Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lepsze technikum ekonomiczne czy lo o profilu mat fiz ?

Polecane posty

Gość gość

Jak jest sie dobrym z matmy? Chodze juz dwa lata do liceum, ale zastanawiam sie nad przeniesieniem sie do technikum bo tam chyba zdobede wieksza wiedze potrzebna mi na studiach? Jestem bardzo dobra uczennica, swiadectwa z czerwonym paskiem. Problwm tylko taki ze peqnie nie dopuscza mnie od razu do 3 tech...co sadzicie o tym?

musiałabyś zaczynać od nowa edukację, czyli 2 lata byłabyś do tyłu. według mnie w Twoim przypadku, kiedy w zasadzie został Ci rok ostatni dokończ liceum, później możesz próbować jakieś certyfikaty, kursy, bo teraz uważam że zmarnujesz 2 lata.

za dużo kminisz! -sprawdź jakie przedmioty są wliczane do wyniku rekrutacyjnego (i co dodatkowo może mieć wpływ na ten wynik) na wybranym przez ciebie przyszłym kierunku studiów i ucz się ich do matury -jak masz taką potrzebę to możesz czytać książki do ekonomii np. z programu nauczania technikum ekonomicznego, ew studiów -dokończ liceum, bo szkoda tracić 2 lata -od razu idź na studia Przyjmować będą pewnie głównie na podstawie matury i wybranych ocen na świadectwie ( a tytuł technika, certyfikaty itp. nie będą wliczane)- choć jak wspominałem lepiej to sprawdzić. Wszelką wiedzę potrzebną na studiach będziesz miała wykładaną na studiach. Nawet jakbyś skończyła technikum to większość wiedzy z technikum i tak wykładana byłaby na studiach, więc jaki sens byłoby powtarzać to drugi raz ? Jedyne co to miałabyś trochę light-u na początku studiowania z przedmiotów kierunkowych. ps. też ale były m-f :-)

Gość gość
A nie ma mozliwosci byc przyjeli mnie od razu do 3 technikum jakbym jeszcze teraz poszla o to pytac. 1 techbikum to wiadomo tylko zwykle przedmooty, a te 4 miesiace posiwiecilabym na nadrpbienie wszystkiego, bo tak naprawde w lo mam spokoj. Sytuacja rodzinna i inne problemy z ludzmi w tej szkole mnie zmuszaja, a a znajomosci wiec pewnie by mnie przyjeleli, tyllo czy do 3 lklasy?

Gość gość
oczywiscie ze technikum, po nim masz zawód a po LO nic nie masz

Masz tutaj podobną sytuację do twojej: http://szkola.wp.pl/qid,259,eksperci_porada.html?ticaid=114a83 Zapytać zawsze się możesz, ale właśnie wszystko zależy od tych różnic programowych między szkołami. A jeśli masz znajomości to będzie się ci łatwiej dogadać, bo wszystko zależy od szkoły. link się nie otwiera się poszukaj w necie