Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Toosiaa

In Vitro Bydgoszcz Genesis

Polecane posty

czy są osoby które podchodzą lub podchodziły do rządowego in vitro w Bydgoszczy w Genesis? Za którym razem wam się udało? jak wyglądała cała procedura?

Gość gość598
chcę o coś zapytać, tylko proszę bez nerwów, bo ja tak po prostu z ciekawości :) bo masz zapisane że od 3 lat starasz się o dziecko, nie myślałaś o tym żeby jakieś dziecko adoptować, że może tak ma być i może gdzieś takie malutkie samotne dziecko na ciebie czeka ???

gość598 - nic się nie stało. Nie myślałam jeszcze o adopcji,ale nie mówię,że nie będę brała jej pod uwagę w przyszłości. Staramy się od 3 lat i nie tracimy nadziei i dlatego chcemy skorzystać z wszystkich metod. Wiem,że co niektóre osoby myślą o in vitro,ale dla nas to jedyna szansa na posiadanie własnego dziecka. Jak byś miała taki problem to co byś wybrała: walkę o własne dziecko czy od razu dziecko z adopcji?

Gość gość598
szczerze mówiąc chyba zdecydowałabym się na adopcję, ale wiadomo każdy jest inny i inaczej podchodzi do takich spraw. A tobie życzę powodzenia i dużo wytrwałości :)

gość598- to prawda każdy jest inny i każdy ma inne myślenie jak wie,że nie może doczekać się upragnionego potomstwa. Bardzo ci dziękuje. pozdrawiam

Gość gość2529
Dziecko adoptowane też będzie własne :) Ale nie o tym. Uważam, że powinniście jak najbardziej skorzystać z in vitro, jeśli bardzo tego chcecie :) Co do kliniki to niestety nie orientuję się, ale życzę z całego serca, żeby Wam się udało :)

Gość in vitro prv pl
Toosiaa, unikaj Genesis w Bydgoszczy jak ognia, zero profesionalizmu, brudno, śmierdzi papierosami, nawet nie stwarzają pozorów że zależy im na pozytywnych efektach leczenia, mają podejście typu "zostaw pieniądze i spadaj", zresztą klinika to duże słowo - raczej stara zadymiona piwniczka w domku. Miałam już okazję leczyć się w innej klinice- więc mam porównanie. Ludzie po pierwszym leczeniu wypisują się od nich, w poczekalni słychać narzekania na podejście lekarzy jak i same warunki.Próbki z nasieniem itp. opisywane są ręcznie- długopisem- to co wg NFZ jest niedopuszczalne, Moje leczenie oczywiście się nie udało, ale po tym co tam przeszłam, to nawet nie byłam zdziwiona. Proponuję zajrzeć tam na próbę- spróbuj posiedzieć w poczekalni dwie godzinki- szczypią oczy, boli głowa od papierosów palonych przez "lekarzy" -na pewno tam nie wrócisz. W razie pytań zapraszam do kontaktu . Pozdrawiam. in-vitro.prv.pl

Gość gość
a prubowałas naprotechnologi jest w 100% skutecznijsza i mniej kosztowna około 1 tys

Gość gość
W 2014 roku w jednym ze szczecińskich szpitali kobieta, która wcześniej poddała się procedurze in vitro urodziła córkę. Po porodzie okazało się, że dziecko ma liczne wady genetyczne i musiało trafić na leczenie do szpitala. Podczas wykonywania dodatkowych badań okazało się, że kobieta, która je urodziła nie może być jego biologiczną matką. 70% urodzen z in vitro to genetyczne buble

Gość gość
Czy in vitro zwiększa ryzyko przeniesienia na dziecko niepłodności, którą dotknięci byli rodzice? - Tak, w efekcie nawet jeśli dojdzie do poczęcia dziecka, to jeśli niepłodność rodzica jest genetyczna, może przenieść się na dziecko. http://www.stronaoinvitro.pl/schorzenia-genetyczne

gość- dziękuje ci za odpowiedz. Mogłabyś mi coś więcej napisać o naprotechnologi nigdy o tym nie słyszałam. U nas jest brak przyczyny niepłodności może to badanie mogłoby nam pomóc. Jestem ci wdzięczna

Gość gość
Tosia skoro nie macie przeciwskazań to mam rade poprostu odpuść sobie na jakis czas , daj na luz i nie mysl o dziecku bo masz blokade tylko i wyłącznie w głowie . Powodzenia

gość- kilka razy próbowałam sobie odpuścić i nic z tego nie wychodziło. Mam bardzo stresującą i wymagającą pracę i z każdą co miesięczną porażką coraz bardziej chcę z odejść na zwolnienie chociaż na jakiś czas odpocząć psychicznie. Masz rację,że to na podłożu psychicznym,ale ja nie wiem jak sobie z tym radzić i do tego ta praca :(

Gość kotuk
Podnoszę temat bo też jestem ciekawa opinii. szukamy kliniki i zastanawiamy się nad Bydgoszczą

Gość madzula
Słyszałam same negatywne opinie o Genesis, znajoma miała tam inseminację, nie chciała tam więcej wracać. Dawno się z nią nie widziałam, ale wiem, że jeździła/jeździ do jakieś dobrej kliniki za Bydgoszczą.

