Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w drugiej ciąży w 15. tygodniu można już czuś ruchy?

Polecane posty

Gość gość

Od paru dni mam wrażenie, że coś mi się tak "rozpycha" Od czasu do czasu czuję takie dziwne "łaskotanie", rozpychanie, wiercenie, ale nie wiem, czy to to. Mam też od początku wzdęcia, więc na początku byłam pewna, że to te wzdęcia mi tam latają po jelitach, ale teraz juz sama nie wiem. To uczucie jest takie trochę inne. Bo pojawia się na parę minut, a potem cisza. Czy to możliwe, że to czuję już dziecko? To druga ciąża i 15 tydzień.

Gość gość
W drugiej ciąży jest to możliwe.

Gość gość
skoro ja poczułam ruchy w pierwszej ciąży na przełomie 16/17 tyg, to w drugiej możesz te ruchy czuć już w 15- takie jest moje zdanie

Gość gość
Ja poczulam w 14 tygodniu i 3 dniu :) bylam w szoku :)

Gość gość
Ojej no to super!! Tylko szkoda, że jak tylko poczuję te ruchy i od razu przyłożę rękę na brzuch, to nagle cisza. Potem rękę zabiorę i znów czuję. Przykładam i cisza.... hehehe. Dziecko się tak ze mną bawi widać :D

Gość gość
Ja w trzeciej ciąży w piętnastym tygodniu poczułam pierwsze ruchy i to nie żadne motylki tylko pukanie czy kopanie.

Gość gość
Tak. Ja w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam ok 19 tyg. W drugiej ok 15 tyg.

Mi też teraz leci 15 tydzień. Jutro nawet zacznie się 16 :) I też mi się wydaje, że już czuję delikatne ruchy. Cudowne uczucie. Człowiek robi się tak spokojniejszy, jak poczuje kopniaczka. To znak, że dzidziuś żyje i ma się dobrze :D

Gość gość
w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 15 tyg, najpierw takie pukanie, później delikatne łaskotanie, nawet ginekolog byla w szoku ale stwierdziła, że to pewnie przez to, że jeszcze w ogóle wtedy nie miałam brzucha (dopiero było ledwo co widać w okolicach 22 tc). Teraz jestem w drugiej i ciekawi mnie kiedy poczuje pierwsze ruchy skoro mówi się, że wcześniej niż przy pierwszej :)

Gość gość
ja w 13 tc czulam tego typu "ruchy". nie wiem czy to jednak moze byc to :) ale teraz jestem w 15tc i caly czas to samo czuje. to 2 ciaza