Sheloba 0 Napisano Czerwiec 25, 2015 Witam :) mogę się przyłączyć?? ja na diecie 1000 kcal jestem juz 25 dni:) i jak na razie idzie mi super:) 1 czerwca zaczynalam z waga 141 kg przy wzroscie 170 cm :) jutro planuje sie zwazyc i sprawdzic ile mi ubylo ale napewno okolo 7 kg:) zazdroszcze Wam ze macie tak malo do zrzucenia bo ja pierwszy cel to spac wagą do 99 kg :D.. Czekam na Was :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Violcia17 0 Napisano Czerwiec 25, 2015 Pewnie, ze mozesz! :) Gratulacje wytrwalosci, to juz prawie caly miesiac! Moze masz wiecej do zrzucenia ale to szybko zleci, takze jestesmy na rowni :) Jak sie czujesz na 1000cu? Przeczytaj sobie nasz caly watek bo tutaj kazda juz inna diete stosuje :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheloba 0 Napisano Czerwiec 25, 2015 Tak zauwazylam ze kazda cos innego probuje ale ja dzielnie na tysiacu i powiem ze extra, na tej diecie udalo mi sie zrzucic ponad 30 kg ale po dwoch porodach znow walcze :) ja jestem zwolenniczka zaspokajania potrzeb:) a mianowicie mam ochote na cukierka to sobie jem, jest grill to nie odmowie szaszlyka lub kurczaka w ostatecznosci kielbaske:P jestem na gosciach czestuja ciastem wybieram najmniejszy kawalek i zauwazylam ze dzieki temu nie rzucam sie na jedzenie:) a tak poza tym to nie czuje glodu juz mi sie zoladek przyzwyczail:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 26, 2015 Czesc dziewczyny. Violciu tez zastanawiam się nad tym postem warzywno owocowym. Boje się tylko bolow glowy na początku. Zawsze jadlam pozywne sniadanie a tu sa tylko warzywa i owoce. Jednak jutro pojade na targ i nakupuje warzyw i owocow i chyba tez się oczyszczę z tego smieciowego jedzenia. A jeszcze 12kg bym chciała zrzucić. Mialam zacząć 1000kcal. Napisz czy zaczynasz i co zamierzasz jesc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheloba 0 Napisano Czerwiec 26, 2015 Witam :) zwazylam sie i waga pokazala 132.5 czyli przez 26 dni na diecie ubylo mi 8.5 kg :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 26, 2015 Witaj Sheloba:) Idzie Ci wspaniale! Zyczę Ci żelbetonowej woli walki i determinacji dlugoterminowej. Juz przez to przeszłas, więc wiesz o co chodzi. Napisz krótko o sobie, z jakiego regionu jesteś, wiek dzieci, zainteresowania w wolnej chwili, choc o tę wolną chwilę trudno przy dwójce dzieci. Violciu, po powrocie z wyjazdu miałam problemy trawienne przez pieczywo, które jadłam na wyjeździe. Jednak gluten mi szkodzi, teraz trzymam się tylko chleba kukurydzianego, 2 kromki dziennie, opiekane, nie jem zadnych ciast, ciastek, i...dobrze, lekko mi na brzuchu. Bez bólu. Miłego dzionka dziewczyny:):) urszak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Violcia17 0 Napisano Czerwiec 26, 2015 Sheloba, gratulacje! Ale fajnie, że znalazłaś dla siebie dietę przy której najlepiej się czujesz i chudniesz! :) gość dziś - Cześć! :) Post zamierzam wprowadzić albo w niedzielę jak wrócę wcześniej albo na pewno od poniedziałku jak mi się wyjazd na wsi przedłuży. Bóle głowy są raczej nieuniknione ale przechodzą szybko, zazwyczaj 2gi albo 3ci dzień i na następny już ustępują. Fajnie by było jakbyś miała wolne chociaż tydzień od jakiś większych zobowiązań bo będziesz czasem potrzebowała się położyć i odciąć się od świata :). Ja mam wakacje więc teraz jest najlepsza pora, plus warzywa tanie no i na tej diecie podobno zimno się robi więc fajne ochłodzenie latem będzie hehe. Nawet przy tej diecie mogą być wymioty ale trzeba to po prostu przetrzymać, to są po prostu procesy ozdrowieńcze i to znak, że organizm wyrzuca te śmieci z organizmu. Co do śniadań to podobno Dąbrowska radzi aby jeść o 12tej bo z rana organizm jest na pełnych obrotach i wtedy przyśpiesza odżywianie wewnętrzne organizmu (które jest kluczowe w tym poście) ale jeżeli jesteś przyzwyczajona do obfitego