to nie jest. Pewnie się odgazowuje, skąd bąki. A skoro do tej pory miał problem z kupami to teraz pewnie sobie "odbija". Biegunka to wodniste kupy.

Gość gość6789
A jak nie poznam ze to wodniste kupy bo np. wsiaknie w pieluche? przepraszam może to głupie ale nie mam doświadczenia :-( :-( :-(

Gość gość
Nie martw sie, jak mial problem z kupa to pewnie teraz wydala wszystko co mu zalegalo. Moj synek tez fajdal kilka razy dziennie musztardowo.

Gość gość
Raczej nie biegunka. byłam teraz z córka z rotawirusem w szpitalu, to biegunka była taka, że kupa co 15 min. i sama woda. ale obserwuj , jeśli będzie coraz bardziej wodnista oraz więcej niż 7 stolcow na dobę- raczj skonsultowalabym z lekarzem. ale taka konsystncja jak opisujesz wygląda ją normę;-)

Gość gość
Poznasz poznasz :D nie martw się, tego się nie przegapi. Luźna kupa to nie biegunka, tylko naturalne wydalanie :) Nie panikuj. Robi coraz mniejsze te kupy, więc pewnie już się całkowicie wypróżnił i będzie spokojnie spał:)

Gość gość
tak, wodnista kupa wsiaka w pieluszke, widzisz tylko lekko brązowa plamę.

Gość gość6789
no konsystencja takiej rzadkiej musztardy żółtej :-( bardzo się stresuje. Boże jakie to wszystko trudne, najpierw się człowiek martwi ze rzadko i twarda i kulki, teraz ze za rzadka i często. przecież idzie oszalec :-(

Gość gość
ale jak ci laski piszą że to nie biegunka i że normalne bo ich dzieci też tak miały, to uwierz i przestań panikować. biegunka to kupa wodnista powyżej 7-8 x na dobę. a to jest zwykła luźna kupa!!!!

Gość gość6789
teraz leży i puszcza straszne głośne baki

Gość gość6789
wiem może trochę panikuje ale to silniejsze ode mnie

Gość gość
bo pewnie jest zagazowany.... i to też nie jest powód do niepokoju, normalne u takich maluchów co nie mają w pełni rozwiniętego ukł. pokarmowego.

Gość gość6789
I znowu trochę kupki o konsystencji twarożku powiedzialabym poprzedzona kilkoma bąkami.

Gość gość6789
I znowu bąk z.kleksem kupy sama juz nie wiem

Gość gość
Kobieto ogarnij się, bo zaczynasz przesadzać. Nie histeryzuj, nic sie nie dzieje, idź wreszcie spać

Gość gość6789
masz rację idę bo padam na pysk dwie poprzednie noce też nie spałam bo marudzi całą noc. zobaczymy czy zrobi jeszcze dziś jakaś kupę :-(

Gość gość
Tez mam miesieczne dziecko. Na piersi. Kupy wyglądają jak jajecznica. Robi ich około 6 dziennie.

Gość gość
marudzi bo pewnie ma kolki, miał problemy z kupą - to dobrze ze bąki puszcza, zdrowo

Gość gość6789
ale to nie są tylko bąki, to są bąki z kupką. zdążył zrobić jeszcze od 1.00 trzy kupy, mam wrażenie że to do końca też nie jest prawidłowe... dziś też marudzi jutro chyba z rana zadzwonię tzn dziś już do położnej

Gość gość
Mój synek po każdym jedzeniu robił kupkę średnio 8-10 razy na dobę. Był na piersi

Gość gość
Skonsultuj się lepiej z lekarzem

Gość gość
U niemowląt karmionych piersią normą jest oddawanie stolca nawet po każdym karmieniu i są one zwykle luźne - o konsystencji jajecznicy. Natomiast niemowlęta karmione sztucznie robią kupę rzadziej niż dzieci karmione piersią. Biegunkach u nich oznacza oddawanie stolca częściej niż dotychczas z wyraźnie zmienioną konsystencją. Niemowlęta bardzo szybko odwadniają się przy biegunce. Zgłoś się koniecznie do lekarza aby ocenił czy dziecko nie jest odwodnione.

Gość gość6789
zrobił nad ranem kupę i miał przerwę i teraz zrobił taką baaardzo rzadką. dzwoniłam do położnej ale mówiła żeby Go poobserwoeac i jak się luźne stolce utrzymają do jutra to wtedy pojechać do szpitala

Gość gość
Proszę o pomoc. Dziecko ma 3 miesiące karmione jest wyłączenie mlekiem modyfikowanym od dwóch tygodni. Do tej pory kupki robiła jedną co dwa dni. Dzisiaj zrobiła już 5. Kupy są żółte z lekkimi grudkami. Czy to może być biegunka ?

Gość gość
A jakim mlekiem karmisz?