Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pielgrzym Romantyzmu

Szept życia....

Polecane posty

Gość gość
ale nie martw się ,ja to nie ona ,a Ty to nie on ,bo on nie miałby czasu tu pisać bo ciągle pracuje :-)

Kamila... by mieć lekkie pióro - potrzeba pasji, pasja jest motorem, inspiracją myśli - piękne słowa nie adekwatne do sytuacji to w propagandzie, ale i tam wierzą w system. Miłość bywa ośmieszana... dla tego że jak ktoś jest słaby obwinia wszystko i wszystkich... mało kto dziś zagląda wewnątrz siebie, szukając tam usterek... a pisze to ja... Facet, który nie pociągał kobiet i był egocentrykiem...facet, który stanął nad granicą swego życia i je zmienił...schudł 25 kg, zmienił swój styl, zmienił swe wnętrze... przestał patrzeć jako Ja... lecz jako świat... być elementem świata... i brać w nim udział... kochać, by dawać... nie chcąc brać.

Gość szarik na 102
Stary już jestem,więc zrozumiałe jest,że pisac mi się nie chce ciągle o tym samym... https://www.youtube.com/watch?v=r92vAPZiACY idzcie spać,to moja dobra rada,bo czuję że,nie macie jeszcze w sobie takiej siły aby obrać się ze skórki!

Gość gość
twoje podejście jest jak najbardziej słuszne bo lepiej coś zmienić na lepsze niż tkwić w beznadzieji

Gość lda
dla szarika Wesołych Świąt

Gdy pragniemy zmian, to raz, trzeba w nie uwierzyć....w życiu da się wiele zrobić - lecz po drugie... zadawaj pytania... by szukać odpowiedzi... po trzecie... zawsze patrz do tyłu... nie po to by wspominać lecz by rozliczać. Słowa mojej ex po 5 latach... jesteś takim o jakim marzyłam... odpowiedź... bo Ty nie dałaś mi wsparcia lecz żądania... dziś to ja jestem tym przystojnym... patrzącym w przyszłość i szukającym odpowiedzi... a Ty nie stawiałaś pytań... Ty stawiałaś na suche fakty... dziś moje serce bije a twe umiera - ps by chcieć coś od życia... nie wolno przesadnie grzeszyć skromnością... jak siebie widzimy takimi jesteśmy

Gość gość
podziwiam wszystkie osoby które dla swojego marzenia podejmują wielki wysiłek ale chyba rzeczywiście tylko miłośc ma taką moc żeby tak uskrzydlać

To prawda, miłość zmienia... ja nie zmieniłem się dla siebie... lecz dla kogoś... Pragnąc tego jedynego kwiatu, którego płatki rosą lśniące w blasku słońca są pięknem nadprzyrodzonym... nie mogłem stać i narzekać... ,, one lecą na kasę" ,, ładne znaczy głupie" ,, kobiety są be.... i dziwne".... nie nie :) Z poczwary musiałem się przemienić w kogoś... kto wykrzesał siły z siebie... by stanąć do walk o ten fajny jednak świat, samemu stać się kwiatem, który prosi do tańca w blasku gwiazd... który wabi urokiem, zaczynając gre zmysłów... mądrością prowadzi...jest drogą... jest wartownikiem, żołnierzem stojącym u straży jej serca... wiernym Jedynej... którą darzy tęsknotą, uczuciem i wielbieniem... bo ona jest także mą mądrością.... muzą, zmysłami i inspiracją na kolejne dni

Gość gość
duchem można pokonywać każdą odległość i dla takiej miłości materia nie jest przeszkodą a nawet jest materiałem na którym ostrzy się zdolności odczuwania tego najbardziej czułego duchowego

Racja...zagrałaś moimi kartami...też jesteś romantyczką? :)

Gość gość
czekam na niego ,musiałam się nauczyć odczuwać bardziej albo samo to się stało

Nie, nie samo... Ty pragniesz tego... Cała Ty jest nastawiona na to...Tajemnicza... kochasz.. bo wiesz, że świat nie istnieje bez niego... jest pustką... prawda?

Gość gość
już nie umiem sobie wyobrazić świata bez niego nawet jako pustki,on jest we mnie jest częścią mnie

Tajemnicza życzę Ci tego, by zawsze tak było... byś napełniała swe życie codziennie szczęściem, by miłość zwyciężała każdego dnia... Mój świat staje w ogniu, nie wiem co będzie jutro... Jedyna jest w mym sercu... lecz niczym kozak ruszam na swą Ukrainę - na spotkanie przeznaczenie... Amor Vincit Omnia... to trzyma mnie przy wierze... że uda się

Szarik... święta to czas refleksji... tak kiedyś katecheta prawił :) Warto pisać - rozmawiać i być... a ten kawałek Raz Dwa Trzy... bardzo fajny :)

Gość gość
też Tobie tego życzę bo chyba to najpiękniejsza miłość która uskrzydla każdego dnia i jest ukojeniem cokolwiek by się nie działo ,p.s.jak zaczynam z kimś ciekawą rozmowę szarik zawsze mnie wygania spać :-)

Hehe... a szkoda... bo noc jest piękna... najbardziej magiczna pora :) Masz rację Tajemnicza... piękna miłość ta co daje skrzydła, staram się być dobrej myśli... ona i tak daje mi dużo czasu i zrozumienia dla całości sytuacji.... ale zmiana pracy to już moja mroczna natura.... kombinowanie, protekcje.... i kupczenie...już teraz nie gram czystymi kartami, ale prowadzę życie na cienkiej linie... ale to jedyne co da mi czas dla niej i normalną pracę... adekwatną z moim zawodem.

Gość szarik na 102
Rozmawiamy? Ja śpię 4 h na dobę . Tylko nie bijmy piany,bo od tego jestem pijany. Obieranie ze skórki,plan konspekt. Pkt>1

Gość gość
znieniłeś pracę?

Szarik... rozmowa... to nie monotemat :) gramy w zdanie kontra zdanie... a temat chyba mocno realny.... miłość, życie zawodowe... przeszkody, nadzieje... i wiara... Nie chcę smętów, wiele widziałem w życiu... i wiem, że warto walczyć... ale czasami i największym wojom zdarzają się chwile słabe... a Ona naprawdę... napisze wprost jako facet facetowi... jako singiel po 2011 roku... spotykałem sie z paroma kobietami... i wiem kiedy czuje się to coś... ona ma to w sobie... jest inna... wyjątkowa... a głupie zawirowania losowe... mogą stanąć na przeszkodzie...

Gość gość
brzmi trochę niepokojąco ,żeby Ci się udało ,ale ja jako tak kochająca zawsze powiem że pieniądze są nieważne

Gość szarik na 102
OK. Pisz ,bez wielokropków! Słowotok. Te od j.polskiego śpią.hehe Wymieńmy się formą i treścią,ale wyczuwam tampona!

Tajemnicza... do kogo te pytanie?

Gość gośćnocnaaaa
ja nie pytałam ,to inny gość pytał o pracę

Tampona? Co masz na myśli?

Gość gośćnocnaaa
a ja lubię wielokropki autora, przypominają o jego refleksyjnej naturze :-) już będę się podpisywać na wszelki wypadek

Gość gość
szarik to złośliwiec pełen taktu? ja już pożyczę miłęj nocki :-)