śniadania to możesz zrobić koktajl z zieleniny, marchwi, jabłka albo takie warzywa jakie lubisz. Z rana warto wypić wodę z cytryną no i ogólnie dużo pić. Ja zanim zaczynałam 1000ca to okupiłam się ze sprzętem typu parowar, kombiwar, blender, shaker, robot kuchenny itp bo tego nie miałam a nie chciałam stać przy garach cały dzień bo myślałabym tylko o jedzeniu. Na pewno będę robić posiłki takie bardziej urozmaicone nie cały czas na surowo bo dieta jest dość monotonna a jak jest monotonna to łatwo się zniechęcić. Dużo soków z warzyw i jabłka, czasem grejpfrut (przyśpiesza spalanie tłuszczu), nawet proste sałatki pokrojone w drobną kosteczkę z ogórka, papryki, pomidora, rzodkiewki, koktajle warzywne, zupy krem typu pomidorowa z papryką (tutaj jest luz bo kocham wszystko to co pomidorowe) , duszone leczo z warzyw, spaghetti z cukinii i z przecierem pomidorowym, nawet frytki bez tłuszczu z selera, marchwi posypane przyprawami, dużo kapusty, nawet można byłoby spróbować zrobić warzywne gołąbki :). Jak masz przyprawy w tym i trochę soli to pół biedy, bo najgorzej jak posiłki są nieprzyprawione. Mogę dać Ci linka do przepisów jak chcesz. Jak masz więcej do zrzucenia to te 12kg nie będzie jakimś większym problemem. Moim celem jest waga ale też chciałabym ogólnie się oczyścić, może to też wpłynie na cerę i ciało pod względem estetycznym. Podobno też mam za dużo wapnia i mi się czoło lekko 'zwapniało'? Chciałabym też docenić smak samych warzyw i owoców bo jak latami jadłam same świństwa to wiadomo jakie są teraz kubki smakowe. Daj znać jak tam zakupy na targu :) Urszak, tutaj w Skandynawii bardzo dużo jest uczulonych na gluten, więc to teraz całkiem normalne. Powiedz mi czy tylko chleba unikasz z glutenem czy wszystko co ma gluten nawet na mieście jak chcesz coś zjeść? : Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 27, 2015 Chyba nie jestem uczulona, robiłam kiedyś testy. Tylko na kurz:) Ale czuję się wzdęta, spuchnięta po pieczywie z pszenicy. O dziwo, śniadania od lat jadam ok.11tej, rano tylko kawa z mlekiem i miodem. Nie wchodzi mi jedzenie rano, jeszcze spię:) No i dowiedziałam się, ze jestes w Skandynawii:)) Mąz byl kieedys na kontrakcie w Norwegii. Piękny kraj, zjeździl go wszerz i wzdłuż. Buziaczki:)urszak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Violcia17 Napisano Czerwiec 27, 2015 Mieszkam w Szwecji a w Norwegii byłam tydzień temu, tam jest jeszcze piękniej bo Szwecja jest dość płaska. Jestem juz po malowaniu. Lekko zmartwiona bo trochę farby mi się umazało na włosach i musiałam zmyć rozpuszczalnikiem a w dodatku znajoma ciągnęła za włosy. Boje się ze coś mi się z nimi stanie bo ostatnio dbam o nie a też nie mam jakichś gęstych :( Jutro chyba już Oczyszczanie bo będę w domu.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheloba 0 Napisano Czerwiec 28, 2015 Witam kochane w koncu mam chwile wolnego... Pare zdan o sobie hmmm... Jestem Magdalena lat 27 mam dwoch synkow:) jeden ma 3 latka drugi ma 7 msc :) powiem Wam ze 13 lipca wyjezdzam na urlopik taki maly 5 dni tylko i planuje na chwilke ustopowac z dietka :) ale tez nie bede szalec na calego kontrola musi byc :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 29, 2015 Cześc Sheloba:) zostań tu z nami, i walcz. Pogoda się poprawia, choc mam wrazenie, ze lato będzie zwariowane, przeplatanka deszczyku ze słoncem. Violciu, nie martw się wlosami, farby do włosów gorzej dzialają na dluzszą metę, niz chwilowym rozpuszczalnikiem. Trzymam kciuki za caloksztalt Twoich działań:) Słówko do His..jesli tu zaglądasz, to delikatnie zapytam, czy prowokujesz na dyskusji ogólnej, czy robisz to, co robisz? Wysylasz komus swoje zdjęcia w neglizu? Nie moja sprawa, ale następnym razem przemysl to, zanim zrobisz ponownie. Internet NIE JEST anonimowy. urszak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Violcia17 