Gość gość
witam serdecznie czy wie ktos co sie dzieje z klinika od 2 dni nikt tam nie odbiera telefonow nie moza sie z nikim skontaktowac a brama kliniki jest zamknieta przygotowuje sie do 2go in vitro i nie wiem co robic zero kontaktu :(

Gość gość
mam nadzieje ze to jakis zart tylko i bedzie wszystko ok

Gość gość
czy komuś się udało tam zajść w ciąże po in vitro

Gość gość
Tak udalo sie mojej znajomej po 1probie mi po 2niestety nie chociaż mój przypadek byl inny uważam ze bylam przestymulowana lekami w miedzy czasie usunięto mi jajowod teraz znów od 3cykli nie mam miesiączki i juz chyba miec nie będę cos tak czuje. A jesli chodzi o Genesis to musze przyznać rację obrót kasa i tyle faktycznie nie jest tam ciekawie z podejściem do pacjenta troche to boli swojego czasu byl tam sympatyczny pan Zbyszek który wiedzial wszystko o pacjentach na dzień dobry i zawsze odbieral telefon. A teraz nie idzie sie tam dostać bo pewnie lekarze są na zjezdzie gdzies tak tez bylo w tamtym roku o tej porze ja bynajmniej wiem ze 3 raz podchodzić nie będę leki miały być refundowane a tak na prawdę majątek wydalam przy 2probie na progesterony które nic nie daly i trzeba było kupować w klinice bo nigdzie indziej och nie można bylo dostać

Gość gość
Cała ta klinika to wielkie naciąganie kasy, zero szacunku dla pacjenta. nie zależy im na pozytywnym wyniku leczenia najważniejsza jest kasa i jeszcze raz kasa.... Jeżeli ma ktoś zamiar zacząć tam leczenie broń się od tego miejsca. Ja mam za sobą 3 nieudane inseminacje koszt tych 3 = ok 1200tys wszystkie były stymulowane, mimo,że występuje u mnie owulacja. 3x stymulacja do in vitro koszt ok 5000 tys 2x transfer oczywiście nie udany.

Gość gość
Nie będę się rozpisywała, ale odradzam

Nie polecam! Szkoda nerwów, czasu i pieniędzy. M. Szymański nastawiony tylko na zarabianie pięniędzy. Za każdym razem inna kwota za wizytę. Leczymy się z mężem na niepłodnością idiopatyczną, a lekarz nie wykonując żadnych badań stwierdza w ciemno inseminację lub in vitro. Gabinety w opłakanym staniem. Opóźnienia do 3 godzin. Personel nic nie wie, gubi wyniki badań. Zwolnienia lekarskie wypisywane na nazwisko innego learza, którego nigdy nie widzieliśmy na oczy. Leki kupowane na miejscu, recepty bez zniżek z wytłumaczeniem, że niestety spóźniłam się i limit się wyczerpał. Nigdy nie mogłam się doprosić o jakąkolwiek karte informacyjną z wizyty. Embriolog i położne niekompetentne. Bardzo żaluję straty czasu i pieniędzy. Wątpliwą kwestią jest również wykonywana procedura in vitro, w której priorytetm jest sprzęt i embriolog. Embriolog podał nam ilość komórek jajowych, a w późniejszym etapie zarodków, natomiast lekarz stwierdził zupełnie inną ich liczbę. Na koniec zawołali "jakąś panią", która nie wiem kim była i stwierdziła jeszcze inną liczbę uzyskanych zarodków...BRAK SŁÓW!!!! Dlatego ostrzegam wszystkich starających i doradzam od razu wybranie prawdziwej kliniki a nie piwnicy do prania pieniędzy. Pozdrawiam :)

Gość była pacjentka
Potwierdzam opinie Dagi. Sama prawda. To miejsce jest tragedią. Na początku słodko i miło żeby tylko przyciągnąć, potem pacjenta mają w głębokim poważaniu. Dlatego zrezygnowaliśmy. Zostawiliśmy tam z 35 tys. I to był nasz największy błąd. Naprawdę nie warto.

Gość madzula, a ja nigdy nie słyszałam o tej klinice :(Jeżeli chodzi o klinikę w Bydgoszczy, to Toosiaa może sobie zobaczyć np. Ofertę w Invikcie.