Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Becikowe 2016 a dziecko urodzone w 2015.

Polecane posty

Gość gość
Mam pytanie. Jeśli ja urodziłam w kwietniu tego roku i nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna i nie jestem ubezpieczona to czy od stycznia 2016r. będzie mi przysługiwał ten 1 tys?

Gość gość
Jeśli dostaniesz to tylko przez trzy miesiące.

Gość gość
Czyli jesli kobieta jest ubezpieczona u męża w pracy to nalezy jej sie to becikowe czy nie???

Gość gość
Hej. Czy jeżeli urodziłam teraz we wrześniu i mąż pracuje na umowe o pracę a ja jestem bezrobotna i ubespieczona w PUP przysługuje mi to becikowe ? Czy już nie. Proszę o odpowiedz może ktoś orjentuje się z góry bardzo dziękuję i życzę miłego dnia

Gość gość
Gosciu matko takie byki robić? Sory ale aż nie szło tego czytać tak w oczy razilo.

Gość gość
A Jesli moje dziecko nie ma obywatelstwa a ja i partner polacy i corka w czerwcu tego roku urodzona za granica kraju to przysluguje mojemu dziecku to becikowe?

Gość gość
Czy jesli maz pracuje na stale a ja wogule jestem ubezpieczona u meza w pracy czy dostane te becikowe

Gość ggska
hej czy jak urodzilam dziecko w maju tego roku to bedzie mi sie nalezalo te 1000 zl czy nie???

Gość gość
jak dziecko którego rodzicami są 2 Polaków, może nie mieć obywatelstwa polskiego.

Gość gość
Ludzie najpierw poczytajcie artykuły , a dopiero potem zadajcie pytania !!!!!

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaa111111
Witam,chcialam spytac kiedy sklada sie dokumenty i jakie o to nowe becikowe i gdzie?

Gość gośćxxxx
Witam! Czy ktoś może mi wytłumaczyć, czy jak mąż ma umowę o pracę a ja nie pracuje to czy należy mi się te nowe świadczenie w wysokości 1 tyś zł? Czytam aktualności cały czas ale nigdzie nie jest napisane to wprost...

Gość gość
Chłopie zastanów. Się co piszesz są takie matki co pracowa c nie mogą. Z dużo powarzniejszych przyczyn jestem ciekawa czy o sobie byś tak napisał bo może się to obrócić. Przeciw tobie. !!!!!!!!!!

Gość gość
Witam Mam pytanie Spodziewamy sie dziecka w polowe 2016 roku Żona i ja pracujemy na umowe o prace ja na umowie mam 2800zl brutto a zona 1900zl brutto czy dostaniemy 1000zl becikowego? Dochód kazdej osoby nie moze przekroczyc 1922 netto? Czy suma dochodów dzielac je na 2 osoby nie moze przekroczyc tej kwoty na osobe???

Gość gość
Nie dostaniecie 1000zł dlatego ze Twoja żona ma dochody. To jest dla matek nie pracujacych lub pracujacych na umowach smieciowych

Gość gość
Z tymi śmieciówkami, też jest problem, i jeśli mąż pracuje to też nie wiadomo do końca czy się dostanie.

Gość gość

Gość gość
Chyba coś słabo tłumaczycie a pod tym linkiem nie widze pomocy na temat jednorazowego 1000zl becikowego

Gość gość
Ja urodziłam w kwietniu 2015 r, poszłam złożyć dokumenty i w przeciagu 9 dni dostałam decyzje. Przez 4 miesiące będę dostawać po 1000 zł aż do ukończenia roku przez moje maleństwo. Także składajcie jak najszybciej .

Gość gość
Jesli dostalas decyzje to napisz prosze kiedy bedzie wyplacony ten 1000zl za styczen

Gość gość
ja złożyłam w styczniu, nie dostałam jeszcze decyzji co do miesiąca stycznia bo mi się w lutym nie będzie liczyło bo dziecko rok kończy ale 1000zł by się przydało jak wiadomo

Gość gość
Ja mam dziecko z maja. Na samym początku stycznia (4 lub 5) składałam papiery o wypłatę becikowego jednorazowego oraz tego nowego, płatnego co miesiąc. Dwa dni temu pojawiły się pieniądze na koncie, ale na razie tylko przyszedł 1 tys,. chyba to ta wypłata jednorazowa. Ciekawe kiedy będą wypłacać te kwoty miesięczne.

Gość gość
ale jesteście.

Gość gość
mi dziś powiedzieli w gminie że ten tysiąc będzie dopiero wypłacany od marca i za styczeń i luty wyrównania ma nie być

Gość gość
Ok ci co studiują to rozumiem bo jakiś cel w życiu mają. Ale rozchodzi się o prawdziwą patologię. Żadne z rodziców nie pracuje a co roku dzieci klepią. Tacy nie powinni dostawać bo to nie sprawiedliwość jest. Może też się zwolnie z pracy i co roku będę dzieci rodzić??? Bo po co pracować jak Państwo daje????

Gość Mama synka w drugiej ciąży
Hej paniusiu, sama jesteś patologia, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora... Masz dobrą prace to sie ciesz. Nie wszyscy maja takie szczęście jak ty. Jeśli mąż pracuje a żona nie, opiekując się dziećmi w domu to takim rodzinom należy się wsparcie finansowe i to że ktoś chce założyć rodzinę, mieć nie tylko jedno ale kilkoro dzieci to nie znaczy że jest patologią. Od kiedy posiadanie 2, 3+ dzieci to patologia??? Takie słowa nikogo nie zachęcą do posiadania większej ilści potomstwa, bo będą się bali opinii społeczeństwa...

Gość tussia
Na Granicy (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/tdnna-granicy-2016 >>>http://ma0.pl/r/tdnna-granicy-2016 >>>http://ma0.pl/r/tdnna-granicy-2016 >>>http://ma0.pl/r/tdnna-granicy-2016 >>>http://ma0.pl/r/tdnna-granicy-2016 >>>http://ma0.pl/r/tdnna-granicy-2016 Pojedynek na aktorskim szczycie! Laureaci Złotych Lwów – Andrzej Chyra i Marcin Dorociński w thrillerze „Na granicy”, debiucie fabularnym Wojciecha Kasperskiego, wielokrotnie nagradzanego dokumentalisty, znanego m.in. z filmu „Nasiona”. Za zdjęcia odpowiada nominowany do Oscara Łukasz Żal („Ida”, „Joanna”). W pozostałych rolach występują Andrzej Grabowski i Janusz Chabior, a partneruje im dwójka aktorów młodego pokolenia: Bartosz Bielenia („Disco Polo”) i debiutujący na ekranie Kuba Henriksen. „Na granicy” to inspirowana prawdziwymi wydarzeniami historia ojca (Chyra) i dwóch synów (Bielenia, Henriksen), którzy przyjeżdżają w Bieszczady, aby poprawić swoje relacje po niedawnej rodzinnej tragedii. Tajemniczy nieznajomy (Dorociński), pojawiający się w odciętej od cywilizacji górskiej bazie, wciąga bohaterów w mroczny i niebezpieczny świat przestępczego pogranicza. Aby przetrwać, bracia będą zmuszeni do odrobienia trudnej lekcji dojrzałości.

Gość gośćxxxxc
Witam! mam pytanie, czy jak dostaję te nowe świadczenie rodzicielskie 1000 zł za urodzenie dziecka to czy mogę składać wniosek o 500 zł na drugie dziecko?

Gość gość
Jak zwykle należy się tylko nierobom ...