0 Napisano Czerwiec 29, 2015 No z włosami już się nie martwię bo chyba nic się nie stało z nimi :). Olej rycynowy będę stosować i on pomoże. Na brwiach mi pomógł mimo, że stosowałam tydzień (eh moja regularność) to wyrosły mi nowe włoski miejscu gdzie nigdy nie rosły a kosmetyczka mi mówiła całkiem inaczej, bo skoro nie widać mieszków włosowych to nic nie urośnie. Od teraz mam awersję do kosmetyczek za brak kompetencji i zgłębiania wiedzy! Aporpos mojego oczyszczania to dzisiaj zaczęłam bo musiałam wczoraj przeleżeć w łóżku po tym malowaniu, dało mi w kość :). Dzisiaj i tak mnie wszystko boli ale nie chcę się ociągać. Zrobiliśmy zakupy warzywne z mamą i dzisiaj rano wypiłam szpinak z jabłkiem, potem surówkę z papryki, marchwi, pomidora, rzodkiewki itp, no a przed chwilą zupę z mrożonki :) Problem w tym jest, że ten post nie jest tak popularny i mało ludzi pisze o efektach, większość poddaje się po kilku dniach albo miesza niedozwolone produkty. Arghhh, wiesz może jak upiec frytki z marchwi bez tłuszczu, wyjdą dobre? Chciałabym pokropić może sokiem z pomidorów? Sheloba, wpadaj tutaj bo wieje pustką :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheloba 0 Napisano Czerwiec 29, 2015 Witam :) u mnie dzisiaj niestety male zalamanie i dietka troszke sie odsunela bo przy obiedzie podjadlam troszke chudego miaska z golonki i krupniku mojego synka (7 miesiecy) na indyku wiec niewiadomo jak tuczacy nie byl ale jednak podjadlam... szczerze i tak jestem dumna ze nie wpierniczam co popadnie :D a co wiecej u mnie??? a nuda totalna... sprzatam piore i gotuje:) Violcia co to za olej rycynowy??? ja nie mam problemow ale moja mama niestety brwi prawie nie posiada... moze by jej pomogl bo ona strasznie to przezywa:( ja kiedys tez wlosy rozpuszczalnikiem potraktowalam i nic im nie bylo tylko pozniej zdawalo mi sie ze ten zapach za mna chodzi:) mi zawsze przy diecie wypadaja wlosy:( teraz tez jestem przygotowana na maly ubytek:( mam straszna ochote na arbuza ale mieszkam na wsi gdzie nie ma sklepu wiec jutro na zakupy wyruszam i zakupie sobie wielkiego calego arbuza :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Violcia17 0 Napisano Czerwiec 29, 2015 Sheloba, dobrze, że się bynajmniej nie rzucasz z jedzeniem jak ryba w sieci :). Olej rycynowy (ang. Castor oil) można kupić w każdej aptece, jest znany z dobrego działania na włosy, jak i brwi, rzęsy itd. Działa na większości osób, pogrubia nowe włosy, przyciemnia, sprawia że wyrastają nowe oraz ogólnie przyśpiesza porost. Tylko przez pierwsze dni te najsłabsze włoski mogą wypadać ale tym niech mama się nie przejmuje, to normalne. Tylko ten olej jest bardzo gęsty i tępy więc trzeba dobrze wetrzeć. Stosować codziennie na całą noc lub dzień :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
babette8 0 Napisano Czerwiec 30, 2015 Hej laski, u mnie kolejny maly sukces 68.4, czyli waga powoli schodzi w dol :) Pozdrawiam Was Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Violcia17 0 Napisano Czerwiec 30, 2015 Gratuluje Babette :) Ja sie nie waze bo wczoraj dopiero zaczelam wo, wiec ... :D Ale zauwazylam, ze po surowkach mam brzuch jak balon. (no i tak mam jak balon ale wiadomo o co chodzi :D) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
babette8 0 Napisano Czerwiec 30, 2015 Dziekowac :) Podziwiam Cie. Ja kiedys robilam jaglanke, super efekty i zero glodu, ale max 2 tygodnie mozna. Trzymam mocno kciuki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheloba 0 Napisano Czerwiec 30, 2015 Cześć Kochani ja dzisiaj doznalam szoku jak stanelam na wadze przybylo mi dwa kilo i caly dzien sie zastanawialam skad:( moze cos mi sie zatrzymalo:( sama nei wiem ale powoli sie z tym odze i mysle ze zwyczajnie weekend dal o sobie znac... dzisiaj juz dzielnie na diecie caly dzien i licze na efekty :P jalanki i inne cuda nie dla mnie... mysle zeby moze wejsc na jakas dietke a pozniej wrocic do tysiaca ale jak na razie ta mi odpowiada nie chodze lodna i jak widac chudne :) a to najwazniejsze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
his infernal majesty 1 Napisano Czerwiec 30, 2015 cześć :) a u mnie zaczęło spadac na innej diecie :) moja obecna waga 56 do pierwszego celu pozostał 1 kg :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheloba 0 Napisano Lipiec 1, 2015 Witam Forumowiczki :) dzisiaj stanelam na wadze zeby rozpoczac nowy miesiac diety i sie okazalo ze jestem chudsza o te dwa kilo co wczoraj mi przybylo... a tak swoja droga musze sobie kupic nowa wage :D tak wiec 1.07.2015 waze 132.5 czyli za mna jest juz 8.5 kg:) super :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 1, 2015 http://www.mamsmaczek.pl/wp-content/uploads/2011/03/52.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
babette8 0 Napisano Lipiec 1, 2015 Sheloba nie przejmuj sie az tak waga, bierz ja jako ogolny wskaznik tego ze szcuplejesz. Wahania zawsze beda zwlaszcza przy duzej wadze. Ja przed @ nabieram np 1.5-2kg. Jak niewyprozniam sie regularnie, to tez waga mi skacze o 1kg. Spokojnie, organizm chudnie, natomiast zmiany hormonalne, skoki pozimu wody i to co masz w jelitach robia swoje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Violcia17 0 Napisano Lipiec 1, 2015 Ja dzisiaj padnięta jestem i nie mam na nic siły, nie odczuwam głodu więc być może kryzys ozdrowieńczy nastąpił? Jak niektórzy tryskają energią na poście to jam dętka. Ale nie załamuję się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
babette8 0 Napisano Lipiec 1, 2015 Violciu przerabialam to, bedzie lepiej, za dwa trzy dni :) Ja tez dolacze do Ciebie ale w poniedzialek bo na weekend musze wyjechac. Tylko ja jaglanke zrobie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheloba 0 Napisano Lipiec 2, 2015 Ale upal...jutro sie zwaze moze bedzie udany dzine i troszke schudlam:)a tymczasem ide cwiczyc:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 2, 2015 Babette, czekam czekam :) Sheloba, najlepiej z rana się ważyć i co tydzień wtedy mniejsze rozczarowania i łzy :) Violcia17 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sheloba Napisano Lipiec 3, 2015 No i sa efekty:) dzis n wadze 131.2 czyli 9.8 kg juz za mna :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
babette8 0 Napisano Lipiec 3, 2015 dzien dobry :) U mnie maly spadek, powoli do celu. Violciu, od poniedzialku jestem z Toba :) Sheloba gratulacje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheloba 0 Napisano Lipiec 4, 2015 Witam:) dzisiejszy dzien uwazam za ujowy:( podjadalam strsznie i teraz siedze i wyrzuty sumienia mnie zaraz zjedza:( mam nadzieje ze to sie nie odbije na mojej wadze... a jak u Was?? dietujecie sie czy tak jak ja podjadacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 5, 2015 Czesc dziewczyny:) czesc babette:), waga Ci konsekwentnie spada :)brawi, do celu już niedaleko... Gorąco i jakos niemrawo, organizm zatrzymuje wodę, więc przez kilka dni nie wchodźcie na wagę, póki pogoda się nie unormuje. We czwartek i piątek bylam z męzem nad morzem. Kazdego dnia kąpiel i plywanie, ale w piatek zasnęlam po poludniu na posłaniu. Błąd... Po powrocie do domu zimny prysznic, okłady na głowę, czulam lekkie porazenie i przegrzanie glowy. Juz dobrze, wczoraj i dzis nie wychodzę z domu, nie chcę ryzykować. Wentylatory chodzą non- stop w salonie i sypialni. Violciu, surówki, owoce, fermentują, pęcznieją. Wspólczuję, mam nadzieję ze ten trud i niedogodność mimo wszystko przyniosą efekty. Sheloba, swietnie Ci idzie, brawo, pij więcej wody, nie będzie Cię tak ciagnęlo do podjadania. Zjedz pomidora, malo kalorii a pożywny. Usciskuję wojowniczki:):) urszak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach